You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ve Hadis Kitapları

Kur'an ve Hadis Kitapları

General
RE: Kur'an ve Hadis Kitapları
Doğru ya,
Benim gibi boş beleş değersiz gürültücü teneke kutulari olmasa
İnsanlar nasil ayıracak bizi. Nasil değer verecekler sana/size.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ya abi bu ne yaa? Gece 1'de başladım okumaya şu an saat 2 gibi. Uzun sürdü okumam; çünkü bazı mesajları iki-üç kez okuyup sindirmem gerekti.

Ben bütün hadisleri inkar etmiyorum. Ama Buhari varya... Ne deyim bilemiyorum ona. Ya masal okuduğunu nereden biliyorsuna gelmiş konu da, Hz. Muhammet'in çok daha özel durumlarının hadislerde bulunduğuna gelmemiş. Öyle ki burada gündeme getirmeye bile utanıyorum.

Hadisler aynı Tevrat ve Incil gibi, bozulmuş, eklenmiş... Neden yapılıyor bu?

Bazı kesimler Hz. İsa’nın hayatının Apollonius’tan kopya çekildiğini ileri sürmekte iken, bazıları Apollonius’un hayatının Hz. İsa’ya olan nefreti yüzünden onu Apollonius olarak gösterip gerçekte yaşamadığını iddia etmek için Julia Donma tarafından Flavius’a kurgulattığını iddia etmektedir. Hz. İsa’nın M.S 24-36 yılları arasında Rabbin katına yükseldiği düşünülmektedir. Julia Domna’nın Flavius’a yazdırdığı kitap yaklaşık olarak M.S 220 yılları civarındadır. Birinci İznik Konsili M.S 325’de yapılmıştır.

Gerçeğin nasıl saptırıldığını görüyor musunuz? Gerek işlerine geldiği için, gerek nefretten. Ki onlar hadisi bile değil, Allahın vahyini tahrif ettiler. Yani hadisler yalan yanlışlarla dolu olamaz değil. Aksini iddia etmem çok güç.

Selam olsun gerçeklere, zira onlar bizim söylemlerimizle gerçekliklerini kaybetmezler. Yalnızca biz algılarımız ve bilgimiz dahilinde konuşuruz. Biz zaten sadece konuşuruz. İçimizden yalnızca bazıları gerçeği arzuları nedeniyle inkar etmeyecek kadar cesurdur. Geri kalanlar ise yaşamak istedikleri gibi yaşamak için, inanmak istediklerine inanır.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Dino onları yemiyo ama bizi yiyo galiba. gülücük

Burada ayırım yapmadan tüm hadisleri kast etmiş.
Bir çok yerde benzer ifadeler kullanmıştı.
Biz de kendisini böyle bilirdik. gülücük
Ama başka bir yerde sadece Kuran'a uymayan hadisleri kabul etmiyorum dedi, ki biz de zaten öyle söylüyoruz.

Merak ettim doğrusu,
Dino fikrin mi değişti yoksa zaten böyle mi düşünüyordun?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Caner Taslaman, ukalalık taslaman.

Caner Taslaman, Amazon ormanlarında çıplak ayakla balık tutarken o bölgeden kazara geçen bir uçaktan düşen kargodaki bağcıklı ayakkabıyı gören yerli gibi, aklına gelen her orjinal fikri sanki daha önce kimse düşünmemiş, sanki daha önce o fikirler defalarca tartışılmamış, çürütülmemiş gibi, başında simit tepsisi taşıyan simitçi gibi başının üstüne koyup kabilesine götüren ilkel yerliler gibi aynen.

Ahah adamı aynen tanımladım. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.