You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Küfür sözü içeren oyunları oynamak

Acemi Üye
Küfür sözü içeren oyunları oynamak küfre götürür mü.Mesela oyun normal bir oyun fakat bir yerinde islam dinine uygun olmayan bir olay oluyor mesela adam sana kilise yap diyor ya da HAŞA ALLAH (c.c) hakkında kötü bir laf diyor.Ben bunu beğenmesem fakat oyuna diğer unsurlar için devam etsem küfre rıza göstermiş olur muyum? Cevap gelmedi diğer soruma da bir daha sorayım dedim mesela oyun bana diyor ki halkın mutlu olması için kilise yapacaksın ben yapmasak çok daha iyi olur hoşuma gitmedi bu ama oyunda kalben tasdik etmeyerek yaptım diyelim ne olur bunun durumu? Nisa suresinin 140. ayetinden küfre rıza küfürdür anlaşılıyor ben oyunu küfre rıza göstermeden oynasam beğenmesem de bu dediğim kilise yapma,haçlı seferine katılma gibi şeyleri içimden yapmak gelmese,rahatsız olsam da oyunda yapsam dinden çıkar mıyım? Küfrü caiz görmeden, küfrü beğenmeden,kalben tasdik etmeden bakmak küfür değildir diye okudum nette ama bir yerde de küfür işlenen mecliste duran kafir olur diyor.Kafam karıştı baya zaten bu vesvese geldiğinden beri kafa kalmadı ya
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-02-2016, Saat:01:51 AM, Düzenleyen: Eddraziel32.
Acemi Üye
RE: Küfür sözü içeren oyunları oynamak
Başka sitede cevabı buldum arkadaşlar.Bunları beğenmeden oynamak imanından etmez fakat uzak durmak daha iyi olur zira bu oyunlar aklınızı,ruhunuzu kirletelebilir demişler.Bende normalde olduğu gibi o islama zıt düşen durumları beğenmeden,razı olmadan oynamaya devam ederim yaptığım gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Korku iyidir. Benim de çok endişelerim var dostum. Wink

Ben genç kardeşlerle bilgi paylaşacağımda içinden küfrü çıkarmam. Tanısınlar onu diye.

Kiliseler kötü değildir ayrıca, içindekiler kötüdür. Allaha ibadet edilecek yerdir kilise, bunu dosdoğru yerine getirmeyenler kötüdür. Tekrar oldu biraz ama xD
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ayrıca, bir yama falan kurmadıysan Islam paganizm gibi tehdit olarak görülüyordu oyunda.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kilise Allah a ibadet edilecek yer falan değildir. İbadet edecek yer kalmadı da kilisedemi ibadet edeceğiz?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.