You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıyamet vakti nasıl hesaplanır(!)

Kıyamet vakti nasıl hesaplanır(!)

General
RE: Kıyamet vakti nasıl hesaplanır(!)
kehanet değildir asla

alimlerin görüşleri yanında kendi gördüğü rüyayı da eklemiş

haşa kıyamet hususunda görüş bildiren bunca imam bunca hoca Kain mi oluyor?
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
koca imam? hangi mezhep imamı, hangi sahabe? hangi tabiin den zat? bunlarda bir ihtilafımız olmaz da sonrakilerde birimizin sevdiğini birimizin sevmemesi normal bir şey, ekoller dallanıp budaklanıyor ilk çağdan sonra. ve bu ilk çağda da bu tip hareketler kahinlik olarak bilinirdi, peygamberin ya da ashabın yapmadığı bir şeyi dinden kabul ediş zaten kuran ve sünnetten kopuşa ilk sebeptir kardeşim "şu alim yaptı" diye bir şeyin hükmü belli olmaz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

inşaAllah doğru dinlerde anlarsınız....
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Benim ümmetimin ömrü 1.500 seneyi pek geçmeyecek.” buyurmuştur sallallahu teala aleyhi vessellem

Ben insanlığın ikindi sonrası geldim.” (İbn-i Kesir tefsiri, 12/6549)

İmamı Rabbani Hazretleri, "Mektubat" adlı eseinde kıyametin hicri 2000 yılında kopacağını söylemiştir

vesaire

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hutbe verdi mi gözleri kızarır, sesi yükselir, öfkesi artardı. Sanki bir orduya "Düşmanınız akşama veya sabaha size baskın yapacak!" diye tehlikeyi haber veren komutan gibi (fevkalde ciddî bir edâ ile):

"Ben size, kıyâmet şu iki parmak kadar yakınlaşmış olduğu bir zamanda peygamber gönderildim." der ve şehadet parmağı ile orta parmağını birbirine yaklaştırarak gösterir, sözlerine şöyle devam ederdi:

"Emmâ bâd! Bilesiniz, sözlerin en hayırlısı Kitabullah'tır. En güzel yol da Muhammed'in yoludur,. İşlerin en şerlisi de sonradan ihdâs edilenlerdir. Her bid'at dalâlettir." Ayrıca şunları da söylerdi:

"Ben her mü'mine kendi nefsinden daha yakınım. Nitekim, kim bir mal bırakırsa bu ailesi içindir. Kim bir borç veya (bakıma muhtaç) horanta bırakırsa bu bana aittir ve benim üzerimedir." [Müslim, Cuma 43, (867); Nesâî, İydeyn 22, (3, 188, 189).]
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben insanlığın ikindi sonrası geldim.” (İbn-i Kesir tefsiri, 12/6549)

bu hadisin sıhhati hakkında alimler uydurma demişler, ibn kesir tefsirine tenkid etme amaçlı da olarak uydurma hadisleri almıştır yanlış algıları yermek adına. peygamberin ahir zamanda yollandığına dair çokça ayet ve hadis gösterilebilir, konumuz ahir zamanda oluşumuz değil belli sayılar vererek gaybı taşlamak.

"Emmâ bâd! Bilesiniz, sözlerin en hayırlısı Kitabullah'tır. En güzel yol da Muhammed'in yoludur,. İşlerin en şerlisi de sonradan ihdâs edilenlerdir. Her bid'at dalâlettir."

şurasına biraz dikkat...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-01-2014, Saat:10:17 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-01-2014, Saat:10:21 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
dinde bidat bidattır da bu ayrı bi konu, başka yerde tartışalım şu konunun dağılmasını istemiyorum. kahinlik konusunda o videoda makul bir açıklama göremedim cübbeli hoca alakasız şeylere bağlamış, mesih mehdi deccal gibi konulara girmiş bizim konumuz bu değildi bunların hepsi ayrı ayrı başlıklarda tartışılsa daha sağlıklı olur.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
gülücük kim eleştirsin mesela? kimler eleştirebilir, ya da eleştirmek için belge nerden alınacak? düpe düz "cübbelinin eleştirilmesine tahammülüm" yok de de anlaşalım kökten?

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.