You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Forumcu
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
Amaan ister allame olsun ister bir başkası olsun. sonuçta gelecek birisi yanıtı burda verecek. yerimiz belli yurdumuz belli.
gideceksek de bi yere zaten herkes gidecek. gitmeyecek olan varmı. peh.
biraz da milletin günahınla yanarız. zaten onlar da yanacak o yüzden sorun yok.
hodri meydan arkadaş.
doğru söylüyorsun. kaçmıycaz geri çekilmiycez. gelsin yazsınlar. isme bakmıyorum kim yanıtlarsa yanıtlasın. ama akla bilime kitaba uygun mantıklı bir izah olacak ve okuyan arkadaşlar da "evet yaa böyle olmuş olmalı" demesi lazım. yoksa ben öyle ilme saygı göstermem arkadaş.
isterse allamei cihan olsun tanımam arkadaş.
:D :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
gelen giden yok. filmi de bıraktım. maça da gitmedim. bedelini almam lazım.
bedel zamanı.
ya şu faturayı kim ödeyecek? hesap var ortada. :D :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yok yol kaça ayrılırsa ayrılsın sen tek kal)
cevabı da özelden olmasın bizde öğrenelimgülücük cehalet kötü dimi ama
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
gelen giden? yok. züper. :D

bu cehalet dedikleri ne menem bir şeymiş hakkatten de. adamı esir ediyor perişan ediyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gelirler gelirler az sabır )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
gelirler gelirler. çıkmaz ayın son perşembesi. :D
gelcekler gelmesine de...
gelip de bulmamak var, gidip de dönmemek var.
bugünün işini yarına bırakma.

Şimdi bana yarın kamyon çarpsa ne olur? kafası karışık bir müslüman olarak mı ölmüş olurum. Yok, beni geçelim herhangi bir miüslümanı ele alalım. Kendimden vazgeçtim. muhtemelen kamyon helak olurdu çünkü o yüzden. :D onu geçtim bi müslüman bu meseleyi kafasında çözmeden ölüp giderse "kafası karışık tam inanamamış" bir müslüman olarak ölmez mi?

Mesela diyelim ki resulullah zamanında bu ayetlerin bilimsel manasını tam bilmedikleri gibi aynen inandıkları için inanç daha kuvvetliydi. Halbuki bilim ilerledikçe bu ayetler dolayısıyla zamanımızda itikat azalmıştır.

Bu ve benzeri bilimsel tezlere karşı müslüman alimler ellerini taşın altına koyup acilen kaldırmaları lazım; yoksa bu taşın altında alayımız kalırız. -ben kaçarım da alayınız kalırsınız. acaip kaçarım ben-.

Bakınız: taş geliyor, gaç oğlum nefer ! D: :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gelmediğim süre boyunca çok fazla konuşulmuş şimdi hepsini okuyamadım herşeyi toparlayıp son yazımı yazacağım inşallah gülücük

öyle deyince çok ciddi aydınlatıcı bişey değil ama çıkardığım bir iki sonuç var.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-02-2011, Saat:02:31 PM, Düzenleyen: gülsevra.
Forumcu
ben aydınlanırım.
sen bana çakmak gazı kadar bir ışık yak, o kadarcık bir ışık ver bana, Andromedaya gidecek kadar senden başka ışık istemem, yeter bana o.hee. yeteer.

--
şimdi diyeceksiniz ki o kadar ışık burdan geçmedimi. geçti geçmesine de, bu meselede ışık yok hiç.
anlayan anladı. anlamayana ben anlatıyim.--
--

yanlış anlayacak olanları da çözümlemek adına işin ilmini anlatıcam size. yuh bana olmaz ki ne bu ilim gardeşim. :D

--

Siz rüyaya yatıyorsunuz, rüya ama, aslında manyetik alanların etüdü. uyku hali insan bilnç altının en güçlü zamanı. tüm kozlar elinde. insan yüksek bir motivasyonla, binlerce yıl önce yaşamış birisini pekala görebilir. ya da, normalde ulaşamayacağı yerlere gidebilir. ancak, yüksek motivasyon ve uyku hali lazım. Bilenler bilir bu işin böyle olduğunu. anlayan anladııı gaaayet de güzel anladı. D ama anlamayana ben izaha devam edicem inş.

--

bu meselede biz onları göremiyoruz çünküüü. evet bence, zannımca ortada şöyle bir şey var: dışarıya bilgiyi sektirmeyen müthiş karanlık bir yerden söz edilse gerektir. yani şu an kafamda böyle bir yer canlandı -karadelik gibi ışığı ve manyetik enerjiyi yutan ve dışarı sızdırmayan bir oluşum,- ve hikaye de oraya doğru gidiyor.

ancak, onlar halen daha gelmediler.

o da halen daha tam açıklamış değil.

bari sen bir şeyler oku be ablacım. bi ışık ol bize. bu kadar karanlık fazla bee.
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-02-2011, Saat:10:51 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Profesör
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.