Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
hay...
yani yanıtın umuma açık olması lazım.
istediğinle de istişare edebilirsin.
- Bu hayatta öyle bilgiler var ki, bilinmemeleri bilinmelerinden daha hayırlıdır.
Bu konuyu ona örnek vermiyorum. Kastettiğim tam olarak bu değil. Şunu kastederek söylüyorum. Bu bahsettiğin gibi insanların tamamına yakınının doğrusunu bilmediği daha çok şeyler var. Bunların böyle olmaları gerekmeselerdi bunlar insanlara alenen görünmez miydi. Veyahut da eğer sana ulaşması istenseydi sen bu bilgiye zaten kolaylıkla ulaşacaktın.
Bu bilginin senden önceki kaynakla başlayan ve ikincil kaynağa kadar uzanan yolculuğunda, bu hadiselerin böyle algılanacağı baştan bilinerek öyle hesaplanılarak oluşturuldu. Elbette ki tek bir çözüm var. Senin de bildiğin gibi uğraştığımız problemlerde Çözüm kümesi daima tektir. Birden fazla çözüm olması durumunda akla daha yatkın görünen çözüm gerçek kabul edilir. O yüzden burada da tek bir çözüm var. Ancak, akla yakın geldiği ya da gelmediği için değil, öyle olduğu için.
sayende Umum meselesini aştım biraz. günahı vebali ortak. sen de bu konuda beni zorlamış olmandan ötürü.
İstediğin kadar süreni kullanıp yanıtı ne şekilde istediğini duyurabilirsin.
Sen elini kaldır ben görürüm. :D :D
yalla ya saydi. :D
Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi