You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
konuyu ne ettiniz yahu)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yalnız şunu farkettim...zaten konuyu biraz saptırmışız son günlerdeki yorumları araştırmalar sadece zülkarneyn kimdir sorusunu cevaplamak için yapmışız...asıl konumuz bu değildi biz güneşin battıgı yre varınca diye devam eden ayet üzerinde duruyorduk aslında...belli ki zülkarneyn allah (cc) lutufta bulundugu mubareklerden birisi...ve çok güzel şeyler yapmış buna eyvallah...bunun üzerinde çok durmayıp kimligini bir tarafa bıraksak ve ayetten ne anladıgımızı düşünsek ayet hakkında araştırmaya devam etsek...yahut bu tür konuları devam ettirip başka bir ayeti araştırsak hem siz hem biz öğrensek üzerinde konuşsak olmaz mı ...kimlik çokda önemli değil gibi geliyor bana...Allah (cc) ve Resulullah (sav) in övgüsünü hakettigine göre adı yüce kitapta anıldıgına göre belli ki çok çok hürmete layık bir mubarek...hangi milletten olursa olsun islam dini üzerine oldugu açık...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Dönebilirsek dönelim. Ancak zülkarneyn hakkında süregelen tartışmalar daha popüler olduğundan bizi de çekim alanına almış durumda. internette ya da kaynaklarda araştırdığımız zaman güneşin battığı yeri konu edinen hemen her yazı zülkarneyn'in kimliğini araştırmayı denemiş. halbuki zülkarneyn'in kimliğini araştırdığınızda karşınıza üzerinde araştırma yaptığımız ayetler çıkmıyor. Bu durumda ister istemez konu ekseninden sapıyor.
Eğer sadece ayetler üzerinde araştırma yapacaksak araştıracağımız kaynaklar çok azalacaktır.
Ayrıca zülkarneyn'in kimliğini göz önüne almazsak, herhangi bir araştırmacı gelerek güneşin battığı yerle ilgili akla uygun gelen , tamamen sanal, fakat zülkarneyn kimliğiyle zerre kadar uyuşmasa bile bir senaryo ile bunu bize kabul etmeye zorlayabilir.
Böyle birisi gelip, Böyle basit bir ifade kullanıp çekip giderse ardından "kendi kafasında olayı çözdüğünden dolayı" bunun her türlü külfetinden kurtarmış olacaktır. Sonrasında oturduğu yerden konuyu uzaktan takip ederek araştırmacı/alim iddialarını sürdürmeye devam edebilecektir.
Burayı o halde tutmalıyız ki, bu başlık dipsiz bir kuyu gibi olmalı.
Bu başlığı öylesi bir bilgi doldurmalı ki; hem o bilginin yazarı olan kişiyi bu kuyudan çıkartabilmeli, hem de sair bu kuyuya atlamış olan herkesi bu kuyudan çıkartabilmeli. Eğer bir alim / araştırmacı kişi gelir ve bu kuyudan kurtulamazsa, o oradaki yerdeki taşlardan birisi olacaktır. Buraya ne kadar fazla alim gömersek o kadar iyidir. Çünkü sonrasında bu kuyuyu alimlerden doldurup kafalarına basa basa bu kuyudan çıkabiliriz.

Ve kafamızı kaldırıp göğe baktığımızda bambaşka bir gökyüzü bulacağımızdan eminim. sen de olsan iyi edersin. olmasan da iyi edersen. etsen de etmesen de ben karışmam. ben kendi edeceğime bakayım.

Böyle olsa daha iyi derim ben.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Şimdi değil ! Smile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
because süleyman is back in town. :D

şimdi derken eksik demişim, bugün demeliymişim. bugün pazar. pazar günleri tatil biliyorsun.

ben pazar günleri çalışmam. bir tane tatilimiz var onu da kafa patlatarak mı harcayalım.

bu pazar günü zaten buraya gelip laflayan muhabbet ya da bilime uğraşan kişinin zihinsel problemleri vardır. Smile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
ben kalabalığı gördüm o yüzden geldim. benimki saylanmaz. ötekileri say sen. bak kaç tane deli var. göre göre beni mi görüyorsun.

hep güzellikler size de çirkinlikler bize mi?

akıllılar hep sizden de deliler hep bizden mi?

erkek çocukları hep sizin de kız çocukları bizim mi?

ne zaman akıllanacaksınız merak ediyorum. -şahsınıza değil ama genel anlamda konuşuyorum-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
biz daha çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendimize batırmayı öğrenememişiz üstad. o yüzden olmasın sakın.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.