You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Forumcu
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
daha çok bekleyecek miyiz.
bir de .
neyi ve kimi bekliyoruz.
gelmesi gereken niye gelmiyor bir türlü.
benim ömrüm hep gelmeyecek olanları beklemekle mi geçecek.
sonunda birisi de gelmesini beklemediğim halde aniden çıkıp gelemez mi.
bu ne tanımsız bir ayrılıktır,
bu ne acımasız bir terkediştir
bu ne menem bir unutuluştur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Biz sizi bekliyoruz buyrun siz kimi bekliyosunz
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben sizi bekliyorum.
lütfen siz önden buyrun. zati ben çözmüş olsam buraya yazmazdım.
hadi düşün önüme bakayım. siz başlayın ben arkanızdayım. Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
hep geliyorsunuz gidiyorsunuz.
hep sabahlar oluyor akşamlar oluyor bir icraat yok ortada. karizm

şair ne güzel söylemiş:

Ulu akasyalar
İri, yeşil kestane ağaçları
Ve martılar
Beni alıp götürüyorlar.

Akşam olmakta Salacak'ta
Akşam olmakta
Hatıralarda.
Gölge gemiler
Sarayburnun dan
Geçiyor uzaklara.
Uzaklardan
Şarkılar
Eski tanıdıklardan
Birşeyler fısıldıyorlar.

Boğazın mavisinden
Kopardım ilk çiçeği.
Martının beyazından,
Çınarın yeşilinden,
Toplayıp
Bir koca demet,
Yaklaşan geceye inat.
Gün batışı
Sarısına, İstanbul'un
Sarıverdim.

Seni bekledim.
Sıcaklığını,
Kokunu,
Ve sesini, tekrar tekrar
Dinlediğim şarkılarda
Seni bekledim, yollarlarda.

Gecenin parmakları
Ağır, ağır
Koparıp aldı ellerimden
Senin için topladığım
Renkleri,
Sevgiden çiçekleri.

Seni bekledim.
Şüpheler,
Korkular,
Ve gölgeler kaldı avuçlarımda
Gelmedin...! ! !

-Baki Son-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben kalabalıktan etkilendim.
çok acayip bi düzeyle girdim ama sayenizde budaki ortalama aynı düzeyi yakalamış bulunuyorum.
bu arada bu yazılanlar batırmak mıdır yoksa beklemek midir. en azından ben kendi adıma konuya yazacak olanları beklerken senle yazışıyorum. sınavların geçtin diyelim o zaman bu sınavdan yüz alacak bi çalışma yapman lazım.
hem ille kendin çözmene de gerek yok mesela. hocalarından tüyo alabilirsin fark yapmaz.
amaç soruyu ille kendin çözmen değil soruyu çözebilmek.
amaca giderken hiç bir zaman neyin kimin neye vesile olacağını bilemiyoruz.
ancak zaman içinde kendiliğinden çıkacaktır.
Şu an kehf süreci oynanmakta, ya da oynanmak üzere. yok. ben burda yazdığıma göre kehf zamanına giriş yapılıcak demektir, yoksa ben burda neden yazayım.
şimdi bazıları bunu anlamıyor:
Eğer kehf suresine bu kadar kafa yormuşken ya da ben diyelim ki bu kadar çaba sarfetmişsem, eğer bu çabanın sonunda diyelim ki biz aslında kehf zamanına girememişiz de, mesela hiç alakasız bir zamana girmişiz,o zaman boşa bir zaman kaybı olacaktır. Halbuki boşa zaman geçirmemize engel bi şey vardı, yok muydu, var ıdı. Olması lazım. Yoksa hayatın manası olmaz çünkü.

Örneğin bu kadar büyük bir uzayda başka hayatlar da olması gayet normaldir çünkü aksi durumda akıl almaz bir yer israfı olurdu. Allah ise kendisi israfı haram ederken kendisi böyle bir israf yapması anlamsız olur. O halde, başka yerlerde de hayat varmış demekki. israf olmama şartından dolayı.

Her insanın amelini takdir eden Allahın kendisi olduğuna göre, -itirazı olanla uzun uzun ya da kısa kısa tartışabiliriz. ya da sessiz sessiz dursun daha iyidir- ; bu durumda Allah'ın burda bu konuyu açmamı taktir etmesi eğer Kehf zamanına giriliyor, girilecek, ya da yaşanmış olsa da ilintili bir zamana girilecek olması ve bunun felsefi hazırlıklarının bir kısmının da bu foruma bizlerin vesilesiyle taşınmış olması ihtimali de pek muhtemeldir. Aksi durum da gene israfa neden oluyor da onun için.

Boşver.

siz gene yazmayın, ama muhabbetiniz iyi. :D

Yazacak olanlar gelir yazar zaten. sizlerle birbirimize girmeden şu bekleme sürecini atlatabilirsek, gerisi sorun olmaz.

gelecekler...

er ya da geç gelecekler... görecekler... yazacaklar...

Kim ki bilir de yazmaz, onun kaderi baştan yazılmıştır, ve geri dönülemeyecek olanı da bulunacağını da kendiliğinden yazabilmesi amacıyla dahi olsa tuttuğunu devirebilecek olanı gelecektir ve yazacaktır ki geldi ve yazdı demeleri için öyle olacak. ben yazdım böyle yazdım beğenmeyen daha güzelini yazsın. Burası açık bir forum , açık forum açık beyinler ister ama dışı değil beynin içi açık olacak dışı bizi ilgilendirmiyor. Kimi ilgilendiriyorsa o gelecek ve yazacak. Yada verilen geri alınacak. Alınanlar verilecek ve verilenler geri alınacak ve her nefis başladığı noktaya geri dönecektir.

Ben noktamı çizdim, bu zamanda bu konudaki yerimi de belirledim. Ahan da burdayım kim bu hususta bir şey biliyorsa gelsin tam şu 3 noktadan sonra ne zaman gelirse gelsin ve yazsın.

Yazamıyorsanız da bilin ki, insanların binde 999'unun cehenneme odun olacağı , yani aslında pek de bir değeri olmadığı fikirsiz , üretken omayan, dolayısıyla kıyamet günü nereye gittiği ya da gideceğinin hiç bir önem arz etmediği sıradan insanlara mensupsun demekki. O yüzden rahat ol. Herkesle aynı akıbeti paylaşacaksın.

Ancak bazıları kendi akıbetlerini kendileri belirler. Nasıl. Yok öyle değil. Yanlış anladığın şekil değil. Öteki şekil. Aha da 3 nokta. karizm

...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Demekki neymiş. ben başlamışım bile.
hani nerde sen başlasana seni bekliyoruz diyenlr.
onlar gelmez. gelemezler.
fırım meselesi. :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
biz geldik zaten )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
fiziken geldiniz tamam yani. bu mudur.
yoklamada ismin geçti. ben ne bileyim yerine imza attırmadığını, arkadaşının senin yerine "burdayım" demediğini.
fikirlerinle gelmelisin.
böyle geleceksen geri dön, fikirlerinle bi daha gel.
bak bu açılımı sevdim. bu açılım da benden olsun. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.