Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
belki ibni kesirde vardır ama o çok uzaktaydı bakmaya üşendim

senin yazdığın açıklamalara gelince onlar hakkında bi noktaya varabilmiş değilim onları okudğum yerdeyim...
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
yoksa düşünmüyor değilim ama yazmak için düşünmek yetmiyor sadece
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
tamam. elimizde bir çalışma var onun üzerinen gitmek lazım. en azından ulemanın atlas okyanusu konusuna müştereken öyle düşündükleri var elimizde. bu iyi bir gelişme.
en azından ileri doğru bir adım.
burda görünen o ki gülsevradan başka araştıran okuyan yazan birisi yok gibi. bu günümüzü de geyikle yedik bakalım hesabını nasıl verecez hapı yuttuk.
gülsevra hakkını ödeyemeyiz sen çalışırken biz geyik yapıyoduk hep de bu ikisinin yüzünden. ben aslında geyik yapmak istememiştim. onlar beni provoke ettiler.
neyse tamam. çalışıcam söz. siz de çalışın. köleler. (burda kölelerden kasıt ezikleme yapmak değildir. hepimiz köleyiz) :D
bencede kendimize gelelim
ben çalışırken fazla geyik yapmamışsınız o yüzden bunu sorun etmiyorum

zaten yarım saat sürmüş çalışmam o yüzden büyütmeye gerek yok :D
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
güneşin batarken ki durumu.. yani denizden görülen halinden bahsedildigi konusunda bi çok müfessir hemfikir..daha ayrıntılı açıklama yazablirim
Ben bu konuyu değişik kaynaklardan çok defalar okudum ben de bir yere varamadım. O yüzden böyle değişik kişiler değişik kaynaklardan yine böyle sade bir anlayışla okurlarsa belki değişik sonuçlara ulaşabiliriz diye ben onu bekliyorum. yoksa burda bildiklerimi yazmam bana bir fayda sağlamayacak.
Zaten tahmin ettiğin üzere buraya bu amaçla geldim.
Ya şöyle bak. Öğrenmek hepimizin üzerine farz olan bir ibadet. Öğrenmenin ne yaşı var ne de sınırı var. Sonu yok. Çünkü bu sonsuzdan sonra başka sonsuzlar var. Bitmiyor gök katları. o yüzden de yani sınırı olmayan bir durumun ortasında olduğumuz için ne kadar öğrensek de yeterli olmuyor. Gerçi bu öğrenmek bir sonuca ulaşacak mı. yani nasılsa öğrendiklerimiz en çok belli bir yere kadar varabiliyor.
Sonuçta ben burda kendi bilgime bir şey ilave edebiliyorsam, veya amaçladığım bir şeye vesile olabilirsem, ne ala. Olamazsam da öğrendiğim yanıma kar kalır. Aynı şekilde burda bu çalışmaya herkesin katılması gerekir.
Hem burda yazılanları anlamak adına. Diğer arkadaşları da kastederek kendimi de kastederek genele konuşuyorum; Yani diyelim ki okulda okumuştunuz ama çoğunu unuttunuz, bir kısmı da diğer bilgilerle iç içe girdi. şimdi konuya titiz bir şekilde incelemeniz gerekecek. Aksi taktirde tartışmaları takip edemezsiniz. Yani belki edersiniz de, yeterince anlayamazsınız. Bu biraz yüzeysel kalır. takip edebilmek için hiç değilse gülsevra'nın araştırdığı kadar araştırmak lazım.
Ben de tabiki bu çalışmaları da kendi çalışmalarımla birleştirip belli bir aşamaya geldiği zaman biraz bilgi paylaşımı yapabilirim.
Ortada ciddi bir konu olmasaydı ben bunu burda hiç tartışmaya açmazdım.
Ama göreceksiniz, alim dediğiniz hiç kimse bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir. sahip olduklarını zannedenler ise kendi içlerinde açık seçik çelişkili durumdalar. Ayetin okunuşunda bile ihtilaf içindeler. Şu halde ayetlerde tahrifat yapılıp yapılmadığı da ayrı bir tartışma konusu olacaktır. Yazacağım bunları. yakında okursunuz.
Ancak beklediğimiz aşamaya ulaşabilmiş değiliz.
iyi olur inşallah.
Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi