You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
neferkaminanu tefhimden bakıyım bi dedim başladım yok olmdı ruhul beyana geçtim olmadı fizilalilkuran, elmalılı, furkan tesfiri, taberi saffetütü tefasire de baktım hiç biri zülkarneynin vardığı yerin atlas okyanusu olduğu görüşünün dışına çıkmamış* ve geniş açıklamaları da yoktu.
belki ibni kesirde vardır ama o çok uzaktaydı bakmaya üşendim gülücük

senin yazdığın açıklamalara gelince onlar hakkında bi noktaya varabilmiş değilim onları okudğum yerdeyim...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yoo biz ilk yorumları yaptık zaten... konu sahibi tekrar sorunca böyle oldu gülücük yoksa düşünmüyor değilim ama yazmak için düşünmek yetmiyor sadecegülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
kim kimi örnek almış. beni de kendinize benzettiniz be. ya dur bi saniye. konuyu kaçırmayalım.
tamam. elimizde bir çalışma var onun üzerinen gitmek lazım. en azından ulemanın atlas okyanusu konusuna müştereken öyle düşündükleri var elimizde. bu iyi bir gelişme.
en azından ileri doğru bir adım.
burda görünen o ki gülsevradan başka araştıran okuyan yazan birisi yok gibi. bu günümüzü de geyikle yedik bakalım hesabını nasıl verecez hapı yuttuk.
gülsevra hakkını ödeyemeyiz sen çalışırken biz geyik yapıyoduk hep de bu ikisinin yüzünden. ben aslında geyik yapmak istememiştim. onlar beni provoke ettiler.
neyse tamam. çalışıcam söz. siz de çalışın. köleler. (burda kölelerden kasıt ezikleme yapmak değildir. hepimiz köleyiz) :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2011, Saat:06:41 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Profesör
))) evet fazla geyik oldu en azından böyle bir konuda hoş değilgülücük bencede

kendimize gelelimgülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben sadece güneşin battı yer konusundaki görüşlerini okudum ama zülkarneynin kim olduğu hakkındaki görüşlerine pek dikkat etmedim. bi kaçından baktığımda da mevdudi iskender diyorlar ama onunla zülkarneynin özellikleri uymuyor o yüzden o olamaz demiş ama iran kralı(larından müslüman olan bi kaç isim söylemiş, onlardan biri ) olma ihtimalini yazmış.elmalılı peygamberdir demiş kim olabileceğini söylemiş mi söylememiş mi hatırlamıyorum. öyle işte.

ben çalışırken fazla geyik yapmamışsınız o yüzden bunu sorun etmiyorum Tongue

zaten yarım saat sürmüş çalışmam o yüzden büyütmeye gerek yok :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bende o kısmla i,lgili bişeyler buldum mantıklı geldi bana...benim düşündüğümden farksız şeyler..
güneşin batarken ki durumu.. yani denizden görülen halinden bahsedildigi konusunda bi çok müfessir hemfikir..daha ayrıntılı açıklama yazablirim gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
En azından araştırmışsınız.
Ben bu konuyu değişik kaynaklardan çok defalar okudum ben de bir yere varamadım. O yüzden böyle değişik kişiler değişik kaynaklardan yine böyle sade bir anlayışla okurlarsa belki değişik sonuçlara ulaşabiliriz diye ben onu bekliyorum. yoksa burda bildiklerimi yazmam bana bir fayda sağlamayacak.
Zaten tahmin ettiğin üzere buraya bu amaçla geldim.
Ya şöyle bak. Öğrenmek hepimizin üzerine farz olan bir ibadet. Öğrenmenin ne yaşı var ne de sınırı var. Sonu yok. Çünkü bu sonsuzdan sonra başka sonsuzlar var. Bitmiyor gök katları. o yüzden de yani sınırı olmayan bir durumun ortasında olduğumuz için ne kadar öğrensek de yeterli olmuyor. Gerçi bu öğrenmek bir sonuca ulaşacak mı. yani nasılsa öğrendiklerimiz en çok belli bir yere kadar varabiliyor.
Sonuçta ben burda kendi bilgime bir şey ilave edebiliyorsam, veya amaçladığım bir şeye vesile olabilirsem, ne ala. Olamazsam da öğrendiğim yanıma kar kalır. Aynı şekilde burda bu çalışmaya herkesin katılması gerekir.
Hem burda yazılanları anlamak adına. Diğer arkadaşları da kastederek kendimi de kastederek genele konuşuyorum; Yani diyelim ki okulda okumuştunuz ama çoğunu unuttunuz, bir kısmı da diğer bilgilerle iç içe girdi. şimdi konuya titiz bir şekilde incelemeniz gerekecek. Aksi taktirde tartışmaları takip edemezsiniz. Yani belki edersiniz de, yeterince anlayamazsınız. Bu biraz yüzeysel kalır. takip edebilmek için hiç değilse gülsevra'nın araştırdığı kadar araştırmak lazım.
Ben de tabiki bu çalışmaları da kendi çalışmalarımla birleştirip belli bir aşamaya geldiği zaman biraz bilgi paylaşımı yapabilirim.
Ortada ciddi bir konu olmasaydı ben bunu burda hiç tartışmaya açmazdım.
Ama göreceksiniz, alim dediğiniz hiç kimse bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir. sahip olduklarını zannedenler ise kendi içlerinde açık seçik çelişkili durumdalar. Ayetin okunuşunda bile ihtilaf içindeler. Şu halde ayetlerde tahrifat yapılıp yapılmadığı da ayrı bir tartışma konusu olacaktır. Yazacağım bunları. yakında okursunuz.
Ancak beklediğimiz aşamaya ulaşabilmiş değiliz.
iyi olur inşallah.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.