Bu başlığı özellikle Karadamlalar kardeş için açtım. Forumunuzda yeni olduğum için düşüncelerim hakkında fikir sahibi olamayabilirsiniz. Umarım banlanmadan yazabilirim ve düşüncelerimi paylaşabilirim.
Kadir gecesi Kur'an mı indirilmiştir ?
Tek kelime ile yanıtım HAYIR ! Kesinlikle Kur'an indirilmemiştir.
Kur'an Ramazan'da indirilmiştir. Tabi bazı kardeşler diyecekler ki, Kadir gecesi Ramazan'ın içindedir. Bu konu için yanıtım yine aynı. Kesinlikle Kadir gecesi ve Ramazan'ın alakası yoktur. Zaten Kadir gecesi saydığımız 365 gün içinde herhangi bir gün de değildir. Yani yıldönümü vs olan bir kavram değildir. Geçmişte olmuş ve bitmiş bir kavramdır.
Şimdilik konu hakkında bilgi paylaşmayacağım. Yapmak istediğim şu; uzun uzun yazmadan, kısa sorular ve cevaplar halinde Karadamlalar kardeş ile bir Kur'an yolculuğu yapmak. Bu yolculuk sonunda klasik İslam da ile tartışmaya dahi açık olmayan bu konunun aslında yanlış bir bilgi olduğunu ispat etmek istiyorum. Bunca evliya yanlış mı biliyor, bir tek sen mi biliyorsun sözü bana hep dokunmuştur. İstiyorum ki aklımızı kullanalım. Eğer aklını kullanan olursa bu başlıkta ki tartışmadan sonra kutupları, güvendikleri yıkılabilir. Ve umulur ki gözleri açılır.
Özetle Hodri Meydan ! Tüm klasikçi allamelere...
![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)