You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadir gecesi Kur'an inmiş midir ?

Üye
Merhaba,

Bu başlığı özellikle Karadamlalar kardeş için açtım. Forumunuzda yeni olduğum için düşüncelerim hakkında fikir sahibi olamayabilirsiniz. Umarım banlanmadan yazabilirim ve düşüncelerimi paylaşabilirim.

Kadir gecesi Kur'an mı indirilmiştir ?
Tek kelime ile yanıtım HAYIR ! Kesinlikle Kur'an indirilmemiştir.
Kur'an Ramazan'da indirilmiştir. Tabi bazı kardeşler diyecekler ki, Kadir gecesi Ramazan'ın içindedir. Bu konu için yanıtım yine aynı. Kesinlikle Kadir gecesi ve Ramazan'ın alakası yoktur. Zaten Kadir gecesi saydığımız 365 gün içinde herhangi bir gün de değildir. Yani yıldönümü vs olan bir kavram değildir. Geçmişte olmuş ve bitmiş bir kavramdır.

Şimdilik konu hakkında bilgi paylaşmayacağım. Yapmak istediğim şu; uzun uzun yazmadan, kısa sorular ve cevaplar halinde Karadamlalar kardeş ile bir Kur'an yolculuğu yapmak. Bu yolculuk sonunda klasik İslam da ile tartışmaya dahi açık olmayan bu konunun aslında yanlış bir bilgi olduğunu ispat etmek istiyorum. Bunca evliya yanlış mı biliyor, bir tek sen mi biliyorsun sözü bana hep dokunmuştur. İstiyorum ki aklımızı kullanalım. Eğer aklını kullanan olursa bu başlıkta ki tartışmadan sonra kutupları, güvendikleri yıkılabilir. Ve umulur ki gözleri açılır.

Özetle Hodri Meydan ! Tüm klasikçi allamelere...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kadir gecesi Kur'an inmiş midir ?
Kuran Ramazanda indirilmiştir diyorsunuz, ve Kadir gecesinin de ramazanda olduğunu kabul ediyorsunuz. bu durumda Kuran Kadir Gecesinde indirilmemiştir demenizin sebebi olan deliller nelerdir?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Değerli kardeşim,

Tam aksine ! Ramazan'ın içinde kadir gecesi yoktur diyorum. Tekrar okumanı rica ederim. Çok kesin ve net ifade ettim kendimi.

Ayrıca yanıt yazdığında, kısaca sende kendi düşünceni yaz lütfen.
Yani Kur'an sence Kadir Gecesi'nde mi indi ? Bunu yaz lütfen. Çünkü senden delil isteyeceğim. Tabi görüşlerimiz zıtlaştığı noktada sende benden delil isteyeceksin. İş bundan sonra ayrılıp açığa çıkacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kur'an Kadir gecesi indirildi diyen var ise lütfen delili ile yazsın. Ben hadis ile iş tutmadığım için hadis üzerinden tartışmam. Kur'an üzerinden konuşmak isteyen varsa ve Kadir gecesi Kuran indirilmiştir diyen varsa buyursun delilini getirsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Kadir süresi
1 O Kurani Kadir gecesinde gercekten Biz indirdik.
2 3 Bin aydan daha hayirli olan Kadir gecesinin ne oldugunu san ne bildirdi?
4 Rablerinin izniyle melekler ve Cebrail onda boluk bölük inerler.
5 O tan yeri agarana kadar biresenliktir.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Bir baska meal
1 suphesiz biz Kur an i kadir gecesinde indirdik.
2 kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksın.
3 kadir gecesi bin ydan daha hayirldir.
4 Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle herturlu iş icin iner de iner.
5 o gece tan yerinin agarmasina kadar bir esenliktir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Kurani inkar etmiceksin demi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Teşekkür ederim.
Bir benzeri daha var bu ayetlerin. Onları da ben bulayım. Okuduktan sonra onaylar ve evet bunlar da Kadir gecesini anlatıyor derseniz ben deliller getireyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Duhan Suresi
1 - Hâ, mîm.
2 - 3 - O apaçık Kitab'a andolsun ki biz onu gerçekten mübarek bir gecede indirdik. Çünkü biz onunla insanları uyarmaktayız.
4 - 5 - 6 - O gecede her hikmetli iş tarafımızdan bir emirle ayrılır.

Yukarıda ki ayetler de klasik İslam algısında Kadir gecesini anlatan diğer grup ayetler olarak kabül edilir.

Sizce Kadir gecesini mi anlatıor bu ayetler ?
Alimlere göre evet. Ama ben size de soruyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.