Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)
İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)
o gemide Ataistler de vardı.. Hepsi insanlık için toplandı, siyasi bir amaç gütmeden..
İhh bir yardım kurumudur. Gemide silah fln yoktu. Nasıl siyasi bir amaç güttüğünü düşünüyorsun anlamıyorum.
Bnim haberim olsaydı bnde giderdim siyasi amaç gütmeden, yardım için... Bnim gibi olmaz mı bu insanlar.
O gemide bulunan bir çok insan dinledim hepside bana gayet samimi geldiler.
Gülene hiç bulaşmıyorum amerika ve israilin maşası olarak görüyorum, bu fetfalarınıda onlar verdirtiyor...
elhmdülillah
ne şimdi, sizler doğruyu görüyorsunuz, hoceefendi doğruyu idrak edemiyor.
bir aralık idda ettiğim gibi, bir kısmınız "hoca yanlış anlıyor" derken, bazılarınız gemi azıya almış "hocayı kıblesizlikle" itham ediyor.
bu konuda alimlerin ittifağı varken, "alimlere saygı şartı" mevcutken, sırf görüşü sizinle uymuyor diye, adeta "manevi nurunu elinizden gelse üfleyip söndüreceksiniz". olmaz ki . bu doğru bir davranış değil, yanlış.
alimler olmazsa kitapları kim yazacak, kim yorumlayacak, anlamadığımız ayetleri hadisleri içtihadları kime sorup kime yorumlatacağız.
o zaman hiç bir alime güvenmeyelim, arapça bir sözlük bulalım kendimiz okuyup kendimiz meal çıkartıp kendimiz tefsir edelim.
olmaz ama böyle. işimize gelmediği için alimleri hem suçluyoruz , bir kısmımız da "eksik bilgi almayla" oluyor. e o zaman arkadaşlar bu şahıs nasıl bir alim ki "bir problemi çözmeden önce sahip olması gereken -tüm verileri- toplamadığı halde problemi kafasına göre çözerek bize sonuç bildirebiliyor?". O zaman bu görüşe göre de bu kişi alim değil, cahildir. Çünkü alim kişi problemi oluşturan öğeleri de göz önüne alır, sonuç açıklayacaksa da emin değilse yorum yapmaz.
Ama hocaefendinin biyografisine baktığım zaman, onun yaptığı tespitin güvenilir olduğu sonucu çıkıyor.
Zahmet olacak, şunları bir okuyun. özellikle de "fethullah gülen'i sevmem" diyen , ya da "güvenilir bulmayan" arkadaşlarımız okusun. bir okuyun lütfen ama. bakın, böyle bir zata güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz. o zaman dünyada biz hiç bir şey öğrenememişiz ki boşa yaşıyoruz, haybeye yer işgal ediyoruz. eğer bir alime neden saygı göstermemiz gerektiğini öğrenememişsek daha.
M. Fethullah Gülen ya da Mehmet Fethullah Gülen (d. 27 Nisan 1941, Pasinler, Erzurum, Türkiye[1]), eski[2] vaiz, yazar. 50'yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça, ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir.[3] Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanı kabul edilir.
Fethullah Gülen, bir klasik İslam düşünürüdür. İslam'ın Sünni-Hanefi görüşlerini Said Nursi 'nin görüşleri ve kitapları Risale-i Nur ışığında [4][5]. günümüze göre tekrar yorumlar. Bu yorum ekseninde oluşan ve toplumun bazı muhafazakar ve laik [6] kesimlerinden destek bulan Gülen Hareketi'nin fikrî önderidir. Eğitim ve dinlerarası diyalog konusundaki uygulama ve fikirleri nedeniyle aralarında filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişiler tarafından çağdaş İslam düşüncesine yön veren önemli bir düşünür olarak kabul edilmektedir.[7] [8] [9][10]
28 Şubat süreci devam ederken 1999 yılı Haziran ayında [11] ulusal televizyon kanallarında yayınlanan bazı video görüntüleri Türkiye'deki, laik düzen yerine şeriata dayalı bir İslam devleti kurmak için taraftarlarını dinî bir ayaklanmaya teşvik ettiği suçlamalarına neden oldu. [12] Bunun üzerine, 22 Ağustos 2000 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ni devirmek amacıyla yasadışı terör örgütü kurmaktan dava açılmış, 2006 yılında bu davadan cürüm ve şiddete başvurarak teşekkül oluşturduguna dair delil olmadığından beraat etmiştir. Beraat kararı 2008 yılında Yargıtay Ceza Genel Kurulunca da oybirliği ile onanmıştır. [13]
1999 yılı Mart ayında sağlık sorunları nedeni ile Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşamaktadır.[14]
Fethullah Gülen, 2008 yılının Haziran ayında Foreign Policy ve Prospect dergilerinin internet üzerinden gerçekleştirdiği ortak anket sonucunda, Dünyanın ilk 100 entellektüeli listesinde bir numara seçilmiştir.[15]
Beğenmeyen arkadaşlara soruyorum. şimdi sizin olayları görme açınız mı doğru olabilir yoksa hocaefendininki mi.
ama olmaz ki.
komik ya gerçekten komik. bazı yorumlara bakıyorum "hoca dar açıdan bakıyor" gibi suçlamalar var. Peki bu kadar geniş bir perspektife sahip olduğu halde bir hocaefendi dar açıdan bakıyorsa, insanların sair gerisini kör farzetmek gerekmez mi?
bu dınlerarsı dıyalog olayında yaptıgı cok yalnıstı ve hala da surduryor..
zaman gazatesının 2000 yılından oncekı bu konuya bakısı ıle 2000 yılından sonra bu konuya bakısı bırbırının tam tersıdır...ve de papanın elını opup papa hazretlerı ıfadesı ve vatıkanda olmek gıbı dıleklere sahıp olması;kendısıne takılan hocaefendı lakabı hıc bagdasmıyor..
musluman bır ınsanın hatta gercekten ıslam bılgısı Kur'an bılgısı olduguna ınandıgım bı ınsanın bu sekılde bır tavır takınması fethullah gulen hakkındakı tum ıyı nıyetımı yıktı desem yerıdır...
en ıyısını en dogrusunu Allah bılır tabı...
bir de "cihatçı" ile müslüman ayrı şeyler midir en çok bunu merak ediyorum, kurandan ve sünnetten delillerinizi de esirgemezseniz sevinirim.
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi