You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İLLA İNANÇSIZMI OLALIM...

Yeni Üye
Arkadaşlar geçmişte günahlarım oldu pekte büyük değil yada büyüklüğü küçüklüğü göreceli sanırım

ama tevbe ettim hangimiz günahsısız kimse beni yargılamaya kalkmasın

2013 yılında vesvese takıntı hastalıgına kapıldım bi ara öyle taktımki kafama herseyi artık cıldıracak seviyeye geldim hasta oldum ondan öncede hayatımdan cok değerli birinin ayrılmasıyla herseyi kafaya takar oldum buda bana iyi gelmedi 1 sene sonra hastalık cidden acıga cıktı

temizlik
sayı sayma
emin olamama
ve hala beni kıvrandıran DİNİ TAKINTI

arkadaşlar tüm takıntılarım bitti ama ufaktan ufaktan seytan lavabodayken dürtüyordu Allaha içimden küfürler geçiyordu ama ben biliyodum vesvese oldugunu defol git dedigimde tevbe ettigimde bu sıkıntımdan kurtuluyodum kafamada takmıyodum

ne zaman bu takıntı hastalıgı cıktı 2 senedir pencesinde kıvranıyorum doktorada gittim ilaçta kullandım zamanında , mal gibi etti beni ilaçlar kusura bakmayın ağır yazıyorum ama artık dayanamıyorum

hergün binlerce kez dinden cıktım diye kelimei sehadet getirmekten bıktım

abdest alırken aklıma küfürler gelmesinden dolayı abdesti on 20 kere yenilemekten bıktım

boy abdesti alırken cektigim rezilliğin haddi hesabı yok

dini bişey gördümü artık tik olmuş hemen seytan içimden kötü şeyler geçiriyor

engel olamıyorum baktım caresi yok hapları bıraktım en zoruma gidende doktorun bana senin Allahla probleminmi var yok dedim bende biliyorum olmadıgını ama bu bi hastalık geçmez bu haplar sadece azaltır demesi beni bitirdi

burda aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum

madem Allah herseye gücü yeten hani yetiyor buna inanıyorum

hani kaldıramayacagı yük yüklemiyorya insanın sırtına ben bu yükü kaldıramıyorum kaldıramıyorum

( haşa )madem herseye gücü yetiyor ben 1 2 sene önce peygamberim için ağlarken simdi neden içimden bana vesvese veren küfürler eden seytana engel olmuyor

ben bu durumdan rahatsızım normal insanlarla normal hayatımda iş hayatımda iyiyken ben dine yönelmek istedigimde bu seytana Allah neden engel olmuyor

siz yıllardır huşuyla bi namaz kılamamanın abdest alamamanın acısını bilirmisiniz ? İlla imanımı sorgulatacak hale gelen ben şeytanın pencesine düşmek istemedikce hergün dahada zorlanıyorum

ben hasta degilim bu takıntıdan nasıl kurtulacam bunun bi çaresi varmı

Allah istese şıp diye yok eder bu sıkıntıyı ama kendi yarattıgı şeytanın bana vesvese vermesine neden engel olmuyor

ben istemiyorum beynimde o kötü düşünceler geçsin kendim düşünmedigim şeylerden ne kadar azap cektigimi kime nasıl anlatacam

sakın buna bir imtihan demeyin böyle imtihan nasıl olur insan kendini Yaradana içinden küfürler savuran şeytanla nasıl başedebilir

yoruldum valla yoruldum oturup saatlerce ağlamak istiyorum

evliliğim bile hatalı oldu bu hastalık yüzünden istemedigim biriyle evlendirildim şimdi anca alısıyorum oda eh işte Sad

oturup bi köşeye saatlerce ağlamak istiyorum onuda yapamıyorum Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-08-2015, Saat:08:14 PM, Düzenleyen: Casper..
Profesör
RE: İLLA İNANÇSIZMI OLALIM...
kardeşim senin yaşadıklarını şu anda o kadar çok yaşayan var ki ben bile bir ara çok kısada olsa yaşadım diyebilirim ama dualarla hemen atlattım dua diyorum çünkü dua her şeyin ilacı dualar geri çevrilmez bu arada namaz kılıyor musun sormak isterim bir tavsiyem de aşırılıktan kaçman bir şeylerle oyalan başka şeylerle meşgul ol RABBİMİN izni ile atlatırsın RABBİM her şeye kadir kesinlikle sen isteyeceksinki oda versin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kardeşim gelsin küfür. Dinleme kendini. Söylemesi kolay belki ama dinleme kendini. Normal abdestini al namazını kıl. Abdestim oldu namazım oldu diye düşün. Dua et bol bol. Bu tip davranışlarının azaldığını göreceksin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Obsesifseniz ilaçlarınızı niçin bırakıyorsunuz.? Tek bir doktora mı gittiniz ? Patolojik bir sorununuz var mı yok mu emin olunuz derim. Yazmış olduğunuz bazı cümleler hepimizin imtihanı fakat obsesiflik hayatınızı felç eder. Allah yardımcınız olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sual: Kalbe gelen kötü düşüncelerden sorumlu muyuz?

CEVAP
Düşünce kalbe beş şekilde gelir:
1- Kalbe gelip gider.
2- Kalbe gelip kalır. Ama insan o işi yapmak istemez.
3- Kalbe geleni yapıp yapmamakta tereddüt eder.
4- Kalbe geleni yapmayı tercih eder.
5- Kalbe geleni yapmaya kendini zorlar. (Hadika)

Kalbe gelen, ilk üç düşünce, elde olmadığı için günah olmaz. Diğer ikisine ise sual ve azap ihtimali çoktur. İki hadis-i şerif meali:
(Allahü teâlâ, kalbe gelip de, söylenmeyen ve yapılmayan kötü şeyleri affeder.) [Buhari]
(Haram işlemeyi düşünüp, Allah’tan korkarak yapmayana günah yazılmaz.) [Berika]

Biri, haram işlemeye niyet edip, Allah’tan korktuğu için vazgeçerse, niyetinden dolayı günaha girmez. Nefse ve şeytana uymadığı, Allahü teâlâya itaat ettiği için büyük sevaba da kavuşur. Eğer o haramı işlemeyişi Allah korkusundan değil de, insanlardan utandığı için ise, sevaba kavuşamaz. Hatta böyle düşüncenin de günah olduğunu söyleyen âlimler vardır. Mesela İmam-ı Gazali ve İmam-ı Fahreddin Razi, (Harama kastedip de insanlardan utandığı için işlemeyen kimse günaha girer) buyurdu. Bazı âlimler de, (Haram işlemeyi hatırından geçirse, fakat azmetmese günahkâr olmaz) buyurdu. Azmederse günahkâr olur, ama o işi yapma günahı kadar değildir. (Bezzaziye)

Bazı âlimler de, (Yalnız kalbe gelen şeyler günah olmaz) buyurdu. Bir hadis-i şerif meali:
(Kötü düşünce, söylenmedikçe ve buna uygun hareket edilmedikçe affolur.) [Beyheki]

Kibir, ucub, suizan gibi hususlar bunun dışındadır. Çünkü bunlar zaten kalb ile olur.

Netice olarak kalbe gelen kötü şeyleri defetmeye çalışmalı, kalbi çirkin şeylerden, bozuk düşüncelerden temizlemeli ve güzel ahlakla süslemelidir! O halde vaktin kıymetini bilip Allahü teâlânın rızasına uygun işler yapmaya çalışmalı!

Sual: Bir günahı işlemek için karar verilse, ama yapılmasa yine günah olur mu?

CEVAP
Günah işlemeyi düşünmek, işlemeye niyet etmek, karar vermek günah olmaz, yapmak günah olur. Diğer ümmetlerde karar vermek de günah idi. Bu ümmete günah olmadı. Bu da, ümmet-i Muhammed’e Allahü teâlânın bir ihsanıdır.

Sual: Kalbimize gelen düşüncelerin, melekten mi, yoksa, şeytandan mı olduğu, nasıl anlaşılır?

CEVAP
Muhammed Hadimi hazretleri buyuruyor ki:
Kalbe gelen düşüncenin kimden geldiğini anlamak için, İslamiyet’e uygun olup olmadığına bakılır. Kalbe gelen düşünce, nefse acı gelirse, hayır olduğu; tatlı gelir, hemen yapmak isterse, şer olduğu anlaşılır.

Allahü teâlâ, herkesin kalbine bir melek vazifelendirmiştir. İnsanın kalbine bu melekten gelen iyi düşüncelere ilham; şeytandan gelen kötü düşüncelere, vesvese; nefsten gelen kötü düşüncelere ise, heva denir. İlham ve vesvese devamlı olmaz. Nefsin hevası ise, devamlıdır ve gittikçe artar. Vesvese, dua ederek, zikrederek azalır ve yok olur. Bir hadis-i şerif meali:
(Şeytan, kalbe vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse vesveselerine devam eder.) [Ebu Ya’la]

Vesveseden kurtulmak için çalışmalıdır. Nefse uyan kimse, vesveselere esir olur. Nefsine uymayanın ise, ilhama uyması kolay olur. (Berika)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-08-2015, Saat:05:38 AM, Düzenleyen: Arkadaş.
General
duygularınızı yaşadıklarınızı yaşamadım..lakin empati yaptım ve gerçekten yorucu ve zor bir sınavdan geçtiğinizi anladım...eşim her zaman şunu savunur..kişi kendinin doktorudur (psikolojik olarak) ... bazı düşünceleri davranışları düzeltebiliriz biiznillah..

şunu yapmaya çalış...aklına bu tür vesveseler geldiği an hemen içinden ALLAH ım seni seviyorum..biliyorum sende kullarını seversin..bu vesveselerden sana sığınıyorum diye sürekli tekrarla....

inan ki gerçekten rabbim kuluna kaldıramayacağı şeyleri vermiyor...hepimizin bir yaşanmışlıkları var..zamanla tevekkülle bunlar aşılıyor..kimsenin duyguları,yaşadıkları kolay değil...sen benim hayatımda yaşadığım acıyı duysan dersin ki..bununla nasıl başa çıktın...tevekkülle inan tevekkülle..ALLAH tan gelene razı olarak başa çıktım gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Casper. kardeşim Allah yardımcın olsun. Allah bahsettiğin ve bahsetmediğin tüm sıkıntılarını gidersin. Allah sana dünyada da ahirette de afiyet versin. Beklediğiniz yavrunuza da hayırlı bir ömür versin. Sizi ve ailenizi Cennette Peygamberimize komşu etsin.

Sadece bir meseleyi hatırlatmak isterim. Madem ki bu durumdan rahatsızsınız o halde gerçekten iman sahibisiniz. Allah imanınızı kemale erdirsin.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şeytan seni rahatsız etmek için yapıyor bunu. Eğer bu düşünceleri görmezden gelirsen o da vazgeçer vesvese vermekten. Aklından Allah' a, Kuran' a küfürler geçebilir. Aklımızdan her geçen bizim düşüncemiz değil ki. Günde binlerce kez şehadet getirmen gerekmiyor. Aklından geçen bu düşüncelerden rahatsız olman mümin olduğunu gösterir. Hiç imansız biri bu düşüncelerden dolayı rahatsız olur mu? Bu bir imtihan kardeşim. Bunca zorluğa rağmen hak yoldan ayrılmıyorsun. Yani senin için hayırlı bir durum var. Allah belki de bundan kaldırmıyor bu vesveseleri. Allah niye yapıyor bilmiyoruz ama Allah' tan ne gelse hayırdır. Boy abdesti alırken de kendini sıkıntıya sokma. Vücudunun her yerine su değmesi yeterli. Böyle olunca temiz oluyorsun. Aksi olsa namaz kılabilir misin? Temizsin ki Allah namaz kılmana izin vermiş. Böyle düşünmelisin. Allah bize kaldıramayacağımız yükü vermez, doğru. Sen de bu yükü kaldırabiliyorsun zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.