Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
İmam Kurtubi de aynı şeyi söylemektedir.Hasanul Basri de aynı görüştedir.
Hasanul Basri der ki : Allah Kuranda üç türlü vefattan bahseder.
1-Ölüm vefatı
2-Uyku Vefatı
3-Yükseltme Vefatı
Hasanul Basri diyor ki : Yükseltme olanı ''Ey İsa seni vefat ettireceğim'' ayetidir.
İmam Kurtubi diyor ki : Hz.İsa gökte diridir.Ve Ahir Zamanda inip deccali öldürecektir.
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
ayetteki kelimenin arapça karşılığını vermeye birşey demedim ; fakat ayetin içine olmayan kelime eklemek kurana müdahale olur . örnek vereyim sana ;
Allah isa yı kendisine yükseltti , cümlesinde
Allah isayı göğe yükseltti , dersen
gök kelimesi ayette yok , oraya ekleme yapılmış , o zaman Allah gökte olmuş olur .
fakat benim vechi zat diye paranteze yazmam , o kelimenin arapça karşılığı , istersen araştırabilirsin , vech zat anlamınada geliyormu bir bak , fakat gök kelimesi örneğinde gök kelimesini karşılayan kelime varmı o ayette ? işte ben olmayan kelime eklemesine karşıyım , aslında her müslüman buna karşı olmalı . kuranda olmayan kelime ekleyerek isteyen istediğini kurana söyletebilir .
)mesela enam 79 da vech ifadesi geçiyor ;
إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
"Gerçek şu ki, ben bir muvahhid olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana çevirdim. Ve ben müşriklerden değilim." alimlerin çoğu bu şeklinde meal etmişlerdir. sadece İskender Ali Mihr'in(Bu şahıs çokta tekin bir kimse değildir) mealinde Zat olarak verilmiştir.
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
“Biz onları (peygamberleri), yemek yemez birer (cansız) ceset olarak yaratmadık. Onlar (bu dünyada) ebedî de değillerdir.” (21/Enbiyâ, 8)
“Allah buyurmuştu ki: ‘Ey İsa! Seni vefat ettireceğim, seni nezdime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar kâfirlerden üstün kılacağım. Sonra dönüşünüz Bana olacak. İşte o zaman ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda hükmü Ben vereceğim.” (3/Âl-i İmrân, 55)
“Allah’ın rasûlü Meryem oğlu İsa’yı öldürdük, dediler. Halbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık/şüphe içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler. Bilâkis Allah onu (İsa’yı) kendine yüceltmiştir. Allah izzet ve hikmet sahibidir.” (4/Nisâ, 157-158)
“(İsaDoğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün selâm/esenlik banadır.” (19/Meryem, 33)
“Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin’ dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız Sen oldun. Sen her şeyi hakkıyla görensin.” (5/Mâide, 117)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi