You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Cezalı Üye
RE: Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
bir tanemi alim var yeryüzünde ? ebu hanife alim değilmi şimdi baktım sorularla islamiyet sitesine ;

Adamın biri geldi, Peygamberimize (a.s.m) “Mümin bir cariyeyi azat etme borcum vardır.” diyerek (yanındaki cariyesinin bu şarta haiz olup olmadığını) sordu. Peygamberimiz (a.s.m) kadına dönerek “Allah nerdedir?” diye sordu. Kadın başı ve işaret parmağıyla semaya işaret etti. Bu defa Peygamberimiz (a.s.m) “Ben kimim?” diye sordu. Kadın parmağıyla semaya ve Resulallah’a işaret etti. Yani “Sen Resulallahsın” demek istedi. Bunun üzerine “(Bu mümindir), bunu azat et.” diye buyurdu."(bk. Mecmau’z-Zevaid, 1/23

İmam Azam, içinde bulunduğu dönem itibariyle Selef-i salihin yolunu takip etmiştir. Selef-i salihinden bazıları -prensip olarak- ayet ve hadislerde veya sahabelerin kavillerinde yer alan bazı ifadeleri tevil etmekten çekinmiş ve onları olduğu gibi ifade etmişlerdir.

Yani senin sorunun işine gelen alimin görüşü alıp caka satmak ; işine gelen hadisi alıp keyif yapmak ; hadis konusunda samimi değilsin , alimler konusundada samimi değilsin bence , bu yüzden alimleri takmıyorsun lafın çok saçma , bir tane görüş yokki hangi aliminkini gerçek sayacaksın ? senin dediğinin zıddıda bir sürü fikir var .

bu yüzden kurandaki '' orda '' kelimesinin atfını getirmelisin . hadis ve alim konusuna girersen sen zararlı çıkarsın , hadis verilince kabul etmessin çünkü işine geleni alanlardan gibi duruyon . alimden yazılsa başka aliminkini alırsın , diğeri alim değil sanki . bu yüzden seni samimi görmedim , tevilsiz konuşacaksan devam edelim , çünkü tevilcilik almış aşını gitmiş , her yer tevilci kaynıyor , yoksa iyi geceler .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:03:35 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Allah mekandadır diyen kim ? göktedir diyen kim ? ben ayette yazanı veriyorum ve gerisini Allah bilir diyorum , ben ayeti inkar edemem kusura bakma , hı delil verirsen buyur , orda kelimesinin atfını ver , çünkü '' göre '' dersen , ALlah ın göresinin orasımı var derler , orda itaat edilir diyor çünkü .

bide hadisleri senin anlama kapasiten olduğu ne malum ? ben ayet yazıyorum sen yanına ekleme yapıyorsun , ben ekleme yapmam arkadaşım kusura bakma , ekleme yapınca ALLah kelime sıkıntısı çekiyor havası veriyorsunuz . haşa kelimeleri tükendi sanki Allah ında hep siz ekliyorsunuz . beyninizdeki ALlah düşüncesini ayeti tevil ederek dayatıyorsunuz , tevilin sınırı yok , sonu yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:03:41 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Allah taraftarıyım . ayete kelime ekleyerek düşünmeye karşıyım , tefekkür edecekse birisi kuranı , kelime eklemesiz tefekkür etmeli , yoksa kelime eklemenin sınırı yok , herkes ekler ekler yeni bir din oluşturur o zaman .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:03:42 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Forumcu
“Bir gün Allah şöyle diyecektir: Meryem oğlu İsa! İnsanlara sen mi dedin ki; “Beni ve anamı Allah ile aranızda aracı tanrılar edinin?” İsa şöyle diyecektir: “Ben sana boyun eğerim. Benim doğru olmayanı söylemem olacak şey değildir. Eğer söylediysem, zaten bilirsin. Sen, benim içimdekini bilirsin ama ben senin içindekini bilmem; her şeyin içyüzünü bilen sadece sensin. Bana ne emrettiysen onlara onu söyledim. Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a kul olun, dedim. Aralarında bulunduğum sürece onlara şahittim. Beni vefat ettirdikten sonra onlar sadece senin gözlemin altınaydılar. Sen her şeye şahitsin.” (Mâide 5/116-117)

Ayetteki, “Beni vefat ettirdikten sonra…” ifadesi, İsa aleyhisselamın vefatının uykuya geçmesi değil, ölmesi olduğunu gösterir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.