Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Adamın biri geldi, Peygamberimize (a.s.m) “Mümin bir cariyeyi azat etme borcum vardır.” diyerek (yanındaki cariyesinin bu şarta haiz olup olmadığını) sordu. Peygamberimiz (a.s.m) kadına dönerek “Allah nerdedir?” diye sordu. Kadın başı ve işaret parmağıyla semaya işaret etti. Bu defa Peygamberimiz (a.s.m) “Ben kimim?” diye sordu. Kadın parmağıyla semaya ve Resulallah’a işaret etti. Yani “Sen Resulallahsın” demek istedi. Bunun üzerine “(Bu mümindir), bunu azat et.” diye buyurdu."(bk. Mecmau’z-Zevaid, 1/23
İmam Azam, içinde bulunduğu dönem itibariyle Selef-i salihin yolunu takip etmiştir. Selef-i salihinden bazıları -prensip olarak- ayet ve hadislerde veya sahabelerin kavillerinde yer alan bazı ifadeleri tevil etmekten çekinmiş ve onları olduğu gibi ifade etmişlerdir.
Yani senin sorunun işine gelen alimin görüşü alıp caka satmak ; işine gelen hadisi alıp keyif yapmak ; hadis konusunda samimi değilsin , alimler konusundada samimi değilsin bence , bu yüzden alimleri takmıyorsun lafın çok saçma , bir tane görüş yokki hangi aliminkini gerçek sayacaksın ? senin dediğinin zıddıda bir sürü fikir var .
bu yüzden kurandaki '' orda '' kelimesinin atfını getirmelisin . hadis ve alim konusuna girersen sen zararlı çıkarsın , hadis verilince kabul etmessin çünkü işine geleni alanlardan gibi duruyon . alimden yazılsa başka aliminkini alırsın , diğeri alim değil sanki . bu yüzden seni samimi görmedim , tevilsiz konuşacaksan devam edelim , çünkü tevilcilik almış aşını gitmiş , her yer tevilci kaynıyor , yoksa iyi geceler .
bide hadisleri senin anlama kapasiten olduğu ne malum ? ben ayet yazıyorum sen yanına ekleme yapıyorsun , ben ekleme yapmam arkadaşım kusura bakma , ekleme yapınca ALLah kelime sıkıntısı çekiyor havası veriyorsunuz . haşa kelimeleri tükendi sanki Allah ında hep siz ekliyorsunuz . beyninizdeki ALlah düşüncesini ayeti tevil ederek dayatıyorsunuz , tevilin sınırı yok , sonu yok .
Ayetteki, “Beni vefat ettirdikten sonra…” ifadesi, İsa aleyhisselamın vefatının uykuya geçmesi değil, ölmesi olduğunu gösterir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi