You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Günün Ayeti
Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu: ‘Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.

(İbrahim, 14/7)

Günün Hadisi
Allahım! Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her turlu kotu şeylerden) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Sen nefsimin dostu ve mevlasısın.

(Muslim, "Dua", 73)

Günün Duası
Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah'a dayanıp tevekkül ettim. (her türlü) kuvvet ve kudret ancak yüce Allah'ın yardımıyladır.

(Tirmizi, "De'avât", 34)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
De ki: O, Allah’tır, tektir. Allah sameddir. Doğurmamış ve doğmamıştır. O’nun hiçbir dengi yoktur.

(İhlâs, 112/1-4)

Günün Hadisi
Allahım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.

(Al-Hakim, "De’avat", No: 1925)

Günün Duası
Senin adını anarak ölür ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım!

(Buhârî, "De'avât", 7)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
O gün kimse kimseye hiçbir fayda sağlayamayacaktır. O gün buyruk, yalnız Allah’ındır.

(İnfitâr, 82/19)

Günün Hadisi
Allahım! Senden dünya ve âhirette afiyet dilerim. Allahım! Senden dinim, dünyam, aile fertlerim ve malım hakkında af ve afiyet dilerim. Allahım! Ayıplarımı ört, korkularımdan emin kıl…

(Abu Dawud, “Edeb”, 110; Ibn Majah, “Dua”, 14)

Günün Duası
Ey Allah’ım! Senin ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum ve kudretine sığınarak senden takdirini istiyorum ve senin sınırsız lütfundan bana ihsan etmeni istiyorum; çünkü sen, her şeye kadirsin, ben bir şeye kadir değilim. Sen bilirsin, ben bilmem, Sen bilinmeyenleri bilirsin...

(Buhârî, "De'avât", 48)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Ey insan! Seni yaratan, sonra şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı?

(İnfitâr, 82/6-8)

Günün Hadisi
Allahım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum.

(Malik, "Dua", No:508)

Günün Duası
...Allah’ım! Senin ezelî ilminde; yapmayı düşündüğüm bu iş benim dinim ve dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Eğer bu iş senin ezelî ilminde benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında şerli ise onu benden geri çevir, beni de ondan vazgeçir ve benim için nerede olursa olsun yalnızca hayırlı olanı takdir et, sonra beni ona razı kıl.

(Buhârî, "Deâvât", 48)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

(İnşirah 94/5-6)

Günün Hadisi
Zenginlik mal çokluğu değil, gönül tokluğudur.

(Al-Bukhari, “Rikak”, 15)

Günün Duası
...Allahım! Rahmetini gerektiren şeyleri, kesin affını, her iyiliği elde etmeyi, her günahtan uzak olmayı senden dilerim. Affetmediğin hiç bir günah, feraha çıkarmadığın hiç bir tasa, senin rızana uygun olan hiç bir ihtiyacı da karşılamadan bırakma. Ey merhametlilerin en merhametlisi!

(Tirmizi, "Salât", 343)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
İnsan hayra dua eder gibi şerre dua eder. İnsan çok acelecidir.

(İsrâ, 17/11)

Günün Hadisi
Müslüman kardeşini hor görmesi, kişiye kötülük olarak yeter.

(Muslim, "Birr",32)

Günün Duası
Allah’ım! Yolculuğun güçlüklerinden, üzücü manzaralarla karşılaşmaktan, iyiyken kötü olmaktan, mazlumun bedduasından ve dönüşte mal ve çoluk çocuğu kötü hâllerde bulmaktan sana sığınırım.

(Nesâî, "İsti’âze", 41–42)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Her insanın amelini boynuna yükledik. Kıyamet günü kendisine, açılmış olarak karşılaşacağı bir kitap çıkaracağız. ‘Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter’, denilecektir.

(İsrâ, 17/13-14)

Günün Hadisi
Bir kulun Allah'ın rızasını gözeterek öfkesini yenmesinden, Allah katında sevabı daha büyük bir davranış yoktur.

(Ibn Majah, "Zühd",18)

Günün Duası
Her türlü şeytan ve zehirli hayvandan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimeleri ile O’nun korumasına sığınıyorum.

(İbn Mâce, "Tıb", 36; İbn Hıbbân, "Edıye", No. 1012-1013)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara ‘öf!’ bile deme;onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.

(İsrâ, 17/23)

Günün Hadisi
Herhangi bir Müslümanın başına yorgunluk, hastalık, düşünce, keder, acı ve kaygıdan diken batmasına varıncaya kadar her ne gelirse, Allah bütün bunları o Müslümanın hatalarına keffaret kılar.

(Al-Bukhari, "Merdâ", 1, 3; Muslim, "Birr", 49)

Günün Duası
Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğerbizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz!

(A’râf, 7/23)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır ve çaresiz kalırsın.

(İsrâ, 17/29)

Günün Hadisi
Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver.

(Muslim, “Zikir”, 35)

Günün Duası
Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul et!

(İbrahim, 14/40)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Haydi, hep hayırlara koşun, yarışın! Nerede olsanız Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz, Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.

(Bakara, 2/148)

Günün Hadisi
Allahım! Bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır, bana fayda verecek ilmi öğret ve benim ilmimi artır. Her hâl üzere Allah'a hamd olsun. Cehennem ehlinin halinden Allah'a sığınırım.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 129)

Günün Duası
Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.

(Bakara, 2/128)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.