You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Günün Ayeti
İman edenler ancak, Allah’a ve Peygamberine inanan, sonra şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerdir. İşte onlar doğru kimselerin ta kendileridir.

(Hucurât, 49/15)

Günün Hadisi
Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet.

(Al-Tirmidhi, "De'avât",89)

Günün Duası
Allah’ım! Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve tenasül uzvumun şerrinden Sana sığınırım.

(Tirmizî, "De’avât", 76; Nesâî, "İstiâze", 4, 27)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

(Hucurât, 49/6)

Günün Hadisi
Allahım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni âfiyette daim eyle ve bana merhamet et.

(Muslim, "Zikir ve Dua", 35)

Günün Duası
Allah’ım! Kesin imandan sonra şüpheye düşmekten Sana sığınırım. Şeytanlara yakın olmaktan sana sığınırım ve din gününün azabından sana sığınırım.

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 1, No: 29135)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Öyle ise emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tövbe edenler de dosdoğru olsunlar. Hak ve adalet ölçülerini aşmayın. Şüphesiz O yaptıklarınızı hakkıyla görür.

(Hûd, 11/112)

Günün Hadisi
Allahım! Beni iyilik işledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptıkları zaman bağışlanma dileyen kullarından eyle.

(Ibn Majah, “Edeb”, 57)

Günün Duası
Allah’ım! Kuyuya düşmekten Sana sığınırım. Yüksekten düşmekten Sana sığınırım. Boğulmaktan ve yangından Sana sığınırım. Ölüm esnasında şeytana çarpılmaktan Sana sığınırım. Senin yolundan yüz çevirmiş bir hâlde ölmekten Sana sığınırım. Zehirli hayvan sokması ile ölmekten Sana sığınırım.

(Nesâî, "İstiâze", 61; Ebû Dâvûd, "Salât", 367)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-05-2018, Saat:09:18 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Sabret! Çünkü Allah iyilik edenlerin mükafatını zayi etmez.

(Hûd, 11/115)

Günün Hadisi
İstanbul elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir.»

(Ahmad ibn Hanbal, Müsned, IV,335)

Günün Duası
Allah’ım! Kabir azabından, nefsin vesvesesinden ve işlerin dağınıklığından Sana sığınırım. Allah’ım! Rüzgârın getirdiği âfetin şerrinden Sana sığınırım.

(Tirmizî, "De’avât", 88)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gönülden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

(Hûd, 11/23)

Günün Hadisi
Birbirinize hiddetlenmeyin, düşmanca davranmayın, birbirinize hased etmeyin, kiskanmaym, birbirinize arka çevirmeyin: Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durmasi helâl olmaz.

(Al-Bukhari, "Edeb",57)

Günün Duası
Ey yerleri ve gökleri yaratan, Rabbim ve her şeyin Rabbi olan, çekirdeği ve taneyi yaran, Tevrat’ı, İncil’i ve Fürkân’ı indiren Allah’ım! Perçeminden tuttuğun her şeyin şerrinden Sana sığınırım...

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 23,No: 29304; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 966)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Dönüşünüz ancak Allah’adır. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

(Hûd, 11/4)

Günün Hadisi
Hiçbiriniz ölmeyi istemesin. Ölüm kendiliğinden gelmeden önce de öleyim diye dua etmesin. İnsan ölünce hiçbir iyilik yapamaz. Mü’minin hayatta kalması iyiliklerini çoğaltır.

(Muslim, "Zikir", 13)

Günün Duası
...Sen evvelsin, Senden önce hiçbir şey yoktur. Sen âhirsin, Senden sonraya hiçbir şey kalmayacaktır. Sen zahirsin, Senin üstünde hiçbir şey yoktur. Sen batınsın, Senin dûnünde hiçbir şey yoktur. Bana borçlarımı ödemeyi nasip eyle ve beni fakirlikten müstağnî kıl.

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 23,No: 29304; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 966)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Rablerini inkar edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu derin sapıklıktır.

(İbrahim, 14/18)

Günün Hadisi
Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 110)

Günün Duası
O Allah'a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi.

(Tirmizî, "De'avât", 107)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Rablerini inkar edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu derin sapıklıktır.

(İbrahim, 14/18)

Günün Hadisi
Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 110)

Günün Duası
O Allah'a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi.

(Tirmizî, "De'avât", 107)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Allah, gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indiren ve onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkaran, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri emrinize veren, nehirleri de hizmetinize sunandır.

(İbrahim, 14/32)

Günün Hadisi
Allahım! hükmettiğin şeylerin şerrinden beni koru, şüphesiz hükmü Sen veriyorsun, Sana karşı hüküm verilemez. Şüphesiz ki Senin dost edindiğin kimseler rezil olmaz. Sen, eksikliklerden münezzehsin ve şanı yüce olansın.

(Ibn Hibban, "Ed’ıye", No: 945)

Günün Duası
Allah'ın adıyla, Allahım, her türlü pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım.

(İbn-i Mâce, "Taharet", 9)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-06-2018, Saat:10:07 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.

(İbrahim, 14/42)

Günün Hadisi
Allahım! Korkaklıktan sana sığınırım. Ömrün en düşük çağının zorluklarından, dünya fitnelerinden ve kabir azabından da sana sığınırım.

(Al-Bukhari, “Cihad”, 25; Al-Tirmidhi, “De'avât”, 113; Al-Nasa’i, “İstiâze”, 27)

Günün Duası
(Allahım!) Senin mağfiretini dilerim. Benden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allah'a hamdolsun.

(İbn-i Mâce, "Taharet", 10)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.