You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Hutbe
Günün Ayeti
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar...

(Bakara, 2/184)

Günün Hadisi
Allahım! Kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.

(Abu Dawud, “Salât”, 182 )

Günün Duası
Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla! Bizi rahmetinin içine al. Sen merhametlilerin en merhametlisisin.

(A’râf, 7/151)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve bana iman etsinler. Umulur ki doğru yolu bulmuş olurlar.

(Bakara, 2/186)

Günün Hadisi
Âdemoğlu ihtiyarlayıp çöker. Fakat kendinden iki şey gençleşir: Mal üzerine hırs, ömür üzerine hırs.

(Muslim, “Zekât”, 115)

Günün Duası
...Ey Rabbim! Göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır, dilimden düğümü çözüver de sözümü iyi anlasınlar…

(Tâ-hâ, 20/25)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
(Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.

(Bakara, 2/195)

Günün Hadisi
Faziletlerin en üstünü,akrabalık ilişkisini kesenle ilişkini sürdürmen, sana veryene vermen, sana sataşanı bağışlamandır.

(Ahmad ibn Hanbal, Müsned,III,439)

Günün Duası
Ey Rabbim! Bana katından temiz bir soy ihsan eyle, şüphesiz sen duayı işitensin!

(Âl-i İmrân, 3/38)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
...Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.

(Bakara, 2/215)

Günün Hadisi
Âdemoğlunun bir vadi dolusu altını olsa, kendisinin diğer bir vadisi daha olmasını ister. Onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah (ihtirastan) tevbe eden kimsenin tevbesini kabul eder.

(Muslim, “Zekât”, 117)

Günün Duası
Rabbim! Beni yalnız başıma bırakma, Sen varislerin en hayırlısısın.

(Enbiyâ, 21/89)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Mallarını Allah yolunda harcayan, sonra da harcadıklarının peşinden (bunları) başa kakmayan ve gönül incitmeyenlerin, Rab’leri katında mükafatları vardır. Onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.

(Bakara, 2/262)

Günün Hadisi
Allahım! Sen benim Rabbimsin! Sen'den başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Senin kulunum; gücüm yettiğince (ezelde) sana verdiğim sözümde ve vaadimde durmaktayım…

(Al-Bukhari,”Deavât”, 2, 15)

Günün Duası
Ey Rabbim! Bana ve anama-babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve rahmetinle, beni iyi kulların arasına dâhil et.

(Neml,27/19)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin.

(Bakara, 2/43)

Günün Hadisi
Bir insanın bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerini ihmal etmesi, günah olarak kendisine yeter.

(Abu Dawud, " Zekât",45)

Günün Duası
Ey Rabbim! Aramızda gerçekle hükmet ve Rabbimiz O Rahmân’dır ki, isnat ettiğiniz (yalan) vasıflarınıza karşı yardımına sığınılacak olan ancak O’dur.

(Enbiyâ,21/112)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra da O’na tövbe edin ki sizi belirlenmiş bir süreye (ömrünüzün sonuna) kadar güzel bir şekilde yararlandırsın ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin…

(Hûd, 11/3)

Günün Hadisi
Bir kimsenin yaptığı iyiliğe karşı teşekkür etmesi ahlâkî bir görevdir. İyilikte bulunanı övmek ve ona dua etmekte bir teşekkürdür. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmemiş olur.

(Abu Dawud, "Edeb", 12)

Günün Duası
Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım! Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.

(Mü’minûn, 23/97–98)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Sabah, akşam rabbinin adını an

(İnsan, 76/25)

Günün Hadisi
Sadaka vermek maldan hiçbir şey eksiltmez. Allah ( insanları) affeden kulunun mutlaka izzet ve onurunu artırır. Allahiçin tevazu göstereni Allah muhakkak yükseltir.

(Muslim, "Birr",69)

Günün Duası
Rabbim! Bağışla, merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın.

(Mü’minûn, 23/118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Yine onlar ki, emanetlerine ve verdikleri sözlere riâyet ederler. Onlar ki, namazlarını kılmağa devam ederler. İşte bunlar varis olanların ta kendileridir. Onlar Firdevs cennetlerine varis olurlar. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

(Mü’minûn, 23/8-11)

Günün Hadisi
Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır.

(Abu Dawud, "Edeb", 120, 121)

Günün Duası
Allahım! Hz.İbrahim ve ailesine salât ve selam eylediğin gibi, Hz. Muhammed ve ailesine de salât ve selam eyle! Sen övgüye layıksın,şanı yüce olansın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Ey insanlar! Size Rabb’inizden kesin bir delil (olan Hz. Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (olan Kur’an’ı) indirdik.

(Nisa, 4/174)

Günün Hadisi
Kıyâmet gününde (ameller tartılırken) mü’minin mizânında güzel ahlâktan daha ağır (gelecek) bir şey yoktur. Şüphesiz ki Allah Teâlâ, kötü huylu, çirkin sözlü kimseleri sevmez.

(Al-Tirmidhi, "Birr", 62)

Günün Duası
Allahım! Çabamızı karşılıksız bırakma, günahlarımızı bağışla, ibadetimizi en güzel şekilde yerine getirmemizi sağla.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.