You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

General
RE: Hayrdır ? Sizin amacınız ne?
güzel bi uyarı yapmış. tv hakkında da uyarmak lazım, 1-2 bahane ile izlenmeye başlayan tv ler insanı şeytana yöneltebiliyor. bir de bu adamın adını biliyor musun?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kendisi açısından haklı olabilir , özgür kendisi , fakat genel durum için abartılı bir konuşma olmuş .

Bıçakla soğanda doğranır , ekmekte kesilir ama insanda yaralanabilir ne yani biz bıçağı tümdenmi kaldırıyoruz hayatımızdan , ateşte ekmekte pişer fakat en ufak bir hatada yangınlarada sebeb olabilir ne yani ateşi kaldıralımmı şimdi .

Facebook vs. bir yere fotoğraf konmasınında bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum , nasılki gerçek hayatta insanlar birbirini görüyorsa konuşuyorsa ordada fotoğrafı görmesinde bir sakınca yoktur bana göre , kişi ahlaksızlık yaparsa zaten heryerde yapar , yapmayacak kişi zaten yapmaz gerçek hayattada bu böyle zaten , hı foto koymak istemeyen koymaz onada saygı duyarız , bazı kişilerin hatası için bazı şeyleri yasaklamakta , buna yanlış demekte bana doğru gelmiyor , ozaman dünyada herşeyi yasaklamak gerekir herşeye yanlış demek gerekir , abartmaya gerek yok .

Bide normal foto koyana bile laf ediyor ama kendisi videolarda dünyaya yayınlıyor kendisini buda ilginç ve manidar . Kişi başkasına öğüt verirken kendisi yapmalı önce verdiği öğüdü .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2012, Saat:10:36 PM, Düzenleyen: e2828.
General
e2828 kardeşim, dışarıda başını örten adabını takınan insan aynı şeyi bilgisayarının başında da yapmalı. facebookta görülen fotoğraf ile dışarda görme arasında bir fark yoktur, ki facebook evlerimizde yani fitnenin bize daha yakın hali. adamın söylediği kişisel bir içtihadı(görüşü) değil islam kurallarına dayandırılan bir hükümdür. nasıl ki dışarıda kadın veya erkek avret yerlerine dikkat etmeden ve karşı cinsi etkileme amacıyla giyinirse bu yaptığı ile günaha giriyorsa aynı şey facebook, myspace, twitter ve türevi sosyal medyada da geçerlidir.

"Bıçakla soğanda doğranır , ekmekte kesilir ama insanda yaralanabilir ne yani biz bıçağı tümdenmi kaldırıyoruz hayatımızdan "
hah işte aynen "bıçak" örneği gibi algılıyorum interneti. inşaAllah anlamışsınızdır selamla.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Karadamlalar ; adam normal fotoya bile karşı çıkıyor , kuran ı kerime uygun giyimli fotoya bile karşı çıkıyor , dikkat edersen baştan bi izle videoyu , kapalı olana bile karşı çıkıyor hatta erkeklerin kendi fotosuna bile karşı çıkıyor ama kendisi video ile dünyaya gösteriyor kendisini buda manidar bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
O yasak bu yasak, noldu kişinin özgür iradesi? Bir insan nasıl günah işleyecekte cennete yada cehenneme gideceği belirlenecek?

Sitedeki bayan arkadaşlarımızı tenzih ederim ama, malesef burdan örnek vermek zorundayım. Dışarda olan ile burada olanı eşit tutuyoruz. Dışarda hiçbirimiz karşı cinse değil konuşmak, sizlere kalsa bakmamalıyız bile. Ama geliyoruz burda forumda pek ala karşı cinslerle baya gülüşlü, eğlenceli muhabbetler ediyoruz. Nerde kaldı samimiyet? Kaldı ki videodaki kişinin söylediğinin İslam hükmü olduğunu düşünmüyorum. İnternette bir kadın veya bir erkek tamamıyle niyetinden sorumludur. Bayan dediğimiz birisi, gayet mütevazi bir şekilde, tahrik edici olmayan, sakıncalı olmayan fotoğraflarını akrabalarına, arkadaşlarına gösterse neresi günah arkadaşlar? Kaldıki bana kalsa kişinin hiç bu işlerle uğraşmaması lazım, ama herşeye günah denilmesi biraz zorlama oluyor kusura bakmayın. Kur'an'da bu dini kolaylaştırdık diyor, biz ne yapıyoruz? Kadın değil saçını, gözünü birine gösterse günah, erkek sakal bırakmasa günah. Kıl tüy yün dini yaptık bu dini malesef.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Karadamlalar ; bak videonun saniyelerinide tek tek yazarım , bizde demiyoruz ahlaksızlık yapsın demiyoruz heralde insan islama uyar o ayrı mesele ama bu adam videoda , sadece gözü açık bir fotoyu bile kendisini sergilemek ve ahlaksızlık olarak niteliyor , hatta yakışıklı bir erkeğin bile fotosunu ahlaksızlık sayıyor , hiç bir foto koymamaktan bahsediyor ve en küçük bişeyde insanları ahlaksızlıkla damgalıyor , ahlak bu kadar ucuz değil , fakat kendisi videoda tüm dünyaya kendisini sergiliyor , madem ahlaklı kendiside videosunu yayınlamasın , benim demediğim şeyleri tekrarlıyorsun bana , kimse ahlaksız olsun diyen yok söylemediğim şeylere yorum yapıyorsun söylediklerime yapmıyorsun .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.