Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Evlilikte imanlı eş
Evlilikte imanlı eş
benimde beynimi yıkadılar elhamdülillah ..iyi ki de yıkamışlar
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
inanç bireysel bir mesele, inanacaksan araya kimseyi almayacaksın. cemaat olunca işin içine para giriyor, siyaset giriyor, fitne giriyor. kullanırlar adamı haberin olmaz.
benim için bireysel olarak kendi ayakları üstünde durması önemli, inanacaksa da kendi kendine inanabilir heralde. bir cemaate ihtiyaç yok.
cemaat=para=siyasi güç
neyse konu cemaat değil zaten
ben de dediğiniz gibi "hak yolundaydım" şimdi kendi yolumdayım.
Müslümanlar, yaşadıkları yerlerde azınlık da olsalar cemaat olmaya çalışmalılar. Bunu yapmazlarsa ve cemaat şuurunu diri tutmazlarsa; cemaat olmanın avantajlarını ve nimetlerini kaçırırlar. ‘Cemadat’, yani şuursuz, sıradan sürü haline gelirler. Sürüleri güden çobanlar de her zaman bulunur
kastedilen siyasi ve ticari bir amaç uğruna bir araya gelen ve insanları farklı konularda da yönlendiren oluşumdan bahsediyorum.
bence hiç bir dinde bu tür yapılanmalara gerek. yok zaten hiç bir dinin kutsal kitabı gidin holding gibi cemaat kurun demiyor. bunu diyen yalan söyler. sömürü dili bu dil.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi