You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evlilikte imanlı eş

Evlilikte imanlı eş

General
RE: Evlilikte imanlı eş
ya fg cemaatini sevmem..sevmem derken benimsemem... ama her zaman ALLAH bin kere razı olsun derim...ilk kapandığım zaman çok arkadaşım oldu cemaatten..öyle de böyle de faydalarını gördüm...bilmediklerimi öğrendim...

benimde beynimi yıkadılar elhamdülillah ..iyi ki de yıkamışlar gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-09-2014, Saat:09:22 AM, Düzenleyen: Noyan.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
valla ben cemaat kavramına karşıyım. bence evleneceğim kızın inanması sorum değil. ama bir cemaate üye olması, onların izinden gitmesine. tabi ki hayır.

inanç bireysel bir mesele, inanacaksan araya kimseyi almayacaksın. cemaat olunca işin içine para giriyor, siyaset giriyor, fitne giriyor. kullanırlar adamı haberin olmaz.

benim için bireysel olarak kendi ayakları üstünde durması önemli, inanacaksa da kendi kendine inanabilir heralde. bir cemaate ihtiyaç yok.

cemaat=para=siyasi güç

neyse konu cemaat değil zaten

ben de dediğiniz gibi "hak yolundaydım" şimdi kendi yolumdayım. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Tevhid itikadını benimsemiş müminler cemaatli olmak fakat cemaatçi olmamak zorundadırlar.
Müslümanlar, yaşadıkları yerlerde azınlık da olsalar cemaat olmaya çalışmalılar. Bunu yapmazlarsa ve cemaat şuurunu diri tutmazlarsa; cemaat olmanın avantajlarını ve nimetlerini kaçırırlar. ‘Cemadat’, yani şuursuz, sıradan sürü haline gelirler. Sürüleri güden çobanlar de her zaman bulunur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
bu "cemaat" konusunda yanlış anlaşılan bir konu var. cemaat derken cami cemaati kastedilmiyor tabiki.

kastedilen siyasi ve ticari bir amaç uğruna bir araya gelen ve insanları farklı konularda da yönlendiren oluşumdan bahsediyorum.

bence hiç bir dinde bu tür yapılanmalara gerek. yok zaten hiç bir dinin kutsal kitabı gidin holding gibi cemaat kurun demiyor. bunu diyen yalan söyler. sömürü dili bu dil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-09-2014, Saat:04:40 PM, Düzenleyen: jumper100.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.