You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

CENNETE GÖTÜREN VESİLELER MÜRŞİD-İ KAMİL'LER

CENNETE GÖTÜREN VESİLELER MÜRŞİD-İ KAMİL'LER

Profesör
RE: CENNETE GÖTÜREN VESİLELER MÜRŞİD-İ KAMİL'LER
Aklı başında olan bir müslüman her sakalı olana her ayet ezberleyene ve her cemaat üyesi yada şeyhi olan insana inanmaz zaten...Ama tarikatler diye ve cemaatler diye bir genelleme yapılıyorsa ben orada mudahale ederim burada da başka yerde de...bunun icin illa ki bir cemaat yada tarikat üyesi olmama gerek yok, ama genel bir kötüleme varsa bütün herkesi kapsar...Ve bunu heryerde duyuyor ve okuyorum bir cemaatleri tarikatleri kuran kurslarını imam hatipleri kötüleme çabasıdır gidiyor insanlar, hem bas bas bagırıyoruz dinimizi genclerimiz bilmiyor diye hem tarikatler kötü imam hatipler şöyle aman efendim falanca böyle okumayın gitmeyin dinlemeyin diyoruz...nereden ögrenecek insanlar dinlerini ? herkesin ailesi bizlerin ailesi gibi namazı orucu kuranı ögretecek kadar biliyor mu islamı ? saçma bir karmaşa var ortada...Cemaat ismi versem sakıncası olmaz heralde , şöyle söyleyeyim nur cemaatine üye olan sohbetler veren tanıdıklarımda var davet ettiler bir kaç sefer katıldım sohbetlerine, kurana aykırı sünnete aykırı bir hal görmedim, sohbetlerinde sapkınlık denecek birşey duymadım...nakşibendi tarikatınının sohbetlerine katıldım hiçbir yanlış bilgiye şahit olmadım, ögrendigim duydugum şeyleri araştırdım sakıncalı bir durum görmedim...sohbet ortamlarında da islama aykırı bir davranış görmedim, el etek öpmek yok iki büklüm el baglamak vs bunlar safsata asıl...böyle yapanlar varsada bunların isimlerini kötüleyip insanları sohbet ortamından uzaklaştırmaktır amacları...gülen cemaatinde olan akrabalarımızda var onlarında davetine icabet ettim, aynı şey onlar icinde gecerli...anlatılan şeyler zaten belli başlı şeyler bildigimiz şeylerin biraz daha teferruatlı hali...ve ismini şu an hatırlayamadıgım başka cemaatler var..ben yanlışlıgına şahit olmadıgım şeye yanlıştır diyemem,Allahtan korkarım...Ama şu da bir gercekki bu tür cemaatlerin tarikatların isimlerini karalayan bir sürü insanda yok degil, şeyh oldugunu iddia edip türlü haltlar yiyenler yüzünden durum böyle malesef..

Neyse üstte yazdıgım yorumun tamamı sizin icin degildi zaten, genel bir yorumdu ama size dair cümlelerde vardı...İnsanların şu ince cizgiyi iyi ayırması lazım, körü körüne baglanmak, itaat etmek ile saygı göstermek ve Allah dostlarını sevmek ayrıdır...bunu özellikle tarikat ve cemaat üyeleri ayırmalı cünkü siz dinimi iyice ögreneyim diye niyet ederken birden şirke girmiş olursunuz farketmezsiniz...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yapmamız gereken hataları görerek kendimizde doğruyu inşa edebilmektir. hiçbir zatı övmenin, cemaati iyi bilmenin bizi cennete götüreceği yoktur. hüsnü zan elbette iyidir fakat ilim müminin yitik malıdır, ilme ve hakka tabi olmak bizim değişmez şiarımız olmalıdır. bir cemaatteki hatayı sorunsuz bir iş olarak görmek yalnız bize değil o cemaate ve mensuplarına da günah getirir bunu unutmayalım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Zannımca karadamlalar sen bu dini öğrenirken ilk önce ibni teyyime, ibni kayyım, ibniz hazm gibi adamlarla yola koyulmuşsun olacağıda buydu zaten Big Grin

Bir Alime tapma ile saygı gösterme arasındaki farkı anlayamayan zihniyetle uğraşmak kadar zor birşey yok..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.