Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
CENNETE GÖTÜREN VESİLELER MÜRŞİD-İ KAMİL'LER
CENNETE GÖTÜREN VESİLELER MÜRŞİD-İ KAMİL'LER
![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)
Bana bir harf ögretenin 40 yıl kulu kölesi olurum...(Hz Ali)
Vesselam
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
"Cemaatlerin tarikatlerin vs lerin safsata sapkınlık olduguna inanıyorsunuz ama aralarında sizin söylediklerinizin ve düşüncelerinizin aksi olan bir kişi yada bir tek cemaat bile varsa vebali üzerinizedir"
günümüz tarikatları için fikrim bu yöndedir, aksi halde olduğunu iddia eden "biz böyle değiliz" desin. zahiren türkiyede yüzde 99 tarikatlar sapıklık peşindeyken yüzde 1 sahih yol üzere olup tv ye medyaya bulaşmamış internette de görülemeyen bir tarikat var ise ben onları sırf TARİKAT isminden dolayı sapıklıkla suçlamam. kavram şovenistliği yapmıyoruz zaten, ben de biliyorum ki tarikatlar bir 200 sene önce şu anki hallerinden çok daha iyi hallerde idi. öyle ki İslam için kıyam etmiş Şehid(inşaAllah) Şeyh Said bir nakşi şeyhidir. asırlar geçip kıyamete yaklaşıldıkça bidat ve şirk her yere zuhur ediyor bunu da rahatça görüyoruz. Allah ıslah etsin.
"Herkes baksın evindeki kitaplara şöyle bir, bir sürü alimin bir sürü islam bilginlerinin kitaplarını bulunduruyoruz evimizde ne luızum var bunlara neden alıyoruz , Tek bir kuranı kerimi alıp ögrenin madem...Burada tek bir kişi diyebilir mi bende hiçbir alimin kitabı bulunmuyor diye? diyemez...cünkü yardımcı kitaplardır kuranın detaylarını islamin derinliklerini anlatırlar...o kitapları yazanların alim olduklarına, Allah dostu olduguna , ,niyetlerini islamı daha iyi ögretmek olduguna ,insanlara yardımcı olmaya calıştıgına inanıyorsunuz da, bugun şeyh hoca alim vs diye anılan insanların amacının aynı olduguna neden inanmıyorsunuz ? Kusura bakmayın ama ben , bana ayet ,hadis anlatan herkesi kendimden üstün görürüm ,ilim aldıgım, birşeyler ögrendigim ve ögrenecegim herkese saygı duyarım hürmet gösteririm...İlahlaştırmak yapılan en büyük yanlıştır o dogru , bunu cahiller yapar...Ama ben bana bişeyler ögreten insanlara saygı duyuyorum hürmet gösteriyorum onları seviyorum diye de kimse bana sapkın yakıştırması yapamaz.."
İlahlaştırma olayının mahiyetini incelemek lazım. siz alim olarak bilinen bir zatın fetvasını neye göre verdiğini bilmeden "bu adam alimdir, bu adam şu cemaatten, şöyle şöyle sakalı var şöyle şöyle zikrediyor Allahı" deyip delilsizce bağlanırsanız Allahın haram dediğine helal, helal dediğina haram deme riski çıkar. Allah böyle bir tabi olmayı bizlere yasak etmiştir. Mutlak itaat peygamber dışında hiçbir insana caiz değildir, İslam Devleti emiri bile kötülük emrettiğinde ona itaat edilmez isyan edilir. Bununla birlikte ben "açalım Kuranı okuyalım, her şey ondadır o zaman o da bize yeter" demedim. Evet bu dediğiniz söz doğrudur fakat Kuranın emrettiği şeyleri doğruca yaptığımız zaman biz bu lafı tam manasıyla gerçekleştirmiş oluruz. Peygambere itaat ayetlerini görmezden gelerek Kuran ehli olunmaz mesela, Kuraniyyun isimli fırkanın batıllığı buradan bellidir. ilim öğretene saygı duymak ile ilgili şu başlıkta ne ben tek bir şey söyledim ne de sad kardeşim bir kelam etmiştir. başlıkta aktarılan yazı mürşid i kamil ismi ile isimlendirilmiş müşrik i kamillere mutlak itaat etmemiz gerektiğini nakşediyor, aksi halde Allah yolunun çok zor olduğu(!) gibi şeyleri anlatıyorlar. Uzatmaya gerek görmüyorum şu ayet bi iznillah yeterli olacaktır:
Onlar Allah'ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih'i rableri olarak kabul ettiler. Oysa tek Tanrı'dan başkasına kulluk etmemekle emrolunmuşlardı. Ondan başka tanrı yoktur. Allah, koştukları eşlerden münezzehtir.(Tevbe-31)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi