Bugün peygamber efendimizin-asv- hangi sünnetini hayatımıza uygulamalı olarak geçirdik?------------GÖRÜNMEYEN DÜNYADA GEÇİRENLER VARDIR AMA GÖRÜNEN DÜNYADA BÖYLE BİR ŞEYİ YAPANI GÖRMEDİM...
Peygamber efendimiz-asv- arkadaşlarını sayabilir misin?(10 adet en az)------------------HZ. EBUBEKİR, SELMANI FARİSİ, BİLALİ HABEŞİ, ZEYD, EBU DERDA, EBU VAKKAS, HZ. ALİ, MUSAB BİN UMEYR,ENES BİN MALİK, AMMAR BİN YASİR...........aklıma gelenler....davasına gönül veren herkes O'nun dostudur, arkadaşıdır...
Peygamber efendimiz-asv- sünnetine sarılmakla O'nu asv yaşamak gibi olur muyuz?----------------HİÇ ŞÜPHESİZ....
görmek ve bakmak arasındakesin bir çizgi vardır bana bu çizgiyi anlatan bir kısa yazı yazar mısın?------------BAKMAK bir yere öylece bakmaktır, bakmak ölü bir durumdur. ama görmek baktığın şeyleri farketmektir, binlerce şey içinde aradığını seçmektir. tabi bir de görmek için bakmak vardır. bakmak ve görmek için bakmak arasında da fark vardır. biri ölü bir bakıştır, diğeri canlı bir bakıştır. görmek aynı zamanda anlamaktır. farketmektir. görmek hissetmektir. görmeyen insan ot gibi yaşar. insanı insan yapan birazda görmektir. görmek perdeleri yırtmaktır. yanmayınca göremezsiniz. görmek yanmaktır. hakikate kendini adayanlar görenlerdir. varlığın esararını görmek için bakanlar çözmüşlerdir. zira varlık alemi sırlarını görmek için bakanlara açar.
'insan yemek için mi yaşar yaşamak için mi yer?' sence?-----------BEN YAŞAMAK İÇİN YER VE YAZARIM...
'bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim' burda anlatılmak istenen şey kötüyle kötü olmak mı kurunun yanında yaş da yanar gibi bişeymi sence nedir?------------------ASLINDA KALIP BİR SÖZ VE BENCE DOĞRU OLMAKLA BİRLİKTE YANLIŞTA....ATASÖZLERİ HER ZAMAN DOĞRU OLMAYABİLİR...EVET YAŞANMIŞLIĞI ANLATABİLİR AMA BU DOĞRU OLMAK ZORUNLULUĞUNU DOĞURMAZ...
ehliyetin varmı?--------------EVET...
sen ağaçların görünümü'nü en çok hangi mevsimde seversin?------------------VALLA HER MEVSİMDE BİR BAŞKA GÜZELDİR AĞAÇLAR AMA KIŞ DAHA ROMANTİK GELİR BANA....KAR ORTASINDA KALMIŞ VE YAPRAKLARINDAN BOŞANMIŞ BİR AĞAÇ HÜZÜN VERİR BANA....
bir baba evladını sevgiyle büyütürken tüm sıkıntılarına gönüllü katlanırkenneden ilerde roller değiştiğinde evlatbabayı artık istemez bir yük gibi görürbu çocuk yetiştirirken yapılan bir hatanın faturasımıyoksa günümüz insanlarıteknolojik yönden geliştirirkeninsan vasıflarını yokmu ediyor?-----------------BENCE HER İKİSİ DE AMA İKİNCİSİ DAHA ETKİLİ GİBİ GELİYOR....
hangi şehire gitmek isterdin neden?-----------------------RİZEYE...ANZER BALI YEMEK İÇİN....
yüzme biliyormusun?-------------MAALESEF ÇOK İÇ ACITICI AMA NAPARSIN....
en sevdiğin şairden bir şiir istesem?-------------KENDİMİM DESEM

Türkiyem
Baş koymuşum Türkiye'min yoluna
Düzlüğüne, yokuşuna ölürüm,
Asırlardır kır atımı suladım.
Irmağının akışına ölürüm.
Deli sular, salkım-saçak söğütler,
Kışlada kumandan, asker öğütler,
Yaylalarda ata biner yiğitler,
Bozkurt gibi bakışına ölürüm.
Sevdalıyım, yangın yeri bu sinem
Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem.
Pınarlardan su doldurur Eminem
Mavi boncuk takışına ölürüm.
Düğünüm, derneğim, halayım, barım,
Toprağım, ekmeğim, namusum, arım,
Kilimlerde çizgi çizgi efkârım,
Heybelerin nakışına ölürüm.
Dilaver Cebeci
SESSİZ GEMİ
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu!
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden.
Yahya Kemal BEYATLI
ÇOK SEVDİĞİM İKİ ŞİİR...NECİP FAZILIN ŞİİRLERİNİ DE ÇOK SEVERİM...MEHMET AKİFİN ŞİİRLERİNİ DE...AMA AKLIMA ŞU AN BU ŞİİRLER GELDİ...NAZIMINDA GÜZEL ŞİİRLERİ VARDIR,,,MİSAL,,,AĞA CAMİ...
Eğer bir adam bir ormanın ortasında tek başına konuşuyorsa
söylediklerinin yanlış olduğundan söz edilebilir mi?---------ASLA...
elde edilemeyen şey neden vazgeçilmeze dönüşür?-------------HIRS....
pişman olmak demekhatadan dönmek mi? hatayı anlamak mı olur sence?---------BENCE HAYIR...OLSA OLSA ANLAMAK OLUR TABİKİ...
adını sana kim verdi?-------BABAM VERMİŞ.....