You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım

bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım

Uzman
RE: bu site yi nasıl kullanacağımı anlamadım
Abi uğraşma derken onu kastetmedim.

Gayet güzel bir yorum yapmışsın. Namaz konusunun Allah 24 saat verir 1 saatini ister tasvir edildiğini çok yerde okudum, dinledim. Ama yani buna gelip de olumsuz bir şey söylüyorsun, doğru söylemiyorsun diyen olursa laf anlatmaya uğraşma demek istedim. Belli ki bazı insanlar ne dersen de gidip meseleyi en alakasız yerinden irdeleyecek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bakalım cevap verirse öğreniriz, değilse gereğini zaten yaparız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah bize 24 saat verdi ama hepsini O' na ibadet edelim diye verdi. Allah 24 saat veriyor ve 1 saatini geri istiyor demek 24 saatin bize ait olduğu ve 1 saatinin Allah tarafından istendiği anlamına geliyor. Takdir edersiniz ki herkes için kendine ait bir şeyin istenmesi olumsuz bir şeydir. Dediğiniz gibi 24 saat bize ait olsa, 1 saati Allah tarafından istense ve biz bu isteği kabul etsek bizden zahirde 1 saat alınır ama esasen 1 saat kazanmış oluruz çünkü Allah' ın huzurunda geçirilen 1 saat kazanç, Allah' ın huzurunda geçirilmeyen 1 saat kayıptır. Yani dediğiniz gibi Allah bize ait 24 saat verse ve biz 1 saatini namaz kılarak geçirsek 1 geri istenmiş ve vermiş olmuyoruz. Durum dediğiniz gibi de değil. Vallahi bize ait bir saniyemiz yok. Her an Allah' ın rızasına uygun olarak hareket etmemiz gerekir. Allah rızası için namaz kılarız, çalışırız, uyuruz, evleniriz, yemek yeriz, akraba ziyareti yaparız. Hatta saçımızı bile O' nun rızası için tararız. Siz niye namazı diğer ibadetlerden ayrı tutuyorsunuz? Allah rızası için çalışmak da ibadettir, Allah rızası için evlenmek de ibadettir. Neden çalışırken harcanan vakti, eş ile geçirilen vakti Allah' ın istediği vakit olarak saymıyorsunuz? Madem bize ait vaktimiz var bunlar da Allah' ın istediği vakit olmaz mı o zaman?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@esilay_gül sadece namaz ile ilgili sordu onun için namaza dair yazdım. Diğer konuları konuşmak için ilk aşamayı geçmesi (namazı kılması) lazım daha sonra diğer aşamalardan bahs edebiliriz.

Namaz kılmayan birine namaz kılması gerektiğini söyleyip hemen ardından örneğin akraba ziyareti de yapmalısınız çünkü hiçbir saniye sana ait değil gibi şeylerden bahs etmek ona ağır gelebilir. İşin başındayken ağır gelip başlamadan bırakabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.