You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?

Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?

Profesör
RE: Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?
tasavvufa dıyecek lafımız yok kardesım ama gunumuzde amacından bır haylı saptı.
herkes tasavvuf ehlı gıbı davranıyor ama yaptıgı ıle soyledıgı bırbırını tutmuyor.
o yuzden tartısacak bır durum yok...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben zaten tasavvuf eserlerinin tamamen yanlışlarla dolu olduğunu söylemedim, söylemem de. içinde ahlaka yönelik çokça doğru şey vardır, fakat ahlak ile ilgili güzel öğretilerin benzerini tevrat ve incil gibi muharref kutsal kitaplarda da görebiliriz ki bu kitaplardan itikadi ve fıkhi bilgi almayız. tasavvuf kitaplarına da aynı gözle bakıyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tasavvufta edep ahlak adı altında pek çok sünnet tasavvufun bir adetiymiş gibi sanılabiliyor ki oysa zaten kuran sünnet yolu edep ahlak yoludur, teşekkürler.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Cenneti istiyorsan Şeriat'ten ayrılma

Cennet'te duygular tatmin olunca,
Herkes rahat, herkes huzur bulunca, Gözler, gönüller, nefisler doyunca,
Eşler karşılıklı mutlu olunca,
Ve tüm zevkler en doruğa çıkınca,
Cennet nimetleri tamam olacak.
Ama ruhlar, yine garip kalacak!
Ancak Cemâl ile tatmin olacak.

ama yok ben daha fazlasını "Cemalullahı" da görmek istiyorum dersen şeriattan fazlası gerek.

Şerîatte seninki senin, benimki benim.
Tarîkatte seninki senin, benimki de senin.
Hakikatte ne seninki senin, ne de benimki benim;
Marifette Hepsi mâlikü’l-mülk olan Hakk’ın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
BANA ŞUNUN CEVABINI VERCEK OLAN VAR MI "BU İŞİN SONU NE OLACAK "
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Gözlerin değil gönüllerin kör olması, sabit fikirlilik meselesi var. Dediğinizi gibi uzun zamandır bu tartışmalar devam eder. Elbette ki esas düşüncelerini erkekçe, dönüp dolaştırmadan impossible söyledi. Teşekkür ederim. Ben de zaten bunu görmek istedim.

Hiçbir zaman anlaşamayacağımızı da biliyorum. Belki de anlaşmak zorunda da değiliz. Hiçbir zaman onların görüşlerini hazmetmeyeceğimizi de biliyorum. O arkadaşlar böyle inanıyorlar deyip geçeriz. Tasavvuf ehli, asla ama asla şeyhlerinden vazgeçmez, bütün dünya tersini söylese onlara dönüp bile bakmaz. Bunu vehhabiler de biliyorlar. Bu nedenledir ki arada ki sorun asla çözülmez, bunu belirteyim.

Biz inanmıyoruz ama hakaret de etmeyiz deseler, bir şekilde onlar buluşulacak düzlemler olabilir, belki bir çok konuda istişare ortamları olabilir. Ne onlar bunlardan vazgeçer, ne de biz velilere laf söylenmesine karşı durmaktan. En azından aldığımız edep gereği kendi görüşümüzü söyleriz. Herkes tasavvufa inanmak zorunda değildir. Ancak küfrederse, zarar görür. İnsanları acele kafir olarak yaftalayıp, onları sonsuza dek mahkum etmeyiz. İnsan önemlidir, hazreti resulün ümmetinden bir kişinin bile kurtulması bizim için önemlidir.

Sonuç şu kadirka, bu işin sonu, son nefesde, kabirde ve ahirette karşılaşılan sonuçla belli olur. Herkes inandığının, söylediklerinin ve yaptıklarının karşılığını görür. O zaman kim haklı kim haksız ortaya çıkar. Evet, burada çok fazla deşmenin anlamı yok. Herkes istediği gibi hayatını yaşasın.

Neyse, bu başlık altında tekrar yazmayacağım. Rabbim hepimizi affetsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"ama yok ben daha fazlasını "Cemalullahı" da görmek istiyorum dersen şeriattan fazlası gerek."

"Allahın şeriati kurtarmıyor bizi" demek istemedin inşaAllah?

bilgeeren benim tasavvuf şeyhlerine bir hakaretim yoktur. kendilerinin yaptıkları şeyi islami ilimler ile yorumlayan alimlerin sözlerini aktarmaktan fazlasını yapmadım. herkes dilediğine inanır dinde zorlama yoktur ama kimse kendi ürettiği şeye "BU ALLAHIN DİNİNDENDİR" diyemez rahatça. kendileri hakkında dediğimiz "kafir" sözü bir hakaret değil bir hükümdür bu noktada işe duygusal yaklaşıyorsunuz. hakikat nedir ne değildir elbette o büyük günde açığa çıkacaktır ancak bizler hak bildiğimizi anlatacağız, bu yolda gerekirse can bile verilecektir(geçmişte verildiği gibi).

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.