You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?

Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?

Uzman
RE: Bu Kadar Kafir Dururken Niçin (bizle) Tasavvufla Uğraşıyorsunuz?
Neyse işte =) Ben hiç bir katagoriye koymadığım için farketmez .Sevmek zorunluluğm olduğundan değil, sözlerinin benim için bir önemi olmadığının sebebi idi açıklamam =)
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İmamı azam Ebu Hanife Ömrünün son iki yılına neden bu kadar önem veriyor?
Halbuki ömrünün son iki senesine kadar herkes ona muhtaçtı,ondan İslamı öğreniyordu.

Halbuki bütün şeriat bilgilerini fıkıh,kelam,hadis,nahiv öğrenmişti İmamı azam ünvanını haketmişti..
Ama iki yıllık İmam Cafer dervişliğinden sonra : Son iki yılım olmasa idi Numan helakte idi demiş...Neden?

İkinci örnek Mevlana.
Mevlana Selçuklu başkenti konyanın en büyük alimi,yani konya selçuk üniversitesi rektörü..
Aynen Ebu Hanife gibi fıkıhta,hadiste bütün İslami ilimlerinde bir numara iken.. talebeler yetiştirirken....
ŞEmsi Tebrizi talebesi oluyor...neden?

Bu iki olayı anlayan tasavvufu anlar..
Hanefiyim deyip dervişliği reddetmek,Ebu HAnifenin yanlış yaptığını iddia eder..
Anlayan sivrisinek saz anlamayana davulzurna az...
Bugün tasavvuf düşmanı müslümanlar HAnefiyim deyip,vehhabiliği yaşıyorlar..
Çünkü tasavvuf düşmanlığı sadece Vehhabilikte vardır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-12-2012, Saat:09:28 PM, Düzenleyen: 1959.
General
"İmamı azam Ebu Hanife Ömrünün son iki yılına neden bu kadar önem veriyor?
Halbuki ömrünün son iki senesine kadar herkes ona muhtaçtı,ondan İslamı öğreniyordu."

Soru : Ebu Hanife’nin “Son iki sene olmasaydı, Numan helak olmuştu” dediği, Ahmed bin Hanbel ve İmam Şafii’nin, Şeyban er Rai adındaki tasavvuf şeyhinden ders aldığı doğru mudur?

Cevap : Böyle bir iddia hem aklen hem de naklen batıldır, imkansızdır. Ebu hanife son iki senesinde azam olmadı. Hayatı boyunca islam ve tevhid mucadelesi içerisinde olan bir alimin, bütün mucadelesini , mahvolunacak bir itikad olarak görmek, Ebu hanife'nin islam alemindeki itibarını istismar etmek isteyen sapıkların, düşünmeden attıkları bir iftiranın ürünüdür.

Ebu Hanife’nin böyle bir şey dediğine dair hiçbir güvenilir kaynakta bilgi yoktur. (Kevseri Irgamul Merid(41)
İki sene ile kastedilen, Ebu Hanife’nin, Cafer es Sadık ile tanıştığı son iki senedir. Bunu Şiiler, imamı kendilerine nisbet etmek için, ehli sofiyye de Tarikatın silsilesinde 4. sıraya koydukları Cafer es Sadık vasıtasıyla , İmam-ı Azam Ebu hanife'nin son iki senesinde Tasavvufu öğrenerek sofi olmasını; bu sebeble daha önce kendilerine nisbet etmek için uydurma şirk ürünü rivayetler uydurdukları Cuneyd-i Bağdadi, Abdulkadir Geylani gibi muvahhid muslumanlara, başka bir uydurma/iftira ile Ebu Hanife'yi de eklemek istemişlerdir.
Cafer es Sadık’ı sufiliğe nisbet edenler de bunu kullanmak istemişlerdir.

İmam Ahmed ve Şafii’nin Şeyban er Rai’den tarikat aldığı iddiasına gelince; alimler bu tür haberlerin batıl olduğunda ittifak etmişlerdir. Zira bu imamlar Şeyban’a yetişmemişlerdir. (Sehavi Mekasıdu Hasene(474) Aliyyul Kari el Masnu(220) el Esrarul Merfua(381)

"İkinci örnek Mevlana.
Mevlana Selçuklu başkenti konyanın en büyük alimi,yani konya selçuk üniversitesi rektörü..
Aynen Ebu Hanife gibi fıkıhta,hadiste bütün İslami ilimlerinde bir numara iken.. talebeler yetiştirirken....
ŞEmsi Tebrizi talebesi oluyor...neden?"
celaleddin rumi nin pek çok sapıklığı hakkında paylaşımlarımı okuyabilirsiniz, hatta bana ihtiyacınız yok mesneviyi ve kuranı birlikte okuduğunuzda da sarih akılla sapıklıkları görürsünüz biiznillah.

"Bu iki olayı anlayan tasavvufu anlar..
Hanefiyim deyip dervişliği reddetmek,Ebu HAnifenin yanlış yaptığını iddia eder..
Anlayan sivrisinek saz anlamayana davulzurna az...
Bugün tasavvuf düşmanı müslümanlar HAnefiyim deyip,vehhabiliği yaşıyorlar..
Çünkü tasavvuf düşmanlığı sadece Vehhabilikte vardır.."
zühd, edep, takva gibi kavramlar tasavvuftan önce SÜNNETİN bizzat içerdği şeylerdir. ehli sünnetin hiçbir kolu şirk ve bidat bataklığına batmış olan kısmı ile tasavvufu kabul etmez. tasavvuf düşmanı müslümanlar dediğin kitle ebu hanifeye amelde bağlı olmasa da itikaddaki bağlılığı ile tasavvufçu kitleden daha HANEFİdir.

İmam el Kadı Iyaz (rahimehullah) et Tinnisî’den naklediyor;
“İmam Malik (rahimehullah)’ın yanında idik, Ashabı da oradalardaydı. Nusaybin halkından birisi dedi ki;
“Bizim o tarafta “sufiyye” denilen bir topluluk var. Çok yiyorlar, sonra kasideler okumaya başlıyor ve kalkıp raksediyorlar”
Malik, “Onlar çocuk mu?” diye sordu. “Hayır” deyince, “Peki onlar mecnun mu?” diye sorunca adam dedi ki; “Hayır onlar şeyh'tirler ve akıl sahibidirler.”
Bunu üzerine Malik: “Ehl-i Islamdan hiç kimsenin böyle yaptığını duymadım.” dedi.
Adam da dedi ki: “Onlar yiyorlar, sonra kalkıp ayakları üzerinde raksediyor, bazıları başlarını ve yüzlerini tokatlıyorlar.”
Bunun üzerine İmam Malik güldü ve kalkıp evine girdi.
Malik’in ashabı adama dediler ki: “Arkadaşımıza uğursuzluk getirdin. Biz otuz küsur senedir onun meclisindeydik, bu gün dışında güldüğünü görmedik.”
(Kadı Iyaz , Tertibu'l Medarik, 2/54)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-12-2012, Saat:11:36 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Acemi Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ebu hanifenin adını rafızi uydurmalarıyla kirletmeye aracı olmaya devam mı edeceksiniz? kalp ilmi adı altında Allah'a şirk koşmakta sınır tanımayan, küfürde yahudiden hıristiyandan ileri giden bir grup ile ebu hanifeyi aynı cümle içinde anmak bile hata(imam caferi tenzih ediyorum yanlış anlamayın, Allah ona rahmet etsin rafızi iftiraları ile yanlış tanımamak lazımdır onu)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sizde Ebu Hanifeyi sühyanizmin çağdaş temsilcisi tasavvuf düşmanı vehhabi olarak tanıtmaya devam mı edeceksiniz?
İmamı azam oalan birisi niçin 2 yıl dervişlik,öğrencilik yapar İmam Cafere?
Tasavvufun kurucusu hz. Muahmmed efendimizdir,ondan da Ehlibeytim dediği değerli zatlar öğrenmiş,silsile silsile,tarihboyu kayıt altına alınmış vr bugün dahi yaşamaktadır...
Çoğu tarikatların kurucuları hz. Muhammedin çocuklarıdır...
Aç tarihi iyi oku...hepsinin ismide Seyid ile başlar..
Hz. Ali,Hasan,Hüseyin,Cafer,Seyid Abdülkadir Geylani,Seyid Ahmedel kebir Rüfai,Seyid Ahmedel Bedevi,Seyid İbrahim Düssuki ve siz edaha onlarca sayabilirim...
Rüfai tarikatının kurucusu Saskineyid Rüfai hz.leridir..
Kadiri tarikatının kurucusuda Seyid Abdülkadir Geylanidir ...
Siz nasıl rafızilikle suçlama cüretinde bulunursunuz bu zatların yolunda gidenleri..?
Siz kimsiniz?
Muhyiddin Arabi veya mevlanayı anlayabileceğinizi sanmıyorum..vede onlar tüm tasavvufehlinin temsilcileride değildir...
Kuranı aç oku Allah (cc) her peygamberine bir şeriat ve tarik verdiğini buyurur...
Şeriat senin bildiğin şeriat ama tarik senin haberin olmayan bir yol...
Ben ilim şehriyim Alik kapısıdır diyen PEygamber Ali'ye seni beni neden yönlendiriyor?
Şeriatı herkes biliyor fakat Ali'ye öğretilen tarikat,hakikat ve marifettir...

Marifete ,hakikata görüten tarik şahı velayet Aliden geçer...
Emevi,Süfyani vehhabilikten değil...bugün Türkiyede hanefilik adı altında öğretilen budur..Gerçek Hanefilik le alakası yoktur..
Süper moderatör bey..gerçekelri öğrenemk istemiyorsanız banlayabilirsiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İtiraz sadedin de değil de; fikir beyan etme sadedin de (konu başlığına yönelik) birşeyler söylemek istiyorum:
Tasavvuf: Arınmaktır, Rab ile hem-hal olmaktır, şüpheli şeylerden kaçınmak ve hayatı zikre çevirmektir. İsminin sonra ki asırlarda çıkmış olmasının önemi yoktur; çünkü muhtevası, ashabın arasında ve Peygamberin(sav) hayatındaydı.
Tarih boyunca hakkında en çok spekülasyonların yaşandığı ve en çok tartışılan konu olması hasebiyle ''İslamda Tasavvuf'' meselesi önemini hala korumaktadır. Tasavvufun muhtevasına gerek grek kültürü olsun gerekse mistik kültürler olsun duhul etmiş bulunmaktadır. Muhtevasında birçok şirk unsuru ihtiva etmektedir. Bundan kurtulmanın yolu tasavvufu inkar etmekten geçmez. Çünkü tasavvuf zaten bir ihtiyaca binaen çıkmıştır. Onun yokluğunu dolduracak birşey yoktur. Bu yüzden elimizden geldiğince onu, içine girmiş olan gayri islami bütün unsurlardan arındırmak gerekir. Gerekirse, Selefin tasavvuf yaşantısını yeniden canlandırmak gerekir. Tabiri caiz ise Tasavvufu selefileştirmek gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Alıntı:"Sizde Ebu Hanifeyi sühyanizmin çağdaş temsilcisi tasavvuf düşmanı vehhabi olarak tanıtmaya devam mı edeceksiniz?
İmamı azam oalan birisi niçin 2 yıl dervişlik,öğrencilik yapar İmam Cafere?
Tasavvufun kurucusu hz. Muahmmed efendimizdir,ondan da Ehlibeytim dediği değerli zatlar öğrenmiş,silsile silsile,tarihboyu kayıt altına alınmış vr bugün dahi yaşamaktadır...
Çoğu tarikatların kurucuları hz. Muhammedin çocuklarıdır...
Aç tarihi iyi oku...hepsinin ismide Seyid ile başlar..
Hz. Ali,Hasan,Hüseyin,Cafer,Seyid Abdülkadir Geylani,Seyid Ahmedel kebir Rüfai,Seyid Ahmedel Bedevi,Seyid İbrahim Düssuki ve siz edaha onlarca sayabilirim...
Rüfai tarikatının kurucusu Saskineyid Rüfai hz.leridir..
Kadiri tarikatının kurucusuda Seyid Abdülkadir Geylanidir ...
Siz nasıl rafızilikle suçlama cüretinde bulunursunuz bu zatların yolunda gidenleri..?
Siz kimsiniz?
Muhyiddin Arabi veya mevlanayı anlayabileceğinizi sanmıyorum..vede onlar tüm tasavvufehlinin temsilcileride değildir...
Kuranı aç oku Allah (cc) her peygamberine bir şeriat ve tarik verdiğini buyurur...
Şeriat senin bildiğin şeriat ama tarik senin haberin olmayan bir yol...
Ben ilim şehriyim Alik kapısıdır diyen PEygamber Ali'ye seni beni neden yönlendiriyor?
Şeriatı herkes biliyor fakat Ali'ye öğretilen tarikat,hakikat ve marifettir...

Marifete ,hakikata görüten tarik şahı velayet Aliden geçer...
Emevi,Süfyani vehhabilikten değil...bugün Türkiyede hanefilik adı altında öğretilen budur..Gerçek Hanefilik le alakası yoktur..
Süper moderatör bey..gerçekelri öğrenemk istemiyorsanız banlayabilirsiniz..."
anlamamak konusunda gerçekten uğraştığınızın farkında mısınız? yazılarınızda paylaştığınız rivayetlerin neredeyse tamamı uydurmadır. ebu hanife yi tasavvuf ehli ve rafızilerden ancak islama ters bir kişi olarak öğrenebileceğinizi tekrar belirtiyorum. celaleddin rumi ve ibn arabi hakkındaki naklettiğim konulara da tekrar bakarsanız zaten islama ters olarak onlardan gelen sözlerin gösterildiğine şahit olursunuz. gerçekleri öğrenmek istemeyenin sizler olduğunu görmek malesef beni üzmekte. ne abdulkadir geylani, ne seyid rufai tasavvuf adı altında bunca sapıklığa göz yummuştur. onlar zühdü, takvayı anlatırlarken Allah yolundan saptıranlardan(tağutlardan) olmadılar, Allah onlara rahmet etsin. Türkiyede hanefilik adı altında itikadda kelamcı amelde ise ebu hanifeden çokça kopukluğu olan bir hanefilik vardır, hanefiliğin adı kalmış özü gitmiştir demek doğrudur Allahu alem. fakat sizin tasvir ettiğiniz şeyin hanefilik olmadığı da bellidir. sıkıştığında sünnete, selefe saldırmak için "emevi islamı" tabirini kullanmakta olan çokça insanın görüşlerine şahit oldum. emevi devrinde bidatlerin çıktığını söylemek doğrudur fakat bu kafadaki insanlar(sizi bundan-şimdilik- tenzih ediyorum) Kuranı sünneti doğruca anlamaya anlatmaya çalışanlara bu tavırla yüklenmişler ve kendilerinin "Türk müslümanlığı" denilebilecek algıdan kopamadıkları açık bir şey iken başkalarını "gelenekçilik" ile suçlamışlardır. Allah sizlere akıl fikir versin.

Alıntı:"Tabiri caiz ise Tasavvufu selefileştirmek gerekir."
vurgulamaya çalıştığım şey genel olarak budur, yazdığın doğru bir sözdür abi. Rasulullahın(sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetinde ve selefi salihinde geçen iyi ahlak, ihlas, zühd, muttakilik gibi özellikler tasavvufi özellikler olarak sınıflandırılacaksa bu tasavvufi özelliklere hiçbir zaman karşı çıkmam ve tasavvufa karşı çıkacağım diye bunları reddedecek olanların zaten karşısında dururum. ancak tasavvuf adı altında islama sokulan onca şirk ve bidat var, şirkin olduğu bir kişi velev ki büyük iyilikler yapsın, çeşmeler yaptırsın kitaplar yazdırsın ve HATTA SAVAŞSIN, yine de tüm iyi amellerin kabulünün şartlarının ilki TEVHİDE İMANdır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-12-2012, Saat:11:43 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Acemi Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.