You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Forumdaki En Büyük Hata!

Kıdemli Üye
Selamun aleyküm İslami Forum okuyucuları,

Bu forumdaki en büyük hatadan bahsetmek istiyorum. Foruma geldiğimden bu yana belki de hep bahsetmek istediğim ama fırsatını bulamadığım bir hata!

Forumda dikkatimi çeken bir şey oldu. Dediklerim yüzünden beni banlayabilirsiniz! İstediğinizi yapın, pek önemli değil! Sağlık olsun derim kapatırım konuyu, zaten bu foruma bundan sonra gelmeyi pek de düşünmüyorum!

Ama buraya yeni üye olanlara veya İslamiForum kullanıcılarına vermek istediğim bir mesaj var:
"Ey müminler! Ey din kardeşlerim! Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Hepimiz Allahü teâlânın var ve bir olduğuna inanıyoruz! Habibinin, Sevgili Peygamberimizin, Hazret-i Muhammed'in 'sallallahü aleyhi ve sellem' Efendimizin Allahü teâlânın Resulü olduğunu tasdik ediyoruz. Elhamdülillah, çok şükür çoğumuz Müslüman bir ülkede doğduk. Bununla da gurur duyuyoruz! Bu konuda inşallah hiçbirimizin bir ayrılığı yoktur. Lakin foruma gelen çoğu 'müslümanın' cahilce davranmalarını açık söylüyorum, kınıyorum! Hiç birimiz din alimi değiliz, olamayız. Çünkü böyle bir zamanda İmam-ı A'zam olmak çok zor, kimse din alimi olduğunu iddia etmesin! Günümüzde Âlim var mı? Elbette var. Ama kimse Tabiin ve Tebe-i Tabiin kadar bilen alim değiliz. Onlara ne kadar yakın olursak, o kadar doğru oluruz. Bu yüzden kaynaklarımız o kıymetli İslam âlimlerinin kitaplarını okuyup onlara uygun amel etmek, onlara uygun yaşamak, onların dediklerini nakletmektir.

Neyse bu forumdaki en büyük hatadan şimdi bahsediyorum: Hepimiz alim değiliz derken, herkes doğru olduğunu iddia edip bir yorum yapıyor ve herkes birbirleriyle münakaşa ediyor! Buna ben de dahilim, benim de bu sitede hatalarım var! İstemeden kalbini kırdığım insanlar varsa onlardan helallik diliyorum.

Hata şu: Arkadaşlar, lütfen birbirimize hakaretvari bir üslupla yaklaşmayalım. Birbirimizi aşağılayıcı sözler söylemeyelim! Eleştireceğimiz bir konu olursa: 'Kardeşim, senin bu dediğin falan kitaba uymuyor' diyerek birbirimizi uyarabiliriz! Ama şöyle bir üslup doğru değil: "Seninki yanlış, insanları kandırıyorsun, Allah seni ıslah etsin." Böyle konuşmalar doğru değildir! Karşımızdaki insanların kalbi kırılabilir.

Bir menkıbe anlatmak istiyorum:
Bir gün Hazret-i Ebu Bekir ve Hazret-i Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem), bir kâfirle tartışıyordu. O kâfir, Peygamber efendimize o kadar fazla hakaret ediyordu ki, günümüz insanı kendini tutamaz, muhakkak laf dalaşına girerdi! Oysa ki Peygamberimiz tatlı diliyle -uzun bir süre de olsa- onu dine döndürdü. Ve Ebu Bekir'e "Gördün mü Ya Eba Bekir! (r.a.) Eğer ona hakaretle yaklaşsaydık, o hidayete erenlerden olmazdı."

İşte tüm olay budur! Birbirimizin hatalarını, birbirimize kırmadan söyleyelim ki aramızdaki din kardeşliği daha da artsın! Bu yolla hatalarımızı anlamaya çalışalım. Tecrübem var bu konuda. "SEN YANLIŞSIN!" tabirini kullanmak karşındaki insanı doğruya götürmez aksine daha da hiddetlendirir. Allahü teâlânın emretmiş olduğu tartışma biçimi bu değildir. "Rabbinin yoluna güzel öğütle çağır." buyuruyor Cenab-ı Hak! Bu şekildeki tutumumuz elbette daha iyi olacaktır!
Alimler birbirleriyle asla bizim tartıştığımız gibi tartışmaz. Alimler birbirlerini delilleriyle doğru yola götürür! Bizler de onların talebesi olarak bu şekilde davranmamız daha doğru olmaz mı?

Bu foruma geldiğim zaman çok şey öğrendim. O kimselerden Allah razı olsun! Ben hakkımı herkese helal ettim! Sizden de helal etmenizi beklerim. Belki ileride dönerim bu foruma. Hayır dualarınızı bekliyorum!

Son bir kez daha şunu söylüyorum. Bu forumda zamanınızı çok harcamayın! Her ne kadar İslami Forum olsa da, sonuç olarak zaman kaybediyorsunuz. Hal ve tavırlarımıza dikkat edelim Vesselam! Hepinizi seviyorum!"

(Kişi sevdiğiyle beraberdir.) [Hadis-i Şerif]
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-01-2016, Saat:12:01 AM, Düzenleyen: Hakikat.
Profesör
RE: Bu Forumdaki En Büyük Hata!
doğru söylemişsin kardeşim.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Keşke delillerle konuşulsa. Eğerki böyle olsa zaten ortada bir sorun olmazdı, münakaşada. Ama herkes kendisini alim zannediyor. Bir inanç ortaya atıyor fakat bu inancı ne selefle ne muteber halef alimleriyle desteklemiyor. Dediğim gibi, herkes alim! olmuş.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-01-2016, Saat:12:06 AM, Düzenleyen: Senusî.
Profesör
haydi burada da münakaşa edin. gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Allah (Subhanehu ve Teala) şöyle buyuruyor:

“Eğer (iddialarınızda) doğrulardan iseniz (o halde sağlam ve açık) bir delil getirin!" (Bakara: 111)

Ne güzel bir ayet.

Delilsiz söz, terkedilmeye mahkumdur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-01-2016, Saat:12:10 AM, Düzenleyen: Senusî.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Hakikat kardeşim bayadır yoktun öncelikle hoşgeldin.
Yazının geneline katılıyorum.Ben şahsen fikir sahibi olduğum konularda bile bazen yorum yapmıyorum.
Sadece okumayı tercih ediyorum.,Birşeyler anlatabilmek kabullendirebilmek ,alışılmışın dışına çıkarabilmek zordur.
Yani demem odur ki gitme biryere burda kal kardeşim:-)

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.