Bu forumdaki en büyük hatadan bahsetmek istiyorum. Foruma geldiğimden bu yana belki de hep bahsetmek istediğim ama fırsatını bulamadığım bir hata!
Forumda dikkatimi çeken bir şey oldu. Dediklerim yüzünden beni banlayabilirsiniz! İstediğinizi yapın, pek önemli değil! Sağlık olsun derim kapatırım konuyu, zaten bu foruma bundan sonra gelmeyi pek de düşünmüyorum!
Ama buraya yeni üye olanlara veya İslamiForum kullanıcılarına vermek istediğim bir mesaj var:
"Ey müminler! Ey din kardeşlerim! Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Hepimiz Allahü teâlânın var ve bir olduğuna inanıyoruz! Habibinin, Sevgili Peygamberimizin, Hazret-i Muhammed'in 'sallallahü aleyhi ve sellem' Efendimizin Allahü teâlânın Resulü olduğunu tasdik ediyoruz. Elhamdülillah, çok şükür çoğumuz Müslüman bir ülkede doğduk. Bununla da gurur duyuyoruz! Bu konuda inşallah hiçbirimizin bir ayrılığı yoktur. Lakin foruma gelen çoğu 'müslümanın' cahilce davranmalarını açık söylüyorum, kınıyorum! Hiç birimiz din alimi değiliz, olamayız. Çünkü böyle bir zamanda İmam-ı A'zam olmak çok zor, kimse din alimi olduğunu iddia etmesin! Günümüzde Âlim var mı? Elbette var. Ama kimse Tabiin ve Tebe-i Tabiin kadar bilen alim değiliz. Onlara ne kadar yakın olursak, o kadar doğru oluruz. Bu yüzden kaynaklarımız o kıymetli İslam âlimlerinin kitaplarını okuyup onlara uygun amel etmek, onlara uygun yaşamak, onların dediklerini nakletmektir.
Neyse bu forumdaki en büyük hatadan şimdi bahsediyorum: Hepimiz alim değiliz derken, herkes doğru olduğunu iddia edip bir yorum yapıyor ve herkes birbirleriyle münakaşa ediyor! Buna ben de dahilim, benim de bu sitede hatalarım var! İstemeden kalbini kırdığım insanlar varsa onlardan helallik diliyorum.
Hata şu: Arkadaşlar, lütfen birbirimize hakaretvari bir üslupla yaklaşmayalım. Birbirimizi aşağılayıcı sözler söylemeyelim! Eleştireceğimiz bir konu olursa: 'Kardeşim, senin bu dediğin falan kitaba uymuyor' diyerek birbirimizi uyarabiliriz! Ama şöyle bir üslup doğru değil: "Seninki yanlış, insanları kandırıyorsun, Allah seni ıslah etsin." Böyle konuşmalar doğru değildir! Karşımızdaki insanların kalbi kırılabilir.
Bir menkıbe anlatmak istiyorum:
Bir gün Hazret-i Ebu Bekir ve Hazret-i Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem), bir kâfirle tartışıyordu. O kâfir, Peygamber efendimize o kadar fazla hakaret ediyordu ki, günümüz insanı kendini tutamaz, muhakkak laf dalaşına girerdi! Oysa ki Peygamberimiz tatlı diliyle -uzun bir süre de olsa- onu dine döndürdü. Ve Ebu Bekir'e "Gördün mü Ya Eba Bekir! (r.a.) Eğer ona hakaretle yaklaşsaydık, o hidayete erenlerden olmazdı."
İşte tüm olay budur! Birbirimizin hatalarını, birbirimize kırmadan söyleyelim ki aramızdaki din kardeşliği daha da artsın! Bu yolla hatalarımızı anlamaya çalışalım. Tecrübem var bu konuda. "SEN YANLIŞSIN!" tabirini kullanmak karşındaki insanı doğruya götürmez aksine daha da hiddetlendirir. Allahü teâlânın emretmiş olduğu tartışma biçimi bu değildir. "Rabbinin yoluna güzel öğütle çağır." buyuruyor Cenab-ı Hak! Bu şekildeki tutumumuz elbette daha iyi olacaktır!
Alimler birbirleriyle asla bizim tartıştığımız gibi tartışmaz. Alimler birbirlerini delilleriyle doğru yola götürür! Bizler de onların talebesi olarak bu şekilde davranmamız daha doğru olmaz mı?
Bu foruma geldiğim zaman çok şey öğrendim. O kimselerden Allah razı olsun! Ben hakkımı herkese helal ettim! Sizden de helal etmenizi beklerim. Belki ileride dönerim bu foruma. Hayır dualarınızı bekliyorum!
Son bir kez daha şunu söylüyorum. Bu forumda zamanınızı çok harcamayın! Her ne kadar İslami Forum olsa da, sonuç olarak zaman kaybediyorsunuz. Hal ve tavırlarımıza dikkat edelim Vesselam! Hepinizi seviyorum!"
(Kişi sevdiğiyle beraberdir.) [Hadis-i Şerif]
))