You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Böyle bir forum yönetim anlayışı dünyada yoktur!

Böyle bir forum yönetim anlayışı dünyada yoktur!

Administrator
RE: Böyle bir forum yönetim anlayışı dünyada yoktur!
Foruma faydalı olmak isteyip bunu geri çevirdiğimiz görülmemiştir. Üye aktifliği az ama bizim derdimiz bu değil.Bizlerde insanız bazıları yönetimi alim ulemadan biri sanıyor her soruya cevap vermemizi bekliyor.Forum kuralları gereği ne ise onu yaparız. Son zamanlarda özellikle hadisi kabul etmeyen alimlere hakaret edenler türedi çoğusu bu yüzden uzaklaştırıldı. Tamam düşünce özgürlüğüdür kendilerini savunmak anlatmak için gelmiş olabilirler fakat işin içine hakaret/küfür girince işin rengi değişiyor.
Forumun dinamiğini artıracak bir güncelleme yapacaktık ama yapamadık Atmacanın işlerinin bitmesini bekliyoruz.Bunu daha önce planladık merak etmeyin.

Allame sana abartmasak diye neden yazdım bunu anlamamışsın kendi kendine yönetim yine haksız yine astığı astık demeye getirmişsin canın sağolsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
konuyu açan her kim tanımıyorum ama haklı yönleri oldukça fazla...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gerci Reelen yapilan calismalarin bile tembellik vesilesi ile aksadigi düşünülürse
Alemi sanalda ciddiyet ne derece daim olur
O da muamma aslinda.

Hayirlisi bakalim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Genel yaklaşımlar yakın olmakla beraber adminin ortada olmamasından kaynaklı bir sıkıntı olduğu görünüyor. Ben de bir kaç ay önce acaba yaşıyor mu diye rep attım ama yanıt gelmedi. Kimse de bir şey demeyince herhalde bu işlerden tamamen elini eteğini çektiğini düşünüyordum ki sükut'un açıklamasıyla mesele netleşti.

Tabi yönetim ne karar verirse ona uyarız, bizlik sıkıntı olmaz.

Fikrimi soracak olursanız şu açıdan sükuta katılıyorum. Adminin insiyatifine göre hareket etmek en başta hepimizin görevi. Bunun aksi emanete hıyanet olur. Bu yüzden sükutun açıklamasının ardından ben atmacanın insiyatifinin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından sükutla böyle bir görüşme yapıp sonucun ne olduğuna göre hareket etmek lazım, yoksa sıkıntı olur.

Edit:
O zamana kadar mevcut kuralları ihlal etmemeye çalışarak durmaya çalışalım biz de. Tabi bunlar fikir üretmemize engel değil. Fikren belli bir alt yapı oluşturabiliriz. Bu az biraz riskli. Atmaca da gelip "kardeşim siz benim haberim olmadan neyin jimnastiğini yapıyorsunuz" diyebilir. Tanıdığımız kadarıyla demez ama öyle bir risk var. Bilmiyorum devam edelim derseniz ederiz. Tabi sonuçlandırmadan ve fikir boyutunda kalır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2015, Saat:04:54 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
Cezalı Üye
Şimdi bir iki örnek çalışma yapalım:

1- Tanıdık ve başarılı forumların admin ya da yöneticileriyle temas kurup "know how" (fikir desteği almak). Bence ilk yapılması gereken bu. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, birileri yapıp başarmışsa, aynı yöntem büyük ihtimal gene işe yarayacaktır.
2- Üstteki olsun ya da olmasın, bir facebook ve twitter eklentisi olması lazım. Buradaki haber ve konuları paylaşmamızı sağlar ki bu, tanıdıklarımızın bir kısmının gelmesini sağlayacaktır.
3- Konu açarken konuların google'a kaydolmasını sağlayan robot program. Burada anahtar kelimeler kullanıcı tarafından belirleniyor.

Belki atmacaya bunları hatırlatmak lazım. Gerçi 1 numarayı hatırlatmak gerekmez, bunu hatırlatmak uygun olmaz. Ya yönetim bunu kendi araştırır, ya da atmaca kendisi araştırır ama birisinin bir başkasına "gel başka bir foruma soralım bu işte neler önemli" demesi şık olmaz bence.

Adminin onayı olmadan tüm bu çalışmalar boşadır çünkü genellikle data erişimi sadece adminler tarafından sağlanır. Yani büyük ihtimal bu saydıklarımı admin işe el atmadan yapamayız.

Bu mesajı planlamamıştım, alketa daha önce sormuştu, şimdilik aklıma bu kadar geldi. Konu tartışılırsa başka ilaveler de yaparız.

2. maddede söz ettiğim eklentiyle alakalı da 2 önerim var.

1.tip:

[Resim: 2q83fip.jpg]

2. tip:

[Resim: f3ytc.jpg]

Bir yede bir arkadaş tavsiye etti, ben sputnik'tekini (2.tip) önerdim ama forumu karışık hale getireceği düşüncesiyle 1. tipi tercih etti. Bir diğer gerekçesi de forumdan faceye adam taşımış olurum diye düşündü. O açıdan haklı, ayrıca Evet 1. tip daha düzenli ve foruma ek bir görüntü kirliliği getirmiyor ama facede ilgi de çekmiyor. İnsanlar konunun üzerinde yorumunun görünmesini isterler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2015, Saat:05:13 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
Cezalı Üye
15 dakikayı geçtiği için 3. maddeyi tamamlayamadım. google arama motoruna doğrudan kayıt eklentisi şöyle bir şey:

[Resim: 2njwsnd.jpg]

Bu form, siz doldurmasanız bile , başlıktaki kelimeleri otomatik seçerek kendiliğinden doluyor. İsterseniz onları değiştirebiliyorsunuz.

Görüldüğü gibi 1. madde hariç diğer ikisi doğrudan forum alt yapısıyla alakalı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2015, Saat:05:19 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
General
Allame sen bir forum acsana.
Çeyrek selahattin abi
Altin fiyatlari dustu diye
Piyasa da yok galiba Big Grin

Nerde bana 100 -100 rep verdigi günler ✌
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.