Şimdi bir iki örnek çalışma yapalım:
1- Tanıdık ve başarılı forumların admin ya da yöneticileriyle temas kurup "know how" (fikir desteği almak). Bence ilk yapılması gereken bu. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, birileri yapıp başarmışsa, aynı yöntem büyük ihtimal gene işe yarayacaktır.
2- Üstteki olsun ya da olmasın, bir facebook ve twitter eklentisi olması lazım. Buradaki haber ve konuları paylaşmamızı sağlar ki bu, tanıdıklarımızın bir kısmının gelmesini sağlayacaktır.
3- Konu açarken konuların google'a kaydolmasını sağlayan robot program. Burada anahtar kelimeler kullanıcı tarafından belirleniyor.
Belki atmacaya bunları hatırlatmak lazım. Gerçi 1 numarayı hatırlatmak gerekmez, bunu hatırlatmak uygun olmaz. Ya yönetim bunu kendi araştırır, ya da atmaca kendisi araştırır ama birisinin bir başkasına "gel başka bir foruma soralım bu işte neler önemli" demesi şık olmaz bence.
Adminin onayı olmadan tüm bu çalışmalar boşadır çünkü genellikle data erişimi sadece adminler tarafından sağlanır. Yani büyük ihtimal bu saydıklarımı admin işe el atmadan yapamayız.
Bu mesajı planlamamıştım, alketa daha önce sormuştu, şimdilik aklıma bu kadar geldi. Konu tartışılırsa başka ilaveler de yaparız.
2. maddede söz ettiğim eklentiyle alakalı da 2 önerim var.
1.tip:
2. tip:
Bir yede bir arkadaş tavsiye etti, ben sputnik'tekini (2.tip) önerdim ama forumu karışık hale getireceği düşüncesiyle 1. tipi tercih etti. Bir diğer gerekçesi de forumdan faceye adam taşımış olurum diye düşündü. O açıdan haklı, ayrıca Evet 1. tip daha düzenli ve foruma ek bir görüntü kirliliği getirmiyor ama facede ilgi de çekmiyor. İnsanlar konunun üzerinde yorumunun görünmesini isterler.