Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Biyolojinin Temel Taşları
Biyolojinin Temel Taşları
Salt bilimci olmam onun için hiçbir zaman. Ayet-el kürsi de mesela iyi açıklar bu durumu. Allah'ın bildirdikleri dışında biz herşeyi bilemeyiz.
Evrimden gidemediğin için big banga bağladın. Big-bangın olabilitesi vardır ama bu insanlar için hiçbir şey ifade etmez. Ne yani olan olmuş bundan sonra evrenin ilk önce genişleyip sonra küçüleceğini tespit edince evrenin genişlemesini veya daralmasını durdurmak için çalışmalar mı başlatacaksın? milyarlarca doları harcayacak daha hayırlı yerler olduğu muhakkak, senin evrimle uğraşıp daha hayırlı ilimlerle uğraşmaman abes olduğu gibi. Böyle insanlığa daha katkın olacağını mı düşünüyorsun yoksa? Neye hizmet ediyorsun açıklayabilir misin?
bu dünyaya bu kadar bağlanmayın. madem akılla düşünürüm diyorsun, o zaman eline birşey geçmeyecek konular hakkında kafa yormaktansa kalıcı olan ahiret yurdu için çalışmak daha akılcı değil mi? bu dünyayla alakayı kes demek değil, saçma sapan meselelere kafa yorma demek.
bu dünya hiç çaba göstermemeyi savunsam gidipte çalışıp tıp okumazdım.
Herşeyi bırak şu konuya bakarak bile ibret alabilirsin. Resmen paylaşımlarımızı baltalıyorsun, peşine düştüğün şeylerin işe yaramaz olduğunu görmüyor musun? Tamamen bilimi kapsamıyor bu dediklerim dikkat et. Sahtebilimcilikten bahsediyorum.
İslamın insanın yaratılışı konusunda sadece toprağa atıfta bulunmasını bilmen de komikmiş ne diyim.
ilaçların her bünyeye de ayrı dozu vardır ama tabii ki bunu takibini takbikini yapmak çok güç.ilaçların vücudun şuanki durumuna yönelik etkisi olduğu için organizmanın eskiden geçirdiği halleri hiç mi hiç alakadar etmez. evrimsel biyolojik ilaç dediğin canlının kendi geçmişinden yararlanılarak yapılan ilaçlar değil şuanki farklı canlılar arası etkileşimlerden yola çıkılarak organizmaların birbirlerine benzerliklerini bir artıya dönüştürme işidir ki herşey şuanki durum göz önüne alınarak yapılır. bir canlının bilmem kaç milyon yıl önceki haline bakılarak değil.
paylaşım hep bunlar, karşı cevap değil.
katkını geliştirdim sadece.
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim