You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bismillahirrahmanirrahiym.

Bismillahirrahmanirrahiym.

Üye
RE: Bismillahirrahmanirrahiym.
Tuçe. Güzel kardeşim. Sen tartışma usulünü hiç bilmiyormusun. Koca koca sureleri neden yazıyorsun güzel kardşim. Neyse cevaplayım.

Hala inatla el kitab gördüğün yere Kuranı koyuyorsun. Pes artık. Biraz iyi oku yazdıklarımı. El kitab = Kuran diyemezsin diyorum. Ve sen 100 kere tekrar ettiriyorsun bunu bana. Üstelik ayetleri sen kendin yaIyorsun. Hala neyi savunuyorsun. El kitab yazan yer el kitabdır. Bu kadar basit. Hala niye Allahın ayetini değiştiriyorsun kardeşim.

El kitab başka kitab başka. Eğer ki el kitab görürsen o el kitabdır. Sadece kitab görüyorsan o zaman o nesnel anlamda her kitap olabilir. Kuranda olur tebratta ders kitbıda olur.

Küçücük telefondan sakat ettin beni yaI yaZdırmaktan. Zar zor yaIyorum sen bide tekrar tekrar yazdırıyorsun kardeşim.

El kitab = kuran diyorsan

Hicr 1 deki el kitab ne söylemelisin.
Yunus 37 deki el kitab ne söylemelisin.
Ali imran 48 deki el kitab ne söylemelisin.

Daha kaç kere yineleyim yhu. İnan yoruldum tuçe kardeş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Sadece el kitap bu yazdigin kisimlar da mi geciyor?
cevabina gore yorum yapacam.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Elbette hayır. Belli 300 yerde kitab geçiyor. Bunlarınoğu el kitab. Ve manası hep aynı. Yani her nerede el kitab yazıyor ise o el kitabdır. Kuran yada tevrat yada incil değildir el kitab. El kitab = el kitabdır.

Benim verdiğim ayetler kritik ayetlerdir. Konu bu ayetler üzere açığa çıkabilir. O yüzden bunları verdim.

Bakara 2. Ayet işi çözmez yani. Ama oradaki el kitabda Kuran değildir. Niye zorla Kurana yoruyorsun anlamıyorum. El kitab = el kitab bu kadar basit.

Yani bakara 2. Ayette yol gösteren kitab Kuran değil. Orada yol gösteren el kitabdır.

Ayrıca ali imran 48 ile anlamış olman gerek. İsa peygambere neler verilmiş sayıyor. Ona 4 verdim diyor.peygamberimize ise 7 verdim diyor.

Ayet var yahu. Sana ikişerden 7 yi ve büyük Kuranı verdik diyor.

Yani peygambere 7 yol gösterici kaynak daha veriyor.

El kitab
El hikmet
Furkan
Zikir
Tevrat
İncil
Zebur
Ve Kuran

Anlayın artık lütfen güzel kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Furkan ve Kuran farkli kitap mi? Pes ...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bütün peygamberlere istisnasız iki temel kaynak verilir. Bunlardan yoksun peygamber yoktur. Bunlar temeldir. Bu ikisi = el kitab ve el hikmettir. Bu ikisi temeldir. Bu ikisi olmadan ne incil çalışır ne tevrat ne kuran. İnanmıyorsan aç arama yap kuranda. Kitabı ve hikmeti yaz ve gör sözümün doğruluğunu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Âl-i İmrân 81
(Medenî 89) Allah, peygamberlerden şöyle söz almıştı: "Bakın, size Kitap ve hikmet verdim; imdi yanınızda bulunan(Kitap)ı doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde, ona mutlaka inanacak ve ona mutlaka yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?" demişti. "Kabul ettik!" dediler. "O halde tanık olun, ben de sizinle beraber tanık olanlardanım." dedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bak ne kadar açık ayet. Bunlar temel iki kaynaktır. Kitab ve hikmet almayan peygamber yok. Ve peygamberler bize bunlarıda öğretmekle tükümlu. Niye ayetlere güvenmiyorsunuz arkadaşlar. Uydurmuyorum ya. Sanki el kitabı kabul edince başım göğe mi erecek. Kabak gibi açık ayetler veriyorum hala bana kızıyorsunuz kardeşler. Ben yalan söylemiyorum ayet ile konuşuyorum. Ama siz illa el kitabı başka bişeyr çeviriyorsunuz. Hayır bunu neden yapıyorsunuz anlamıyorum ki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Yahu tabi farklı tuçe. Tabi farklı. Evetttttttt farklı. Pes tuçe pes.
Yaz aramaya furkanı bana inanmıyorsan. Bak bakalım furkan Musa peygambere verilmiş mi kendin gör. Hayret bişey valla hayret bişey. Biraz samimi olduğuma inanın artık yahu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Neyse tuçe kardeşim. Belli oldu sen bilmeden yazıyorsun. Seninle tartışmak bana zul oldu. Ben doğru ve sağlam sözle gelmedikçe ve ayetle konuşmadıkça seninle tartışmasam daha iyi. Beni bir sapık gibi düşünmen seni kör ediyor. Açık gerçekleri görmüyorsun. Lütfen samimi olduğuma ve bilerek konuştuğuma inan artık. Yoksa sen kaybedersin. Gerçeğe yüz çevirmek küfre gidr dikkat kardeş.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.