You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bismillahirrahmanirrahiym.

Bismillahirrahmanirrahiym.

Forumun Uykucu Ninesi
RE: Bismillahirrahmanirrahiym.
Yoo asla gali yada maglup olma cabasinda degilim.sadece bildigim dogrular uzerinde duruyorum.yani sadece dogrularimiz uyusmuyor.ben kendi dogrumu savunmaya calisiyorum.kendi bilgim dahilinde.ama dedigim gibi bu konuyu acikliga kavusturmadan rahat etmicem.uygun bi zamandadedigim gibi aklina bilgisine inandigim buyuklerime danisip cevabini paylasacam.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
el Kitap kelimesi Mutlak olarak söylenirse bu bizim nezdimizde Kurana işaret eder. fakat siyakı farklı ise burada farklı manalara gelebilir.
eliaçık, modernist tefsir ekolünün çakmalarındandır.. her makalesinde olduğu gibi kafasına göre tevil eder.. kuranı mecazlar ve semboller kitabı gibi bir şey görür..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
sen arapçayı, türkçe mantıkla anlamaya çalışıyorsun... el takısı bazen dediğini ifade eder, bazen mutlaklaştırır, bazen bilinene işaret eder.. bunların hepsi siyakına göre değer kazanır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kalemşör madem öyle o halde sorduğum soruları ayetler ışığında cevaplarmısın lütfen. Konu katıldığın yerden başlamıyor. Öncesinde başlıyor. Ve senin yorumun ayetle çelişiyor. Dilersen berdiğim ayetlere bak. Ve nasıl oluyorda el kitab kuranı işaret ediyor izah et lütfen.

Hicr 1
Yunus 37
Ali imran 48 e göre bir daha iddaanı yenile lütfen. Ve her yeni gelene. Aynı şeyleri yazmayım lütfen. Konuyu dikkatle okuyan soru sorsun. Sürekli aynı şeyleri yenilemek durumunda kalmayım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Video doğru şimdi izleyebildim. İçeriğini değerli bir dostum hazırlamıştır. AA diyim o bilir kendini. Videoyu yapan benim. Baya eski zamandı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Ben senin usulunu tenkit ettim önce usul üzerinden gitmemiz gerekir.. sen dil bilgisine yönelik bir açıklama da bulunursan bunu öncelikle islam alimlerinin muteber kabul ettiği bir alimin dil açıklamasını getirmelisin.. usul böyledir.. yoksa ayetler üzerinden dil açıklamasına gitmekle kısır döngüsünün içerisinde kalırız.. mesala sen bir yazın da ''kitap ve zikir'' formundan bahsetmişsin.. buradaki ve ne anlama gelir dersen siyaka göre birbirine zıt iki ayrı manaya bile gelir duruma göre... o yüzden önce muteber bir dil aliminden alıntı getirmelisin mesala sibaveyn bn.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.