You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bismillahirrahmanirrahiym.

Bismillahirrahmanirrahiym.

General
RE: Bismillahirrahmanirrahiym.
ayetleri inceleyince çıkardığım bir sonuç var, hatalı ise bu hata bendendir.
-Allahın kelamı Kuran ile sınırlı değil ki sınırlı olması da mümkün değil, fakat Kitap ismi ile Kuranın vurgulandığı ayetler var.
.
.

boş vaktimde tekrar ayetleri, tefsirleri ve görüşleri inceleyeceğim inşaAllah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Oh be. Nihayet. Sevgili kardeşim ben milleti yanıltmak isteyen adi bir adam değilim. Samimiyetle kendi anladığımı yazıyorum. Hata herkeste olur. Yani hata olur ama bu derece bana güvenmemeniz tartışmayı odağından kaydırıyor. Lütfen bu derece güvensizlik olmasın. Banada yazık. Küçücük telefondan takip edip yazıyorum. Yoruldum valla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
El kitab yazıyorsa ayette orada Kuran yada başka bişey olamaz sevgili kardeşim. Ancak başında el takısı yoksa ifade öznel olmaktan çıkar. Ve o zaman kitab senin not defterini bile işaret edebilir. Lütfen bu bilgiye güvenerek oku. Çünkü yalan söylemiyorum. Bir bilgi üzerine konuşuyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
el kitab ın mutlak manada Kuran olduğu söylenemez(belki), peki "el-kitab katiyyen kuran değildir" diyebilir miyiz? benim anladığıma göre bunu demek de Kuranın hiçbir yerinde mümkün değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kitab kelimesi tevil edilmiş. Allahın ehli kitaba hitab ettiği yerlerdeki hükümler elbette müslümanların da ibret alması gereken, ona göre hareket etmesi gereken şeylerdir. yazıdaki öznel anlam olarak geçen şey (bana) pek mantıklı gelmedi. bu arada ihsan eliaçık zaten menhecini beğendiğim takip edeceğim birisi değildir benim de.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2013, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
kardeşim Allahın kesin olarak açıklamadığı bir şey hakkında güvenmekle, kesin bir şekilde görüşlerin ardından gitmekle doğru bir iş yapmayız. nassın açıkça emrettiği, tanımamızı görmemizi istediği şeyler(muhkem) varken bunlar bana müteşabih yani 2. planda kalacak, ardına düşüp ihtilafa düşülmemesi gereken şeyler gibi geliyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Suanda musait degilim.25 yilda bildiklerimi Kuran mealine gore savunuyorum.
ayrica bu konu ciddi boyutta acikliga kavusmali ve bu konuda bilgisine aklina inandigim buyuklerimebu konuda danisacagim.
sayet onlarda senin soylediklerini soylerse soylediklerine inanacagim.
asla çok bilgiliyim demedim.bildiklerimi savunuyorum hepsi bu.
ama bu kadar israr ediyosun bu konuda butun sartlarimi zorlayip sana cevap verecem.
selametle.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bence 2 niz de burada haklı veya galip gelmek için değil, hakkı görebilmek için yani Allah rızası için münazara yaparsanız herkes için en hayırlısı olur inşaAllah.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.