RE: Tarikatların İslam'a İftirası "Hz. Muhammed Allah'a Eşit"
Cevaplarınızı sadece video ya göre yazın. Buraya Mustafa İslamoğlu'nun video sunu koymam, Mustafa İslamoğlu'nun bütün düşüncelerine katılıyorum anlamına gelmiyor heralde? Sünnet hakkında ne düşündüğünü, sünneti inkar edermi etmezmi bilmem. Bugüne kadar gördüğüm şey hakkında bir video buldum, buraya koydum. Olay bundan ibaret. Video'da Hz.Muhammed'i Allah'a Eşit görenlere reddiye olduğuna göre, buna verilen tepkiyi anlamış değilim. Ben Peygamberimizi ne ona tapacak kadar yüceltirim, nede onu aşağılayacak kadar küçültürüm/devre dışı bırakırım. Aksine abartı bir şekilde yüceltenleride, videoda olduğu gibi hristiyanlardan hiç bir farklarının olmadığını düşünürüm.
Sükut hocam; başlıkta ve video da bütün tarikatlar böyledir diye bişey geçmiyor. Zaten bir konu hakkında %100 böyledir demek olmaz. Youtube'daki başlığın aynısını geçtim buraya. Sıkıntı varsa, başlık "Bir Takım Tarikatların İslam'a İftirası" şeklinde değiştirilebilir.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?
Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.