RE: Tarikatların İslam'a İftirası "Hz. Muhammed Allah'a Eşit"
Haşa ne haddime, aksine Ehl-i Sünnet iz biz demeyle Ehl-i Sünnet olunmayacağını savunurken. Burda "Hz. Muhammed'e Allah Diyen Tarikatlara" bir tek tepkiniz yok. Takıldınız başlığa. Bazıları vs. diye ayırmaya gerek yok. Art niyeti olmayan, başlıktan anlar zaten Hz. Muhammed'e Allah diyen tarikatlardan bahsedildiğini. Demekki böyle diyen tarikatlar çoğunlukta. Ama dediğim gibi; mesajlarınızda ortaya çıkıyorki, Mustafa İslamoğlu'na kişisel bir nefret duyduğunuzdan(tahminimce sünneti devre dışı bırakması), başlığı öyle anlıyorsunuz. Buna ben karışamam, tutup Mustafa İslamoğlunuda savunamam. Nasıl anlıyorsanız öyle devam edin, yapacak pekte birşeyim yok hocam

[/quote]
Adama neden kişisel nefret olsun ki.Ben fikirlere bakarım.Adamın dedikleri ehli sünnet dışıysa onun söylediklerine itaat etmem.Zaten Tarikatı kötüyelen kişiler Mustafa İslamoğlundan kaynak alır genelde buradada yine bunu gördük ve senin için demiyorum başkalarıda bu şekilde devam edecektir.
Ben bütün tarikatlarımı savundum hepsi için böyle birşey diyemezsiniz demek ne demek bazılarında vardır demek değil mi?
Sahi neye göre hüküm alıyorsun Kuran'dan merak ediyorum
[/quote]
Bütün tarikatları savundun demiyoruz ki sana, burda bi genelleme muhabbeti oldu, ben kendi düşüncemi savundum bu kadar. Video 'da temel madde ne? Hz Muhammed = Allah konusu. Bu konu sünnete aykırıysa gel savunmanı yap. Video ya göre cevap verin demem de bu yüzdendi. Burada hükümle alakalı birşeyin olduğunuda düşünmüyorum. Sen şimdi şöyle anladın, bu konu hakkındaki ilk cevabındanda anlaşılacağı üzere; Mustafa İslamoğlu 'nu gördün, bu adam zaten sünneti devre dışı bırakan biri dedin, bende onun videosunu koydum, sanki Mustafa İslamoğlu'nu savunuyormuşum, onun düşüncelerindeymişim gibi anladın, benimde sünneti devre dışı bıraktığımı düşündün. Sonra Peygambere itaat konulu ayetleri yazdın. İyide hocam, ben sünneti devre dışı bırakmıyorumki zaten, sadece Kur'an'dan hüküm alayım. Seninle daha önceden konuştuk, ben bir Peygamberin getirdiği dine inanacam, ama Peygamberi devre dışı bırakacam, bu söz konusu değil bende.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?
Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.