Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allah var diyen müslüman olmaz.
Allah var diyen müslüman olmaz.

İman bilgi değildir öyle olsaydı her bilen iman ederdi.Özellikle ateistlere takmadım bunu nerden çıkardınız ki?
Bilim dediğiniz şeyin bir kısmı bugün kabul edilen bir takım gerçeklerin yarın tam tersi olduğunun iddia edilmesi bir kısmı ise Yaratıcının ne kadar yüce olduğunun delaletinden ibaret ama zaten müslümanın indinde Allah yüce dir.Siz islam tarihinde bilim adına ne arıyorsanız bulursunuz konunuz bilimse bilim islamı reddetmiyor siz öyle sanıyorsunuz sizin bilim dediğiniz sadece bazı teoriler(Darwin tearisi vb gibi)
Bence ateist arkadaşlarınız var ise onları terketmek ile başlayın İnan Allah sana daha hayırlı Arkadaşlar nasip edicektir İman etmiyen insanlar şeytanın fısıltısıyla hareket eder(vesvese=opsesyon)inkar şeytanın bir fısıltısıdır sadece.Allah ve Rasulune iman ettim diyin rahat edin.
Umarım marstaki hayattan önce ahiretteki hayat için endişe edersiniz.
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
İşte siz böylesiniz. Haydi biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız, ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz. (AL-İ İMRAN/66)
İnsanlardan kimi de vardır ki ne bir bilgiye, ne bir delile, ne de aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında tartışır. (HAC/8)
Bunu söylemelerinin sebebi şu: Kıyamet günü, kendi günahlarını tam olarak yüklendikten başka, bilgisizlikleri yüzünden saptırmakta oldukları kimselerin günahlarından bir kısmını da yükleneceklerdir. Dikkat edin, yüklendikleri günah ne kötüdür! (NAHL/25)
Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler. (BAKARA/13)
De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?
Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı.
İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. (KEHF/103-105)
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
"Şayet yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de arkasından yedi deniz katılarak (mürekkep olsa) yine Allah'ın sözleri (yazmakla) tükenmez. Şüphe yok ki Allah mutlak galip ve hikmet sahibidir."(Lokman, 31/27)
Ben Ademin nasıl geldiğini merak etmiyorum bana bildirilen ile yetiniyorum.Ötesini sorgulamak beyhude son peygamberden sonra tekrar vahiy gelmiceği için kim ne söylerse söylesin kesin bir bilgi olmadıkça hepsi teori olarak kalır reddetmek yada kabul etmek arasında serbestim bilim benim dinim bilim adamlarıda peygamberlerim değil zira ben aklın bir yere kadar yeteceğini düşünüyorum şimdi bu konuları uzatmanın manası yok ama şunu bil kendini çok zeki zannetme çok zeki isen ölümden kaç buna gücün yeticek mi!
Beğenmediğin müslümanlar olarak biz bir yolda yürüyoruz hatamız olur düşeriz çamura batarız dikenler yüzümüzü çizer ama yine kalkar aynı yolda yürürüz bu bizim tek istikametimiz müslüman olduk ve inşaallah müslüman öleceğiz eğer bu dünyada iman etmeden ölürsen vasiyetini yaz seni bizim mezarlarımıza gömmesinler eğer tek gayen bilim ise çinde sosyalist yönetim hem ilerlemiş hemde gayet serbest bir şekilde kendi heva ve heves tanrına orda tapına bilirsin.Allahu tealayı kabul etmiyecek kadar zeki zannetmek kendini ilahlaştırmaktır kendi keyfine ve arzularına tapıyorsun çünkü sen üstün akılsın o yüzden daha üstünde bir ilah istemiyorsun buda benim psikolojik analizim.
Yok eğer iman etmek istiyorum ama neye nasıl inanıcam bilmiyorum diyor isen kafanda tereddüt ettiğin bir nokta var ise yardım edelim iman edersende kardeşimiz diyelim hakkında dua edelim bundan öte sana yardımcı olamayız.
Kuranı kerim meali oku tavsiye ederim ben ilk iman ediceğim zamanlar casiye ve furkan surelerinin mealini çok okurdum zaten iman ehli değil ise önce iman farz abdestsiz okusanda olur ben abdestsiz okuyordum aklına deli gibi fikirler akıcak normalde bir gazete yada dergi okurken aklına akmıyan bir sürü fikir akıcak;bunlar şeytanın vesvesesi, senin iman etmeni elbette istemiyor çünkü seni son nefese kadar kandırmak onun vazifesi şeytan zayıftır sadece vesvese verir yani çağırır onun dışında etrafındaki insanlara vesvese verip onlar vasıtasıyla seni batıla çeker işte bu vesveselere bir süre kulak tıka ben inat etmiştim şeytan vesvesesi olduğunuda Kuranı kerimden öğrendim okudukça iman ettim şeytanın hilesi zayıftır sen şeytana inat oku için sıkılıcak ama oda şeytandan sen bir inat oku bak görüceksin eğer hidayet sana nasip olucaksa bir süre sonra ak kara sana gözüküyor hayatın anlam kazanıyor saçma gelen şeyler mana buluyor manalı gördüklerin basitleşiyor yani senin anlıyacağın ifadeyle bu iman sende devrim yapıyor.Şuanki fikir yapım şeklim ailem;hayatım hülasa bana gösterilse idi ben olduğuma asla inanmazdım İman insanı alıp götüren bambaşka duygu ve hislere taşıyan lezzeti duyulan bir şey.Allah sana hidayet etsin,hidayet bulki buhrandan kurtul iman etki felah bulasın.
Rab olarak Allah’tan, din olarak İslam’dan, Rasul olarak Muhammed’den razı oldum
Nisa Suresi, 120. ayet: (Şeytan) Onlara vaadler ediyor, onları en olmadık kuruntulara düşürüyor. Oysa şeytan, onlara bir aldanıştan başka bir şey va'detmez.
Araf Suresi, 201. ayet: (Allah'tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah'ı zikredip-anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir.
Nas Suresi, 4. ayet: 'Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden.
Nas Suresi, 5. ayet: Ki o, insanların göğüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar);
İnkar edip ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennem halkıdır.
EN'AM , 27
Ateşin başında durduruldukları vakit onların "Keşke geri döndürülseydik de Rabbimizin ayetlerini (vahiy ve mucizelerini) inkar etmeseydik ve inananlardan olsaydık," dediklerini bir görsen!
AF, 35
Adem oğulları, size içinizden elçiler gelip size ayetlerimi bildirdikleri zaman dinleyip kendilerini düzeltenlere ne bir korku vardır ne de onlar üzülürler.
ARAF, 40
Ayetlerimizi inkar edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de cennete girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız.
ARAF, 51
Onlar dinlerini hafife aldılar ve dünya hayatı kendilerini aldattı. Bugünleriyle karşılaşacaklarını unuttukları ve ayetlerimizi reddettikleri için bugün biz de onları unuturuz!
ARAF, 146
Yeryüzünde haksız yere büyüklenenleri mucizelerimden çevireceğim. Her türlü mucizeyi de görseler inanmazlar. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama azgınlık yolunu görseler onu yol edinirler. Zira onlar ayetlerimizi yalanladılar ve aldırış etmediler.
YUNUS, 7
Bizimle karşılaşmayı ummayanlar, dünya hayatını sevip ona bağlananlar ve ayetlerimizden gafil olanlar…
YUNUS, 8
İşte onların yeri, kazandıklarından ötürü ateştir.
YUNUS, 95
Sakın, Allah'ın ayetlerini yalanlayanlardan olma. Yoksa kaybedenlerden olursun.
NAHL, 104
Allah'ın ayetlerine inanmıyanları Allah doğru yola iletmez; onlar için acı bir azap vardır.
İSRA, 98
Ayetlerimizi yalanladıkları, "Kemik ve ufalanmış toprak olduktan sonra biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz," dedikleri için cezaları budur
EHF, 104
"Onlar, iyi iş yaptıklarını zannettikleri halde dünyadaki çabaları boşa çıkanlardır."
KEHF, 105
Onlar, Rab'lerinin ayetlerini ve O'nunla karşılaşmayı inkar edenlerdir. Bu yüzden işleri boşa çıkar ve diriliş gününde de onlar için bir değer biçmeyiz.
HAC, 51
Ayetlerimize karşı mücadele edenler ise cehennemin halkı olmayı hakketmişlerdir.
MÜMİNUN, 105
Ayetlerim size okunmuyor muydu ve siz de onlari yalanlamiyor muydunuz?
MÜMİNUN, 106
"Rabbimiz," diyecekler, "Bizi talihsizligimiz yendi; biz sapitan bir toplum olduk."
MÜMİNUN, 107
"Rabbimiz, bizi buradan çikar. Eger (eski durumumuza) dönersek artik biz gerçekten zalimleriz."
MÜMİNUN, 108
Diyecek ki, "Sinin orada, benimle konusmayin."
MÜMİNUN, 109
Kullarimdan bir grup, 'Rabbimiz, inandik, bizi bagisla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.' derdi."
MÜMİNUN, 110
"Sizse onlari alaya aldiniz ve onlar yüzünden beni anmayi unuttunuz. Onlara gülüp duruyordunuz."
MÜMİNUN, 111
"Bugün ben, onlara sabretmelerinin karsiligini verdim. Kazananlar iste bunlardir."
ZÜMER, 71
İnkar edenler yığınlar halinde cehenneme götürülürler. Oraya vardıklarında onun kapıları açılır ve bekçileri onlara, "Size, Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bu gününüzle karşılaşacağınız konusunda sizi uyaran sizden elçiler gelmemiş miydi?" derler. "Evet. Ancak 'ceza' sözü inkarcılar hakkında gerçekleşmiştir," diye karşılık verirler
FUSSİLET, 40
Ayetlerimiz konusunda çarpıtmalar yapanlar bizden gizli kalmaz. Ateşe atılan mı, yoksa diriliş gününde güven içinde bize gelen mi daha iyidir? Dilediğiniz gibi davranın. O, yaptıklarınızı elbette Görendir.
CASİYE, 7
Vay haline her uydurukçu günahkarın!
CASİYE, 8
Kendisine okunan Allah'ın ayetlerini işittikten sonra, sanki onları hiç işitmemiş gibi büyüklük taslayarak direniyor. Onu acı bir cezayla müjdele.
CASİYE, 9
Ayetlerimizden bir şey öğrendiği zaman onu alaya alır.
CASİYE, 10
Onları cehennem beklemektedir. Ne işledikleri şeyler, ne de Allah'tan başka edindikleri dostlar onu kurtarabilir. Onlar, acı bir azabı haketmişlerdir.
CASİYE, 11
Bu bir rehberdir. Rab'lerinin ayetlerini inkar edenler için iğrenç ve acı bir azap vardır.
CASİYE, 31
İnkar edenlere gelince: "Ayetlerimiz size okunmuş ve siz de büyüklenip suçlu bir topluluk olmamış mıydınız?"
CASİYE, 32
Kendilerine Allah'ın sözünün bir gerçek ve Saat'in kesinleşmesi kaçınılmaz bir olay olduğu söylendiğinde siz, "Saat'in ne olduğunu bilmeyiz! Biz sadece çeşitli sanılara sahibiz ve bu konuda kesin bir bilgi elde etmiş değiliz," derdiniz.
CASİYE, 33
Yaptıkları kötülükler kendilerine görünecek ve alay etmekte oldukları şey onları kuşatıp avlayacaktır.
CASİYE, 34
Ve onlara şöyle denir: "Bugünkü karşılaşmanızı unuttuğunuz için biz de bugün sizi unutuyoruz. Yeriniz ateştir ve sizin bir yardımcınız da olmayacaktır."
CASİYE, 35
"Çünkü siz Allah'ın ayetlerini alaya aldınız ve dünya hayatı sizi kandırdı." Sonuç olarak, onlar oradan çıkamazlar ve özürleri de dinlenmez.
Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alış-veriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. (TEVBE/111)
Takva sahipleri o kimselerdir ki, melekler, canlarını hoş ve rahat halde alırlar. "Selam size, yapmış olduğunuz güzel işlerin mükafatı olarak girin cennet'e..." derler. (NAHL/32)
İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin en yüksek makamları ile mükafatlandırılacaklar, orada hürmet ve selamla karşılanacaklardır. (FURKAN/75)
Adn cennetlerine girecekler, atalarından, eşlerinden ve zürriyetlerinden salih olanlarla birlikte olacaklar. Melekler de her kapıdan yanlarına girip şöyle diyecekler:
"Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!" (RA'D/23-24)
Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis!
Hem hoşnut edici, hem de hoşnut edilmiş olarak Rabbine dön.
Kullarımın arasına gir.
Cennetime gir. (FECR/27-30)
Biliniz ki dünya hayatı bir oyun, bir eğlence, bir süs ve kendi aranızda övünme, mal ve evlat çoğaltma yarışından ibarettir. Bu, tıpkı bir yağmura benzer ki; bitirdiği ot, ekincilerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur. Ahirette ise çetin bir azab; Allah'tan mağfiret ve rıza vardır. Dünya hayatı, aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir. (HADİD/20)
Rabbinizin bağışına ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'tan gereği gibi korkanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun! (AL-İ İMRAN/133)
Rabbinizden bir mağfirete; Allah'a ve peygamberine inananlar için hazırlanmış olup, genişliği gökle yerin genişliği kadar olan cennete koşuşun. İşte bu Allah'ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir. (HADİD/21)
Halbuki sizi huzurumuza yaklaştıracak olan, mallarınız ve evlatlarınız değildir. Ancak iman edip de salih amel işleyenlere gelince, işte onların amellerine karşı kendilerine kat kat mükafat vardır. Onlar cennet köşklerinde emniyet içindedirler. (SEBE/37)
Onlar, kendilerine gelmiş bir delil olmaksızın, Allah'ın âyetleri hakkında mücadele ederler. Bu durum, Allah katında ve iman edenler yanında büyük bir buğzu gerektirir. İşte Allah, her böbürlenen zorbanın kalbini öyle bir tabiat ile mühürler. (MÜ'MİN/35)
Sen kıyamet günü kazandıkları şeyin cezası başlarına gelirken zalimlerin korkudan titrediklerini görürsün. İman edip salih amel işleyenler ise cennet bahçelerindedirler. Rablerinin yanında onlar için istedikleri her şey vardır. İşte büyük lütuf budur. (ŞURA/22)
Orada kalblerinde bulunan kini çıkarıp atarız. Onların altlarından ırmaklar akar. "Bizi buna erdiren Allah'a hamdolsun. Eğer Allah bizi doğru yola sevk etmeseydi biz doğru yola erişemezdik. Şüphesiz Rabbimizin peygamberleri bize gerçeği getirmişler." derler. Onlara şöyle seslenilir: "İşte size cennet! Yaptıklarınıza karşılık buna varis oldunuz". (A'RAF/43)
Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir. (AL-İ İMRAN/185)
Kişiyi dinden çıkaran iki şey var şirk(Allaha ortak koşmak) ve küfür(sövmek manasında değil inkar manasında )
Kişi şirki bilecek kişiyi şirke götüren şeyleri bilicekki sakınsın.Bu ilim farz dır.
Kişi küfrü bilicekki küfre götüren şeylerden sakınsın.Bu ilim farzdır.
Sadece Allah var deyip kenara çekilmek inanılması gereken şeylere inanmamak sakınılması gereken itikatlerden sakınmamak kişinin müslüman olması ,için yeterli değildir.İman Allahın varlığını kabul etmekten ibaret değildir.La ilahe illallah Allah bir demek değildir yada Allah var demek değildir.
Küfür sözlerine örnek
-Şeriat arabın köhne kuralıdır.(haşa)
-Örtünmek islamda yoktur.(haşa)
-İçki ehline helaldir(haşa)
Şirke örnek
-Bazı insanlar geliceği bilir (haşa)
-Veliler kalpleri bilir demek (haşa)
-isa yı ilah kabul etmek
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi