You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah var diyen müslüman olmaz.

Allah var diyen müslüman olmaz.

Forumcu
RE: Allah var diyen müslüman olmaz.
Kimsenin imanını tartmak değildir bu konunun açılma sebebi herkes kendi imanını tartmalı eksiklerini ve cehaletini gidermeli çünkü kişi farkında olmadan dinden çıkabilir buna sebepte akide hususlarındaki cehalet kaynaklıdır çoğunlukla bu konu bu hususta uyarı müslümanlara hatırlatmadır dolayısı ile merhametten başka yada hatırlatmaktan başka bir alt niyet yoktur asıl kalpleri bilmeden yargılama hatasına bunun aksini zanneden düşer.
Kişi ''Kaderimi ben yazarım diye düşünüp ilahi iradeyi reddettiği an dinden çıkar mesela siz bu konularda kitapları bir karıştırın sonra akidevi hususları öğrenmeye davet eden bir insanın niyetini ölçün lütfen.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İslamın esası Mekkedeki davetin yegane maksadı mekki ayetlerin konusu iman ve imana aykırı itikatlerden sakınmak tır.Bu daveti ve sakındırmayı yapmak sünnet değil Farz dır öncelikle ilim sahibi herkesin bu hususta ilmi dairesinde en azından batıl itikatlerden insanları sakındırması ve ehli sünnetin muteber alimlerinin itikat kitaplarına insanları yönlendirmesi gerekir din daveti budur.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Buyrun bir örnek alıntı aşşağıda belki mevzu net anlaşılır şimdi bu konu itikat kitaplarında işlenmiş bir konu bunu okumayan bilmiyen ne olur bu hataya düşer peki onun islamı kabul olurmu olmaz Çünkü Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bildirmiş yani bunu bilmiyen ibadet ehli ölse bu itikadı nasıl temizlicek ölmeden temizlemeli bu itikatı terketmeliki cennete müstahak olsun.Yoksa kadı olalım oda kafir buna mürted yaftası yapıştıralım bunu meslek edinelim diyen yok.

Soru Detayı

- Falcı-medyum gibi insanların dedikleri ne derece doğrudur?
- Dinimiz açısından bu işin sakıncaları nelerdir?

Sorularlaislami... tarafından Çar, 09/05/2007 - 00:00 tarihinde gönderildi
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bugün kenarda, köşede, neredeyse her mahallede çeşitli adlar altında kendilerine birtakım “masum” ve “modern” unvanlar takarak “meslek”lerini icra eden had ve hesaba gelmeyen falcılar kol geziyor.

“Falcılık kadar insan merakını, insan duygusunu istismar eden bir başka yol yoktur” desek, mübalağa etmiş olmayız.

Bu konuyu Peygamberimiz (a.s.m.) bir tek cümleyle ifade etmiş: “Kâhinler bir şey değildirler.” (Müslim, Selam 123) Yani geleceği okuduklarını iddia edenlerin sözleri boş, bir değeri ve bir anlamı yoktur.

İnanç noktasından bakıldığında fala baktırmak ve fala inanmak o kadar batıl ve tehlikelidir ki, Allah korusun insanı imandan bile çıkarabiliyor.

Bu konudaki birçok hadiste Peygamberimiz (a.s.m.), fal ve benzeri işlemlerin sonucuna inananların “Muhammed’e indirileni inkâr etmiş sayılacağını, bunların cennete giremeyeceklerini, inanmayıp da bu işi yapanların namazlarının kırk gün kabul olmayacağını” haber verir.

Bu hadisler kesin bir tehlikeyi bildirdikleri halde dininde diyanetinde, abdestinde namazında olan kişilerin fala ve falcılara itibar edip onların kapılarını aşındırmaları ne kadar acı ve üzücüdür.

Falcılar gayb ve gelecek hakkında, insanın karakteri ve beklentileri üzerinde ahkâm kesmeye çalışırlar. Oysa geleceğin sahibi Allah’tır. Geleceği sadece ve sadece Allah bilir. Kur’an bu konuda der ki:

“Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır. Başkası onu bilemez.”
(En’am, 6/59)

“De ki: Allah’tan başka ne göklerde, ne de yerde hiç kimse gaybı bilemez.”
(Neml, 27/65)

“De ki: Ben size, Allah’ın hazineleri benim yanımdadır veya ‘Ben gaybı bilirim’ demiyorum. Ben ancak bana vahyolunana uyarım.”
(En’am, 6/50)

Cebrail Aleyhisselamın, “Kıyamet ne zaman kopacaktır?” sorusuna Peygamberimiz:

“Bu konuda sorulan, sorandan daha bilgili değildir.” diyerek, en büyük gelecek olan kıyamet hakkında bu kadar net bir cevap vermiştir. (Buharî, İman 37)

Gayb ve gelecek bilgisi Allah’ın elinde olduğuna göre, Allah’ın elçisi dahi Allah bildirmezse bilemeyeceğine, hiçbir İslam âlimi da gayb ve gelecek hakkında konuşmayacağına göre, falcıyı nereye koyarsınız? Yapıp durduklarına bir hak payı, bir inandırıcılık verebilir misiniz?

“Ama falcının dediği bazen çıkıyor” diyenler de yok değildir.

Aynı sözü bir ara bir sahabe de söylemiş, fakat Peygamberimiz ona güzel bir cevap vererek yol göstermiştir.

“Bu söz cinlerindir. Cin bilgiyi kapar da dostunun kulağına tavuğun gıdaklaması gibi gıdaklar. Bu şekilde ona yüz yalandan daha fazlasını karıştırır.” (Müslim, Selam 123)

Bütün falcıların doğrudan cinlerle ilişkisi var mı, yok mu, ayrı bir konu, ama falcılık dine, imana aykırı bir uygulama olduğuna ve Peygamberimizin kesin kes reddettiğine göre, olayın şeytanî yönünün olduğu şüphesizdir.

Şeytan da bir cin olduğuna göre, geleceği okuduğu iddiasında bulunan, gaybdan haber vermeye kalkan falcılar şeytanın elinde bir oyuncak haline düşmüşlerdir.

Hadisi şerif genel bir ölçüyü veriyor. Gerek kâhin, gerekse falcı veya medyum, tarotlar, hatta burçları okuyanlar, kendilerine hangi adı takmış olursa olsunlar, dinin izin vermediği bir konuda konuşuyor, hüküm veriyorlarsa, aynı kategoriye girerler. Söyledikleri bazen tutsa bile, bu yüz tane yalanın arasından çıkan bir doğrudur. Buna doğru demek bile su götürür. Yapanı da, yaptıranı da, inananı da tehlikeye sürükler.

Birer batıl inanç ve hurafe olan falcılığı İslam dini yasaklamasına rağmen, gerek Doğu’da, gerekse Batı’da, dünyanın her yerinde, tarih boyu insanlar kendilerini bu kötü alışkanlıktan kurtaramamışlardır.

İslam öncesi Cahiliye döneminde bazı fal çeşitleri vardı. Kum üzerine bazı çizgiler çizilerek bakılan bir fal türü vardı ki, buna hattü’rreml denirdi. Bunun yanında kelime ve isimlerle fal tutma, zarlarla fal açma, astrolojik fallar, koyunun kemiğine, kurbanın ciğerlerine bakarak fal açma, su falı, çay falı, kahve falı, bakla falı, kurşun dökme, tuz falı, balmumu falı, el yazısı falı gibi fal çeşitleri uygulanmıştır.

Bilim adamları da falcılığın birer huzursuzluk kaynağı olduğunu ifade ederler. Özellikle aile geçimsizliklerinin ve yakın akrabalar arasında düşmanlık tohumlarının ekilmesine sebep oldukların söylüyorlar.

Mesela, Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. İlhan Yargıç diyor ki:

“Falcılar, genellikle benzer söylemleri kullanır. Kadının kocasıyla sorunu vardır, problem aslında konuşulsa çözülebilecektir. Fakat falcı, birisinin kendisine büyü yaptığını söyler. Bu durumda kadın, tüm aile fertlerine karşı düşmanca tavır besler. Gerçekte böyle bir şey olmamasına rağmen, kehanet kendini kanıtlar ve aile ilişkileri kopar.”

Bir medyumcunun itirafı da dikkat çekici, diyor ki:

“Medyumluk popüler olunca bunu hobi olarak yapanlar işi ticarete döktü. İyi kötü fark etmiyor. Toplumun ruh sağlığı gerçek anlamda tehlike altında; çünkü medet bulmak için gidilen kişilerin birçoğunun kendisi problemli. Bu işi yapanların çoğunun ruh sağlığı bozuk.”

Asıl kaynağı batıl din ve inançlar olan falın dinle, imanla, Kur’an ve İslam’la uzaktan yakından bir ilgisi ve alakası yoktur.

İnanan bir insan böyle batıl şeylerle aklını, kalbini ve imanını tehlikeye atmamalı, her şeyin Allah’ın elinde olduğuna inanmalı, Rabbine itimat edip güvenmeli, dua ederek O’na yalvarmalı, kadere olan inancını sağlam tutmalıdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiye
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sorularla islamiyet . com' dan alıntıdır bu fal ile ilgili soru ve cavap
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Yoksa ben la ilahe illallah dedim totem yapıyim fal baktırıyim kadere lanet okuyim,tesettür ile dalga geçiyim,sakala söveyim,hem müslümanım hem komunistim ne var yani diyen bunu savunan insanlar dan 'İslam beridir vesselam.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Maşallah kardeşime..! Buyurun madem bilginizden istifade edelim ve aşama, aşama gidelim.

Sizce İslam nedir.?
Ne zaman başlar.?
Müslüman kimdir.?
Mü-min kime denir.?
Müttakiy kime denir.?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Maşallah sanada Kardeşim bu konudan maksat ne ben izah ettim siz ayrı bir konu açıp insanları uyarmak istiyorsanız ne mutlu.
Benim açtığım konuda rahatsız eden ne ise bana özelden de yazabilirsiniz ve yahut daha rahat anlaşmak istiyorsanız size telefonumu veriryim arayın beni ama rica ediyorum sanki gayri islami bir konuvarmış gibi sabote eder tarzda burda yazmayınız şimdi bu soruları siz soruyorsunuz beni imtihan etmek istiyorsanız direk benle görüşün derim ben.
Böylece tanışmış oluruz.
İnternet ortamında biliyorsunuzki insanların yüzleri gizli maksatlarınıda anlamak zor kopyala yapıştır yapmakta kolay o yüzden ben kimseyi imtihan etmem haddimde değil hepimiz birbirimizle imtihan ediliyoruz zaten malum büyük bir imtihandayız.Saygı ve sevgiyle selamun aleyküm ve rahmetullah
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Burdan kardeşlerime tavsiyem İslamlarını muhafaza etsinler ahirzamandayız çok fazla akım ,bozuk inanç söz konusu, itikadı sahih olmuyanın ibadeti kabul olmuyor bu sebeple dinden çıkmaya sebebiyet vericek söz ve amellerden uzak durmamız lazım tabi önce bunu bilelimki uzak durabilelim değilmi ozaman bu farz olan ilmi öğrenelim Allah şahitki bu hususta çok büyük eksik var lütfen Allahın rızasını kazanmak için bu hususta gayretimizi arttıralım.
Konuları islamı bozan söz ve ameller diye araştırabilirsiniz.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Abdulhamitcan, ya hu açıklamalarına katılıyoruz, takıldığımız şey konu başlığıdır.
Türkçe bir cümle kurmuşsunuz.
"Allah var diyen Müslüman olmaz."
Bu cümlenin değişik bir söylemi şu şekildedir.
"Allah var diyen Müslüman değildir"
yada
"Allah var diyorsan Müslüman değilsin."
yada
"Allah var diyen kafirdir".

Yahu böyle bir şey mümkün mü?
Bütün peygamberler Allah'ın var olduğunu, tek olduğunu, sadece O'na ibadet edilmesi gerektiği gerçeğini anlatmak için gönderildi. Daha ötesi var mı.
Bu söylem haşa peygamberlere bile kafir demek oluyor.

Böyle bir şeyin mümkün olmadığını böyle bir iddiada bulunamayacağımızı eminim sen de biliyorsun.

Ama desen ki, "Sadece Allah var demekle Müslüman olunmaz" Bu durumda baş göz üstüne, iyi bir başlık olmuş olacak.

Altını da doldurabiliriz, yukarıda senin de değindiğin gibi;
- e adam Allah var desin ama fal yapsın olacak şey mi?
- Allah var desin Namaz kılmasın.
- Allah var desin ama yokmuş gibi hayatını sürdürsün.

Bunları biz de zaten doğru bulmuyoruz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Alp,i ben başlığı içerikle anlattığımı düşünüyorum neden hala başlığa takılıyorsunuz anlamıyorum ve çok gereksiz buluyorum.Türkçede manası içerisinde olduğu halde gizli olan kelime kullanılmıyormu hiç Allah var diyen müslüman olmaz demek Sadece Allahın varlığını kabul eden müslüman değildir değildir demektir şimdi bu izahı zaten konu açılır açılmaz yapmışken ne diye hala başlığa takılıyorsun bu konudaki içeriği okuyan dine en uzak şahıs bile haşa burda peygamberlere kafir denmek istenmediğini anlıyabilir hayır nedir bu konuda islama aykırı ateist yada deist bir söylemmi var Allah var diyen herkes müslüman mı Allah var diyen kafir yokmu deistler nedir hristiyan yahudiler nedir binlerce Allah diyen sapıl ekol var kimi Kuran eksik diyor kimi halifeyi ilahlaştırıyor anlamak neden bukadar zor bunca izaha rağmen keşke takılıcak gayri islami uygulamalşarı görseniz mesela şuan sözde yılbaşı kutlaması için heryerdeki cam ağaçlarfını nuel süslerini müslümanın yılbaşında hediye alıp vermesinin caiz olmadığını konuşsak mesela hayır Allah var diyen müslüman olmaz Allah var diyen kafirde olmaz. Ama burda Allah var deyip islamını delen müslüman kalmaz denmek istiyor Sübhanallah müslümanlar ile anlaşmak bukadar zor ise gelde3 sen islamı hiç bilmiyenlere anlat ...l
Allah var dediği halde şeyhini Hristiyanların isa Aleyhisselamı yücelttiği gibi yüceltip haşa haddini aşarak gayb ın anahtarlarının ellerinde olduğunu söyleyen sapık sofiler huuliye,şia ve nice sapık ekol var keşke sapkınlık adına ne var ise ona reddiye versekte müslümanın kastını izah etmesine rağmen uslubuna takılmasak.
LA ilahe illallah
La ilahe Allah yok demek şimdi Allah yok dediğimiz yere kadar geldiğimiz an kafirmi oluyoruz haşa tabiki hayır
Biri başlıkta lailahe yazsa ama izahta bütün batıl ilahlar red Allah müstesna yazsa La ilahe illallah yazsa yinede başlıuğımı tartışıcaksınız Allah korusun 4 hak mezhebin savaşması kadar manasız olur bu Hristiyanların senelerce meleklerin kanadı varmı yokmuyu tartışmasına benzer. Kardeşim yormayın iştahımı kesmeyin beni soğutmayın Allah rızası için isterseniz bir daha yazmıyim ve direk konuyu kaldırın subhanallah müslümanların işi kalmamış müslümanlarla uğraşıyor ne mutlu şeytana mı desin birileri!
LAAA İLAHE İLLALLAH
Çin'de Noel kutlamalarına karşı duruş yükseliyor
24 Aralık 2018 Pazartesi 10:47 - Son Güncelleme 24 Aralık 2018 Pazartesi 10:51

Çin'in 4 şehrinde yılbaşı kutlamaları yasaklandı. 27 katlı bir alışveriş merkezindeki tüm Noel süslemeleri ise 24 saat içinde kaldırıldı.
Çinde Noel kutlamalarına karşı duruş yükseliyor

Çin'de Noel, ülkenin dört bir yanında bir alışveriş festivali olarak kutlanmaya devam ediyor. Ancak iktidardaki Komünist Parti’nin geleneksel kültüre olan vurgusu ve Noel kutlamasına karşı duruşu ile pek çok yerde Noel kutlamaları yasaklanıyor.

Resmi duyurular ve röportajlara göre, Çin'in en az 4 şehri ve bir ilçesinde bu yıl Noel süslerinin kullanılması yasaklandı. Ülkenin farklı bölgelerinden 10 okulda da öğretmenler ve veliler, Noel kutlamalarının kısıtlandığını açıkladı.

Nanyang kentindeki 27 katlı bir alışveriş ve ofis kompleksindeki tüm Noel ağaçları, ışıkları ve ziller toplatıldı.

Singapur'daki S. Rajaratnam Uluslararası Çalışmalar Okulu'nda çalışan Çinli uzman Zi Yang, Associated Press'e yaptığı açıklamada, “Noel'e karşı süregelen yerel tepki,Şi Cinping'in iktidara gelmesinden bu yana, geleneklere karşı daha geniş bir duyarlılığın parçası haline geldi.” dedi.

Batılı kültürlerin istilasına karşı "milli duruş" çağrısı

Daha önce de Çin Komünist Partisi (ÇKP) üyelerinin, Noel kutlamalarına katılmamaları yönünde uyarıldığı açıklanmıştı.

Global Times gazetesinin haberine göre parti üyeleri ve yetkililerin, akrabalarına iyi bir üye imajı çizmek için bile olsa dini kutlama ve festivallere katılımının yasaklandığı bildirilmişti.

Öğrencilere de çağrı yapılarak Batılı kültürlerin istilasına karşı "milli duruş" sergilemeleri gerektiği belirtilmişti.

Kaynak: Associated Press
Bak çin bile ne yapıyor biz müslümanlar olarak daha bu konuda toplumu bilinçlendiremedik.Agnostizm diye bir akım var mesela gençler arasında ateizm yayılıyor bir taraftan müslümanlar birbirini yiyor bir diğer tarafta birbirinin kanını helal gören batının ve şeytanın oyuncağı işitçiler hepsi bir kenarda beklesin öyle denmez böyle denmez ya subhanallah hangi alim şeyhülislam bu söze ve içer4iğe karşıki siz bunu hedef edindiniz kızdırmayın beni Allah rızası içinm lütfen.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.