You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...

Forumcu
AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM

Ak parti durumun bu noktaya gelmesinde büyük oranda suç sahibi, bu topraklarda veya yeryüzünün başka bir coğrafyasında bu şekilde milli görüş ve AKP hareketinin yaptığı gibi Anayasal sistemle veya demokratik sistemle İslamın gelmesi imkansızdır. Buna inanmak saflıktır islam a biraz vakıf olan bir insan "Hakimiyetin her şartta ve alanda kayıtsız şartsız " kimde olması gerektiğini iyi bilir. ve bunun yöntemi bilimsek ve olarak ve tarih tecrübesiyle sabittir ki Devrimdir. İnanmış şuurlamış bilinçlenmiş çekirdek bir kadro bunu yapar diğerleri buna uyar öbür türlü bütün kitleyi bilinçlendirmek, şuurlandırmak imkansızdır. tarihte de örneği yoktur. Bu yüzden AKP yi veya milli görüş ü islamı getiriceler, olarak gören varsa kendi kendilerini kandırıyorlar...

Benim ve benim gibi düşünenlerin AKP (oy verdim) veya diğer çıkabilecek liberal özgürlükçü partilerden beklentileri (beklenti az kalır), mevcut statüko ya karşı durmaları devleti değil bireyi ön plana çıkarmaları kişi ve hak ve özgürlüklerin en büyük değer edinen, şeffaf bir sisteme geçilmesini sağlamalarıdır. Bunun sadeleştirilmesi de şudur: Ben kardeşim bu ülkede çocuğumu istediğim okula istediği şekilde göndermeliyim kimse benim hayat tarzıma müdahele olmamalı (kamu hizmeti veren olarak dahil) yani açıkcası, istediğim hayat tarzında, çelme takılmadan, müdahele edilmeden müslüman haklarımla yaşamalıyım olay budur. Fazlası değil…

Konumuza dönelim , Ak parti durumun bu noktaya gelmesinde büyük oranda suç sahibi niye kronoljiyi geri sayalım kendi düşünce sisteminin veya diğer mazlum düşünce sistemlerinin en büyük baş belası “Şemdinli vakıa” sında bir “cesur savcı” çıkmış neşter atıcak, gel sen Adelet Bakanlığı kanalıyla “kendi oturduğun dalı keser gibi” adamın ayağının kaymasına göz göre göre Hukuk katliamı yapılmasına aracı ol, sonra da sıkışınca bol bol Ergenokon türküsü söylesen ne yazar dürüst bir adam yer mi bunu… Seçimden sonra faşolarla, al gülüm ver gülüm yapma hesaplarına gir olur mu ? Bunlar daha dün seçimden önce fikirdaşı, “sosyal demokrat halkçı” etiketli faşistlerle birlik yapıp elindeki bayraklarla TÜRK ‘E karşı türklük propogandası yaptığını ne çabuk unuttun, sonrasında dürüstlük veya tutarlılık adına alevilerin ben çocuğuma din dersi vermek istemiyorum deyince buna yok efendim olmaz diyen Milli eğitim bakanı kimin bakanı. Senin o zaman o stotükocular dan farkın ne… dahası “Akl” gereği başörtüsünü toplu bir reform ve özgürlük paketinde getirmek varken faşoların gazına gelip getirmek niye… sonuçta kendin gibi düşünmeyen ama bu sistemden mağdur liberal ve özgürlükçü kesimin de desteğini yitirip olay bu noktaya gelir…
Unutma hele hele hiç unutma Metin YÜKSEL leri vuran kafa O kafaydı…
Not: Alıntı yeri belirtmediğim sürece yazdıklarım şahsıma aittir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-05-2008, Saat:01:31 PM, Düzenleyen: seminal.
Cvp: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
bu yazı kime ait yazarını da öğrenmek isterim

bir de ben bu sitede üç kardeşimi(Ebuzer, ateşdevrimi,seminal) gördüm ki

gayet dindarlar dinimizin emirleir konuusnda hassaslar mesajlarında anladığım

ama ek olarak bir devrimcilik ten bahsediorlar

ben bu konuyu çok merak ediorum inanın

bu yaşa geldim hiç islamla beraber başka bir ideolojiye sahip dindar insanlar tanımadım

ve böyle bir fikri de görmedim

muhakkak benim eksikliğimdir

ve şimdi tam mansıyla bu konu da bilgi edinmek istiyorum

*bu fikir nerden ve ne zaman çıkmıştır?

*önderi kimdir?

*kimin liderliğinde bu genç kardeşelrimiz birleşmektedir?

*ve bu konuda kimden bilgilnemektedirler?

*bu konuda benim gibi bilmeyenlere tavsiye edebileceğiniz yazarlar çizerler kitaplar nelerdir?

*gazeteniz derginiz yayın eviniz vb. bu görüşün amacı için kurduğu yayımevleri nelerdir?

ve daha açıklandıkça aklıma gelecek bir sürü soruyu sorabileceğim

ve bana açıklayabilecek benim objektif olarak ve anlamak için kendilerine bus oruları sorduğuma güvenecek

muhatablar bekliorum

özellikle ebuzer kardeşim bu konuda bizi aydınlatacaktır ümidindeyim...

hadi hayırlısı...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-05-2008, Saat:10:31 PM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
MüslümAnarşist
Selamun Aleykum !

Öncelikle bildirmeliyim ki sorduğun soruların cevaplarını daha önce vuku bulmuş bazı eylemlere tedbiren bazılarını burada açıkça beyan etmem söz konusu değildir, lakin özel mesaj vasıtasıyla alaka eden merakınızı giderebiliriz.

NEREDEYİZ ?

Bilindiği gibi dünyadaki Müslümanların ve gayri-müslim mustaza’af halkların içinde bulunduğu vaziyet içler acısı durumdadır. Bu durum da beraberinde her Müslüman üzerinde birçok mesuliyeti üzerine farz kıldığı bir takım ibadetleri gerektirir. İslam’ın siyasal muhtevası bugün sindirilmiş, sindirilememiş bölgelerde ise çoğu Müslüman yanlış lanse edilerek, İslami hareket değilmiş gibi bilinçlendirilmiştir. Bugün Ortadoğu’da, Asya’da ve Anadolu’da yani Müslümanların yoğun olarak nefes aldığı bölgelerde bunu tahlil ve tespit etmek güç değildir.

Hz. Muhammed (s.a.v.), Hulefa-i Raşidin, Emevi, Abbasi, Selçuklu, Osmanlı devletlerine elden ele geçen hilafet sancağının 3 Mart 1924’te tamamıyla kaldırılarak hedef olan “Siyasal İslam” lağvedilmiştir. Cumhuriyet’in kuruluşu ile birlikte Müslümanların birliğini, ümmet bilincini temsil eden hilafet makamı lağvedilince Hz. Muhammed (s.a.v.) in belirttiği üzere “ İmam (Halife) kalkandır, O’nun arkasında savaşılır ve O’nun arkasında korunulur.” (Müslim) buyruğuyla Müslümanlar korumasız ve savunmasız kalmıştır. Cumhuriyet kurulduktan sonra tekrar bu kalkanı üzerine geçirmek isteyen bir çok cemaat, örgüt, cephe kurulmuş, fakat istisnalar haricinde hiçbirisi bu hedefe vasıl olamamıştır. Çoğunluğu illegal vaziyette iken legalize olarak mevcut sistemin çarklarına birer dişli olmaktan geri kalamamışlardır. Dolayısıyla mevcut sistemin görmek istediği şekilde bir teşekkül olmuşlar, herhangi bir tehlike arz ettiğinde ise direkt olarak tağyir, tebdil veya ilga olmuşlardır.

Bugün Müslümanların içinde bulunduğu bu durumun ana sebeplerinden bir tanesi müstağrib ve hedonist hayat tarzını benimseyip bundan kopamamasıdır. Çoğu ebeveyn; Vahiy İslamı’nı merak etmek, öğrenmek, araştırmak, soruşturmak yerine; mevcut sistemin ezberlemesini istediği ve sınırlı ferdi ibadetlerle bilmesini mesul kılan ılımlı, esnek, şeffaf, yumuşak ve kaygan bir din alıyor ve bunu evlatlarına veriyor. Çoğu ebevyn; dediğim ebeveynlerin çoğu da, bunu bile yapmıyor, Şu kafi gelir ki oğlum-kızım maddi durumda rahat ve uzun bir hayat yaşasın, okusun, evlensin, çoğalsın, çalışsın, çocuğuna geleceğini hazırlasın ve Allah korusun (!) ölsün.

Birçok cemaat de yetiştirilen bu robot ebeveynler gibi müritlerine sadece belirli ve sınırlı bir İslam’ı tebliğ etmekle kendisini mes’ul görüyor, Burada sorun şudur ki; hiçbir mürit, eleman mensubu olduğu bu cemaatin kendisine verdiğinden başkasını asla ve asla kabul etmiyor, edemiyor. Hiçbir tarihte de mazi olarak bu şekilde bir değişim söz konusu olamamıştır.

MÜSLÜMANLARIN ve MUSTAZA’AF HALKLARIN FELAHİYETİ ÇIKACAK BİR DEVRİM KIVILCIMI İLE MÜMKÜNDÜR !

NEDEN ?

Devrim; kelime manası ile belli bir alanda ani ve köklü değişiklik. İnkılap. İhtilal. Çevrilme, katlanma, bükülme manalarını karşılar. Ancak tezat benzeri bir durum söz konusu şudur ki; bu kelime sadece Komünist, Sosyalist yani sol görüşü benimsemişlere has olduğu zannıdır. Bu tamamıyla yanlıştır. Devrim; İslam’ın bizzat içinde beslediği bir kavramdır.

Tarihte; siyasal, dini, ideolojik bütün toplumsal değişimlerin tek yolu devrim ile olmuştur. İslami alana gelince en çarpıcı ve müteessir misal olarak Şeyh Said ayaklanmasını verebiliriz. 3 Mart 1924’te Hilafet makamının ortadan kaldırılmasıyla korumasız ve savunmasız kaldığını gören Şeyh Said aşiretine ve etrafındakilere devrim yapmanın gerekliliğini belirterek harekete geçmişler fakat başarısız olmuşlardır. İstiklal mahkemelerinin kurulmasıyla “ Beni değersiz dallarda asmanıza pervam yoktur, muhakkak ki ölümüm ALLAH ve İslam içindir.” diyerek şehid edilen ve sonrasında mahkemesi görülen müteşebbis devrimci Şeyh Said için şimdi şöyle bir soru gelir aklımıza; Şeyh Said; Güneydoğu bölgesinde İslami alanda nam salmış itibar ve imtiyaz gören büyük bir zat idi. Hilafetin kaldırıldığını öğrenince bugünkü kaygan, ılımlı cemaatlerin yaptığı faaliyetler gibi yapabilirdi, lakin bildi ki bu hareket bütün Müslümanları topyekün bir felakete sürüklemek için kurulmuş bir oyun idi. Doğru görmüştü, doğru ölmüştü, Allah rahmet eylesin. Diğer cemaatlerin yıllarca faaliyet göstermesine karşın sadece 80 yıl içerisinde Kur’an okumak yasaklandı, Arapça ibadet ve ezan yasaklandı, başörtüsü yasaklandı, sırf Müslümanlığı temsil ettiği için cübbe, sarık yasaklandı, %99 u Müslüman kabul edilen ülkenin resmi dairesinde namaz yasaklandı ve daha aklıma cereyan etmeyen bir çok şey. Muntekim olan Allah’a güvenimiz bakidir ki O; Kur’an-ı Kerim’de belirttiği gibi “Onlar yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceklerdir..! ”

Selametle…!
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-05-2008, Saat:11:19 PM, Düzenleyen: atesdevrimi.
MüslümAnarşist
RE: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
Konuyu sığ biçimde anlatmaya çalıştım, sormak istediğiniz, anlayamadığınız, kavrayamadığınız birşey varsa sorabilirsiniz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Konuyu sığ biçimde anlatmaya çalıştım, sormak istediğiniz, anlayamadığınız, kavrayamadığınız birşey varsa sorabilirsiniz..

Ewela cevap için -sorularıma tam cevap olmasa da burada,

pm den daha net aldığım- için teşekkür ederim...

İlk olarak devrimden kastınızı öğrenmiş olmak aydınlatıcı oldu

Kelime olarak önyargılı olduğum kelimelerden biriydi çünkü

Şimdiii

verdiğiniz kaynaklardan bu görüşün temelini kaynağını net olarak öğrenmeye çalışıcam...

Malum bu ülkede her türlü güzel fikrilerle başlayıp

gizli mihrakların elinde oyuncak olmaktan başka birşeye götürmeyen

nice ideolojiler cemaatler geldi geçti ve hala mevcut...

Bu nedenle

temkinliyim

ve fakat meraklıyım

araştırıcam inşaallah...

Sorularımı sormaya devam edecektim aslında ama

"hiçbiryerle bir bağım yok,2 arkadaşız "

dediğiniz için bu konuda daha temel yerlere başvurmam gerektiğini anladım.

Beni bu fikirle tanıştırdığınız için teşekkür ederim

bakalım detaylarda neler var...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Konuyu sığ biçimde anlatmaya çalıştım, sormak istediğiniz, anlayamadığınız, kavrayamadığınız birşey varsa sorabilirsiniz..

bizleride aydınlatırsan seviniriz
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

bizleride aydınlatırsan seviniriz

Konuyu sığ biçimde anlatmaya çalıştım, sormak istediğiniz, anlayamadığınız, kavrayamadığınız birşey varsa sorabilirsiniz.. Soru sorman kafi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-05-2008, Saat:10:28 PM, Düzenleyen: atesdevrimi.
Forumcu
RE: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
Sayın Sevim Zeynep:
Bu konuda cevap yazmak istiyorum ama bir türlü yazamıyorum. veya yazıyorum vazgeçiyorum. Konu: “aşırı derecede hassas” ileride yazacağım…

Ama şunu belirteyim “kendi adıma” yazdıklarım adına değil, bu ayrımı yapayım öncelikle, galiba yanlış anlaşıldım. Ak partiye oy verdiğimi belirtmiştim yazımın amacı bir özeliştiri yapmak idi.

İkinci olarak da:
Dindar değilim keşke, (Dindar ve hassas) olabilsem bu konuda şunu söyleyebilirim “ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” realitesinden hareketle politik görüşümün “liberal” olduğunu söyleyebilirim…

Bunu ilk beğenen sen ol.
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Sayın Sevim Zeynep:
Bu konuda cevap yazmak istiyorum ama bir türlü yazamıyorum. veya yazıyorum vazgeçiyorum. Konu: “aşırı derecede hassas” ileride yazacağım…

Ama şunu belirteyim “kendi adıma” yazdıklarım adına değil, bu ayrımı yapayım öncelikle, galiba yanlış anlaşıldım. Ak partiye oy verdiğimi belirtmiştim yazımın amacı bir özeliştiri yapmak idi.

İkinci olarak da:
Dindar değilim keşke, (Dindar ve hassas) olabilsem bu konuda şunu söyleyebilirim “ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” realitesinden hareketle politik görüşümün “liberal” olduğunu söyleyebilirim…

eywallah kardeşim

bu cevap bile çok şey anlattı sağolasın...

ilerde anlatmak istersen dinlemek isteriz tabi...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM

Ak parti durumun bu noktaya gelmesinde büyük oranda suç sahibi, bu topraklarda veya yeryüzünün başka bir coğrafyasında bu şekilde milli görüş ve AKP hareketinin yaptığı gibi Anayasal sistemle veya demokratik sistemle İslamın gelmesi imkansızdır. Buna inanmak saflıktır islam a biraz vakıf olan bir insan "Hakimiyetin her şartta ve alanda kayıtsız şartsız " kimde olması gerektiğini iyi bilir. ve bunun yöntemi bilimsek ve olarak ve tarih tecrübesiyle sabittir ki Devrimdir. İnanmış şuurlamış bilinçlenmiş çekirdek bir kadro bunu yapar diğerleri buna uyar öbür türlü bütün kitleyi bilinçlendirmek, şuurlandırmak imkansızdır. tarihte de örneği yoktur. Bu yüzden AKP yi veya milli görüş ü islamı getiriceler, olarak gören varsa kendi kendilerini kandırıyorlar...

Benim ve benim gibi düşünenlerin AKP (oy verdim) veya diğer çıkabilecek liberal özgürlükçü partilerden beklentileri (beklenti az kalır), mevcut statüko ya karşı durmaları devleti değil bireyi ön plana çıkarmaları kişi ve hak ve özgürlüklerin en büyük değer edinen, şeffaf bir sisteme geçilmesini sağlamalarıdır. Bunun sadeleştirilmesi de şudur: Ben kardeşim bu ülkede çocuğumu istediğim okula istediği şekilde göndermeliyim kimse benim hayat tarzıma müdahele olmamalı (kamu hizmeti veren olarak dahil) yani açıkcası, istediğim hayat tarzında, çelme takılmadan, müdahele edilmeden müslüman haklarımla yaşamalıyım olay budur. Fazlası değil…

Konumuza dönelim , Ak parti durumun bu noktaya gelmesinde büyük oranda suç sahibi niye kronoljiyi geri sayalım kendi düşünce sisteminin veya diğer mazlum düşünce sistemlerinin en büyük baş belası “Şemdinli vakıa” sında bir “cesur savcı” çıkmış neşter atıcak, gel sen Adelet Bakanlığı kanalıyla “kendi oturduğun dalı keser gibi” adamın ayağının kaymasına göz göre göre Hukuk katliamı yapılmasına aracı ol, sonra da sıkışınca bol bol Ergenokon türküsü söylesen ne yazar dürüst bir adam yer mi bunu… Seçimden sonra faşolarla, al gülüm ver gülüm yapma hesaplarına gir olur mu ? Bunlar daha dün seçimden önce fikirdaşı, “sosyal demokrat halkçı” etiketli faşistlerle birlik yapıp elindeki bayraklarla TÜRK ‘E karşı türklük propogandası yaptığını ne çabuk unuttun, sonrasında dürüstlük veya tutarlılık adına alevilerin ben çocuğuma din dersi vermek istemiyorum deyince buna yok efendim olmaz diyen Milli eğitim bakanı kimin bakanı. Senin o zaman o stotükocular dan farkın ne… dahası “Akl” gereği başörtüsünü toplu bir reform ve özgürlük paketinde getirmek varken faşoların gazına gelip getirmek niye… sonuçta kendin gibi düşünmeyen ama bu sistemden mağdur liberal ve özgürlükçü kesimin de desteğini yitirip olay bu noktaya gelir…
Unutma hele hele hiç unutma Metin YÜKSEL leri vuran kafa O kafaydı…

kardeş kusura bakmayın biraz hadiseye uzak kaldığımdan olabilir ama ben özellikle bu yazdıklarınızda ve genel olarak ta diğer bütün yazdıklarınızı bir araya getirip düşününce pek tutarlı bir şey bulamadım...ilk paragrafta hedeflenen islami gayelerin gerçekleşmesinin tek yolu olarak devrimden bahsetmişsiniz...ikinci paragrafta ise sıradan statükocu bir kafa yapısının talep edebileceği özgürlükleri-eşitlikleri sıralamışsınız...ve M. yüksel...en ilginç olan da politik görüşünüzün "liberalizm" oluğunu söylemeniz...merak ediyorum acaba bunların hepsini nasıl birarada tutabiliyorsunuz!?...
yanlış anlamış olabilirim lütfen tashih edin...
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.