You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...

AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...

MüslümAnarşist
Cvp: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bunu söylüyorum…
Çok defada söyledim…

Buraya dikkat:
Bunu söylerken de şunu Referans alıyorum: Kur'anın yükseldiği sütunlar dörttür:
1.Akaid
2.Ahlak
3.ibadet
4.muamelat

Burada da bir hiyerarşi vardır…

Muamelat: “En son”
Sizde bilirisiniz ki o da (Siyaseti içerir...)

Siz burada tutupta, bu hiyerarşiyi değiştirip:
Muamelat’ı en başa koyup, bu işi “iman meselesi” yaparsanız saygı duyarım ama biraz daha okumanın gerekliliğini düşünürüm…

Yani, Sayın Ebûzer, bana göre siyaset, İman meselesi değildir…

İslam öyle sadece “siyasi bir ideoloji” de değildir…

“Liberalizm” de din değildir…

Nasıl Türkiye de Lâikçilerin yaptığı lâikliği İslamın karşısına din olarak oturtuyorlar…

Bizde lütfen Liberalizmi bir dinmiş gibi İslamı da sırf İdeolajiymiş gibi algılayıp Liberalizmin karşısına oturtmayalım…

Ne diyorduk, Politik görüş olarak Liberalim…

Öncelikle fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim..

Yalnız; bir müslümanın Kur’an’ın yükseldiği sütunlar üzerine iman derecesini tehsib ederek, meseleye dönüştürme iddiasını tam olarak kavrayamadım..

Biz dini, İslam’ı nasıl tanımlıyoruz ?

İnsanın aklına ve zihnine uluhiyet ve ubudiyet mefhumunu yerleştiren bir araç mıdır?

Yoksa insanın doğumundan ölümüne kadar geçirdiği, ferdi ve ictimai bütün faaliyetlerini tanzim eden bir yaşam biçimi mi ?

Eğer birincisi dersek ruhbaniyetçi bir dindir kanaatimce.. Ama eğer ikincisi dersek, diğer idolojilerle aynı kategoride tartışılabilir ve sorgulanabilir bir ideolojik kalıbı bulunan bir ideoloji..

Nasıl ?

İslam ne sadece inanç ne de sadece devlet sistemidir. Onu sadece mükemmel ictimai sistem olarak görüp, başka niteliklerini görmemek veya sadece inanç sistemi olarak değerlendirip, bu özelliğinin de bireysel yaşantıda ahlak sistemi olarak açığa çıktığını düşünmek yanlış olur.

Ayni olarak; düşünce itibarıyla onun her yönünü dikkate alıp, sosyal yönünü, sosyal bir sistem oluşunu göz ardı etmek de aynı oranda yanlıştır. O, birey ve toplum hayatının her anını ve her sahasını kapsayıp yöneten ve gözeten, bir şekle sokan evrensel bağlamda bütüncül bir sistemdir.

İslam’ın bütüncül bir sistem oluşu başta Resulullah (s.a.v.) dönemi olmak üzere Hulefa-i raşidin döneminde kendini bariz bir şekilde göstermiştir. Hayatın her alanında söz sahibi olduğunu ve bunda tek olduğunu gözler önüne sermiştir. Fakat yazıktır ki Halifeliğin saltanata dönüşmesi; Şura’ya dayalı yönetimin, sultan iradesi ile yer değiştirmesi, bu vesileyle de İslam’ın başta yönetim olmak üzere diğer bir çok alandan uzaklaştırılması, tamiratı zor bozulmalara yol açmış ve neticede çarpıtılarak oluşturulmuş bugünkü kaypak, kaygan, şeffaf, ılımlı, esnek dediğimiz bir yaşam tarzı günümüze gelmiş ve adına İslam denilmiştir..

Şimdi;

Denilebilir ki: İslam; böyle bir yapıya sahip olması itibarı ile, onun sonradan çıkabilecek ve karşısına din olarak oturtulabilecek bir takım küfür sistemlerini ( gayri-islami bütün rejimler ) tartışacak ve karşılıklı olarak birbirlerini sorgulayabilecek bir niteliği bulunan tek dindir.. Bu da İslam’ın karşısına oturtulan sistemlerin din olarak tanınacağı manasında değil, İslam’ı siyasi bir ideolojik kalıpta ele alarak mümkündür..

Anlayamadığım bir husus da şu ; Sevgili Üstadımız İsmet ÖZEL hani diyor ya ben hala Koministim... Kim ne derse desin onun ne demek istediğini “anlayan” anlar… demişsiniz.

Şiir üstadımız İsmet Özel’in; “ben hala Komünist’im.” cümlesiyle, “ben de Liberal’im.” demek mi istediniz ? Hayırsa tam olarak nedir, eğer evetse onun görüşlerinde kullandığı materyallerle ve sizin görüşlerinizde kullandığınız materyaller olarak nasıl bir bağlantı kurdunuz ?

Zaman ve mekan üstü tek rejim İslam ..
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
Ateşdevrimi

Ben teşekk. ederim...
ama bakınız ben sual yöneltmiyorum gülücük
Bu gidişle artık bende başlıyacağım Ebûzer le ikinize sıkıştırmaya gülücük

“Yalnız; bir müslümanın Kur’an’ın yükseldiği sütunlar üzerine iman derecesini tehsib ederek, meseleye dönüştürme iddiasını tam olarak kavrayamadım”

“üzerine iman derecesini tehsib ederek” Hocam ben böyle bir şey kastetmedim, iman derecesini tehsib etmiyorum…
İman bu şekilde derecelendiremelez. Ben orda başka bir şeyden bahs ediyorum.
Şöyle: İman dedik ya… Misal: “Tevhid Bilincinin” “Ne olduğunu onu savunanlar tarafından dahi bilinmediği bir yerde” İslamda ki miras hukuğundan bahs edilemez…

“Biz dini, İslam’ı nasıl tanımlıyoruz ?

İnsanın aklına ve zihnine uluhiyet ve ubudiyet mefhumunu yerleştiren bir araç mıdır?

Yoksa insanın doğumundan ölümüne kadar geçirdiği, ferdi ve ictimai bütün faaliyetlerini tanzim eden bir yaşam biçimi mi ?

Eğer birincisi dersek ruhbaniyetçi bir dindir kanaatimce.. Ama eğer ikincisi dersek, diğer idolojilerle aynı kategoride tartışılabilir ve sorgulanabilir bir ideolojik kalıbı bulunan bir ideoloji..

Nasıl ?

İslam ne sadece inanç ne de sadece devlet sistemidir. Onu sadece mükemmel ictimai sistem olarak görüp, başka niteliklerini görmemek veya sadece inanç sistemi olarak değerlendirip, bu özelliğinin de bireysel yaşantıda ahlak sistemi olarak açığa çıktığını düşünmek yanlış olur.

Ayni olarak; düşünce itibarıyla onun her yönünü dikkate alıp, sosyal yönünü, sosyal bir sistem oluşunu göz ardı etmek de aynı oranda yanlıştır. O, birey ve toplum hayatının her anını ve her sahasını kapsayıp yöneten ve gözeten, bir şekle sokan evrensel bağlamda bütüncül bir sistemdir.

İslam’ın bütüncül bir sistem oluşu başta Resulullah (s.a.v.) dönemi olmak üzere Hulefa-i raşidin döneminde kendini bariz bir şekilde göstermiştir. Hayatın her alanında söz sahibi olduğunu ve bunda tek olduğunu gözler önüne sermiştir. Fakat yazıktır ki Halifeliğin saltanata dönüşmesi; Şura’ya dayalı yönetimin, sultan iradesi ile yer değiştirmesi, bu vesileyle de İslam’ın başta yönetim olmak üzere diğer bir çok alandan uzaklaştırılması, tamiratı zor bozulmalara yol açmış ve neticede çarpıtılarak oluşturulmuş bugünkü kaypak, kaygan, şeffaf, ılımlı, esnek dediğimiz bir yaşam tarzı günümüze gelmiş ve adına İslam denilmiştir..

Şimdi;

Denilebilir ki: İslam; böyle bir yapıya sahip olması itibarı ile, onun sonradan çıkabilecek ve karşısına din olarak oturtulabilecek bir takım küfür sistemlerini ( gayri-islami bütün rejimler ) tartışacak ve karşılıklı olarak birbirlerini sorgulayabilecek bir niteliği bulunan tek dindir.. Bu da İslam’ın karşısına oturtulan sistemlerin din olarak tanınacağı manasında değil,”

Buraya kadar kendiniz çok güzel sormuşsunuz ve cevaplamışsınız zaten,
katılmamak mümkün değildir…

“ İslam’ı siyasi bir ideolojik kalıpta ele alarak mümkündür.”
Yalnız buraya katılmam mümkün değildir, o yönü vardır. ama o kalıpta ele almak, mümkün değildir. sadece içinde vardır ve ideolojiyi kapsar. İdeoloji yi kapsamasıyla İdeolojik kalıpta ele almak çok farklı şeyler …
Şöyle ki:
“İdeoloji” öbür tarafı ölümden ötesini dizayn etmez...

Anlayamadığım bir husus da şu ; Sevgili Üstadımız İsmet ÖZEL hani diyor ya ben hala Koministim... Kim ne derse desin onun ne demek istediğini “anlayan” anlar… demişsiniz.

Şiir üstadımız İsmet Özel’in; “ben hala Komünist’im.” cümlesiyle, “ben de Liberal’im.” demek mi istediniz ? Hayırsa tam olarak nedir, eğer evetse onun görüşlerinde kullandığı materyallerle ve sizin görüşlerinizde kullandığınız materyaller olarak nasıl bir bağlantı kurdunuz ?

Şöyle: Ne diyor “Komüsintim i açarsak Marksist değilim diyor, Komünist = “Komünal” im yani "Cemaatciyim" diyor burasını sevdim buradan vuruyorum gibi
Şair ya…
Zaten cemaatcilik toplumculuk birlik olma örgütlenme bu da islamda vardır…

Bende Şair değilim ama, diyorum ki Liberalim hak ve özgürlükler (1), Serbest teşebbüs, Serbest mülkiyet, Bu da İslam da vardır…
gerçi Serbest teşebbüsle, serbest mülkiyet pek sosyalistlerin hoşuna gitmez Sosyal adaletten dem vururlar illa devlette olacak ama İslam da vardır…

Son olarak da şunu söyleyeyim:
Bende pek toptancı zihniyeti yok. Kuran ve Kuran'ın sağlamasını yaptığı doğru sünnet harici, hiç bir şeyi direk doğru almam kabul etmem ayıklarım...

Şöyle:
Bu alanda: Seyyid Kutub(2), Mevdudi, Ali Şeriati de okurum aynı zamanda Muhammed Hamidullah, Fazlurrahman da okurum...

Not: 1 “Özgürlük” anlayışım hakkında bugün bir yazı atıcam inşallah isterseniz bir gözatın yanlış anlamalara sebebiyet vermeyelim…
2 Fikri düşünsel süreçte ve İslami yaşantı düzleminde davaya sadakat ve dimdik olma... ve modern, klasik "bilgi" ye vakıf olma...
Böylesi zor bulunur bu sıralar Büyük Şehid Alim Prof.Dr.Seyyid KUTUB'un yeri ayrıdır onun yanına kimseyi koymam..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-05-2008, Saat:03:57 AM, Düzenleyen: seminal.
Uzman
RE: AKP BEN NE ETTİM SE KENDİ KENDİME ETTİM...
ülkemizin gidişatını ben çok begeniyorum ve islam adına hersey çok iyi ........... arkadaşım fazla teknik yazmassan daha iyi olur ki herkes ne dedigini tam anlasın olmazmı veya kelimeleri dipnot olarak açıkla....
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:09:07 AM, Düzenleyen: Çağdaş.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.