Bu yönüyle çok az düşünüldüğünü varsayarak ve bütün müslüman aleminin ikilemde kaldığı bir konu olduğu için,bu konu ile açılışı yapmayı uygun gördüm.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
7. Haftanın Konusu
7. Haftanın Konusu
Bu yönüyle çok az düşünüldüğünü varsayarak ve bütün müslüman aleminin ikilemde kaldığı bir konu olduğu için,bu konu ile açılışı yapmayı uygun gördüm.
Hz. Mehdi´nin ortaya çıkacaktır. Bu büyük bir zat olup Hz Fatıma (r.anha)´nın sülalesindendir. Daha önce zulüm ve haksızlık ile doldurulan dünyayı adalet ve eşitlikle dolduracaktır.
Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Mehdi benim sülalemdendir. Rengi bir Arap rengidir. Cismi ise bir İsrail cismidir. Sağ yanağında bir ben vardır. Parlayan bir yıldız gibidir. Yeryüzü zulüm ve istibdad ile dolduğu gibi onu (yeryüzünü) adaletle dolduracaktır Hilafeti sırasında yerde ve gökte ne varsa hatta havadaki kuşları dahi memnun edecektir..." [5]
Başka bir hadisi şerifinde Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"İsmi ismime uyan ve sülalemden gelen bir adam yeryüzüne hakim olmadıkça dünya gitmez ve sona ermez." [6] Diğer bir rivayette şu ilave vardır: "Onun yaratılışı, benim yaratılışım gibidir."
İsa (a.s.)´in Şam´ın doğusunda beyaz bir minare üzerinde inişidir. Ellerini iki meleğin kanadı üzerine koyup bir sabah namazı vaktinde inecektir. Halk kendilerine namaz kıldırması için O´nu davet edecek. O´ da,
"Hayır imamınız sizdendir" diyecektir. Bunun üzerine; bu ümmete ve Peygamberine hürmeten Mehdi öne geçip hem kendisine (Hz. İsa´ya), hem de halka namaz kıldıracaktır. O sırada Deccal da Beytü´l-Makdis´i kuşatma halinde olacaktır. Onun için Beyt´ül Makdis´in kapısı kapalıdır. Hz. İsa´ya kapıyı açın deyince onu açacaklar, Deccal da o zaman onu görecek ve beraberindekiler ile birlikte kaçacaktır. Bunun üzerine Hz. İsa ile Mehdi peşine düşecekler. Allah da kendisine yeryüzünü daraltacaktır. Hz. İsa ile beraberindekiler "Ramle"ye yakın "Lûd" köyüne on küsur arşın kala O´na yetişecekler.
İsa (a.s.) kendisine bakıp "Namaz kıl" diyecek.
Deccal: "Ey Allah´ın Peygamberi namaz kılınmıştır" diye cevap verecek.İsa (a.s.)´da: "Ey Allah´ın düşmanı, sen alemin Rabbisin diye iddia ettin, kimin için namaz kılarsın?" diyecek ve hemen mızrak ile kendisine bir darbe indirecek, mızrak içine saplanacak ve kanlara boyanmış bir şekilde onu çıkaracak ve: "Ey Müslümanlar bakınız" diye seslenecektir.
İsa (a.s.), Hz. Muhammed (s.a.v.)´in şeriatıyla hüküm edecektir. Zamanında emniyet, bolluk, refah ve bereket her yerde hüküm sürecektir´. Kırk sene bu hal üzere devam edecektir. Hz. İsa; evlenip iki çocuğu olacaktır. Sonra Hz. Mehdi vefat edecek, namazını Hz. İsa kıldıracak ve Beytü´l Makdis´te onu defn ettirecektir. Daha sonra Hz. İsa (a.s.)´da Medine´de vefat edecek, Hz. Ebu Bekr´in yanında defn edilecektir.
[1] Tirmizi, c. 7, sah. 174, No. 2460.
[2] Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 50-51.
[3] Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 51.
[4] Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 52-54.
[5] Rüvyani, Ebu Naim de Huzeyfe´den rivayet etmiştir.
[6] Tirmizi, 223O.
[7] Tirmizi, c.6 sah. 422-423.
[8] Tirmizi, c. 6 bab. 22 sah. 352.
[9] Tirmizi c.7 bab Kıyamet sah. 150.
[10] Müslim Kitabul Birr bab. 15 sah 378 no.60.
[11] Müslim Kitabuz zekat bab. 20 sah. 109.
[12] Tirmizi c.7 sah. 134.
[13] Tirmizi c. 8 bab. 16 sah. 190.
Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 54-62.
Peygamberin hadisi şerifleri ile bilinebilen bilgidir..Hadislerin mütevatirliği araştırmaya muhtaçtır..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Lakin konu ile ilgili hadislerin sihhat noktasinda sıkıntılar olduguba dair
Yazilar okumustum.
Onlar bu hadisler mi onu da bilemiyorum.
Kuranla celistigi soyleniyor.
Sadece kendi adima şunu söyleyebilirim
Okuduklarim,dinlediklerim katılmış oldugum ders halkalarindan
Yola cikarak.
Ben mehdi beklemiyorum
Sonra degisir mi dusuncem bunuda bilemem.
Ben mehdiyi beklemiyorum,hz. isayı da beklemiyorum.
şöyle ki;
-Kuranın bir kaç yerinde de bildirildiği üzere ölümsüz insan yoktur,olmamıştır ve olmayacaktır.
Hz. isa da insan olduguna göre bu durum O'nu da kapsıyor diye düşünüyorum.
- İkinci bir durumda şu,
Kur'an ın konu ile ilgili hiçbir bildirisi yok.Hz. isa ya da Hz mehdi gelecek demiyor Allah.
Hadislere dayalı bir konu ise -ki öyle görünüyor- hadislerinde güvenilirliği konusunda büyük sıkıntılar mevcut.
Peygamber sav bir hadisinde,söylemlerinin Kur an ile uyuşması kıyası söz konusu oldugunu da dusunursek,bu durumun gercekliği yok gibi duruyor.
varsa da bizim imani durumumuzu etkileyen bir durum değil düşüncesindeyim.
herkesiz öldürür birilerini öldürmez, öldürtüp diriltemezmi...sizin bu demenize göre birileri bunu uydurmuş...?
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Yani normal insanlardan tek farkı şu anda bedeninin farklı bir şekilde hayatta olması.
Rivayete göre dünyaya gelecek ve normal insanlar gibi bir müddet yaşayıp sonra da ölecektir.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana

Allah ın gücü elbette herseye yeter Noyan.
"Biz senden önce de hiçbir beşere dünyada ebedîlik vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar baki mi kalacaklardır?" (Enbiyâ, 34) diyor Allah.
Bu ayetin Peygamberimize indiği konusunda hem fikir isek; kıyamet alametlerindeki Hz isa nın gökten inişi ile şu ayet arasında bir çelişki olmaz mı?
bu duruma inanıp inanmamak benim imanımı etkiler mi,imani bir konu mudur bu?
"Âhirzamanda Hazret-i İsâ Aleyhisselâm gelecek, şeriat-i Muhammediye (a.s.m.) ile amel edecek." (Buhari, Mezâlim: 31; Büyû': 102; Müslim, Îmân: 242, 343; İbni Mâce, Fiten: 33.)
"Sizler on alameti görmedikçe hiçbir zaman Kıyamet kopmaz... Biri de İsa (as)'ın inmesi..." (Müslim, Kitabü-l Fiten: 39)
“Meryem oğlu İsa adil bir hâkim ve adaletli bir imam olarak inmedikçe kıyamet kopmayacaktır...” (Sünen-i İbni Mace)
"Nefsim kudret elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin ederim! Meryem oğlu İsâ'nın, aranıza adâletli bir hâkim olarak ineceği, istavrozları kırıp, hınzırları öldüreceği, cizyeyi kaldıracağı vakit yakındır." (Buhari, Müslim, Ebu Dâvud, Tirmizi)
“Onunla (Hz.İsa ile) benim aramda hiçbir peygamber yoktur. O şüphesiz inecektir. Onu gördüğünüz zaman tanıyın! O, orta boylu, beyaza çalar kırmızı renktedir. Sarıya boyalı iki elbise içinde olacak. Yağmur yağmasa da saçından su damlayacaktır.” (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tırmizi)
"İmamınız kendinizden (Mehdi) olduğu halde Meryem oğlu (İsa) içinize indiği zaman acaba nasıl olursunuz?" (Müslim)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi