Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
7. Haftanın Konusu
7. Haftanın Konusu
uyarı için tesekkurler yoksa arada kaynamıstı

MESAJI okudum cennet.
Yazdıkların da gayet mantıklı ve insanı acaba diyerek düşünmeye sevk eden seyler.
Alimler bu konuda ayrılık yasıyorlar bildiğin gibi.
İmanın sartları bellidir,neye inanıp neye ınanmayacagımız da bellidir.
bu sartlar cercevesınde benim Hz. İsa ya da Hz.Mehdi'nin nın gelecegıne ınanıp ınanmamam benım imanımı etkılemez düşüncesindeyim hala.
Ve böyle onemlı bir konunun Kur'an da hiç geçmiyor olması düşündürücü değil mi?
[/quote]
Bari sen yapma Yusuf, Kur'an da geçmiyor diye peygamberin bize öğretilerinden vaz geçsek inanmasak , namazı dahi kılamaz hale geliriz...mealcilerde bu düşüncede oldukları için hiç bir hadisi ve sünneti kabul etmiyorlar ..peygamberin mütevatirliliği icmaca belli olmuş hadislerini inkar küfürdür kardeşim... hadislerin ravileri sikadır ve doğruluğu usulcüler tarafından kabul edilmiştir.. tezini hadis konusu üzerine hazırlamış kardeşiniz olarak bunları söylüyorum..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil

bu konu aklıma yatmadıgı için hadisin sahih oldugunu dusunmuyorum o kadar.
Ve aslında beni ilgilendiren şey;bu duruma inanmıyor olmanın imanı etkileyip etkilemedi ile ilgili.
İdris A.s da göğe yükseltildi bildiğimiz gibi.O'nu da beklemeli miyiz? o gün geldiğinde O'nun da gökten inme ihtimali var mıdır?
Niye sadece Hz. İsa?
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi