Arkadaşlar ben bu 3 kitabın allah tarafından gonderildiğine inanıyorum fakat ıcındekilere inanmak zorundamıyım kimisi diyor değiştirildi kimisi diyor değiştirilmedi ne olursunuz bana yardım edın eğer inanmassam ıcındekılere küfüre düşermiyim ne olursunuz yardım edın
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ZEBUR İNCİL TEVRAT
ZEBUR İNCİL TEVRAT
Arkadaşlar ben bu 3 kitabın allah tarafından gonderildiğine inanıyorum fakat ıcındekilere inanmak zorundamıyım kimisi diyor değiştirildi kimisi diyor değiştirilmedi ne olursunuz bana yardım edın eğer inanmassam ıcındekılere küfüre düşermiyim ne olursunuz yardım edın
oda parasını istedi zaten
yalnız günümüzde kuran-ı kerim dışındaki diğer kitaplar insanlar tarafından tahrif edildiği için Allah c.c onların hükümlerini kaldırmıştır
biz o kitapların bozulmamış hallerine iman etmek zorundayız
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Ey inananlar, Allah'a, Elçisine, Elçisine indirdiği kitaba ve daha önce indirmiş bulunduğu kitaba inanın. Kim Allâh'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve âhiret gününü inkâr ederse o, delalete uğrayanlardandır.
Nisa 136
«Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere gelenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk» deyin.
Bakara 136
Gönderilen Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de iman ettiler. Onlardan her biri “Allah'a, meleklerine kitaplarına peygamberlerine iman ettiler.” «Allah'ın peygamberlerinden hiçbirini ayırmayız. Onları “İşittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, mağfiretini niyaz ederiz! Dönüş yalnızca sanadır» dediler
Bakara 285
De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmâ'il'e, İshak'a, Ya'kûb'a ve esbata indirilene; Mûsâ'ya, Îsâ'ya ve peygamberlere Rableri tarafından verilene inandık; onlar arasında bir ayırım yapmayız, biz O'na teslim olanlarız."
Ali İmran 84
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi