Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Zalim olmamak kendi elimizde olur mu?
Zalim olmamak kendi elimizde olur mu?
Hz. Allah Kuran-ı Kerim 'de, bu manada zaman ve süre belirtmez, bildirmez. Kimin hangi sebepten kaç zaman ceza alacağı, ne kadar mükafat alacağı ''gayb'' dır. Yani bütünüyle bunların bilgisi yalnızca Allah 'ın indindedir. Kulun, yaratılmışın bu manada beyanda bulunması, cübbeli değil kim olursa olsun, gayb 'dan haber vermek, müneccimlik yapmak, geleceği okumak anlamına gelir ki, Hz. Allah 'ın hiç mi hiç sevmediği, hoşlanmadığı hasletlerdendir.
Günah veya sevap, buna karşılık verilecek mükafat veya ceza, yalnız ve yalnız Hz. Allah 'a kalmış bir şey.. Bir kulun, başka bir kulu cehenneme atması, hatta kişinin kendisini cennet ehlinden sayması da büyük noksanlıktır. Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmakta ;
- ''Allah lutfetmedikçe hiç kimse cennete giremez'' buyuruyor.
Buna karşılık ashap soruyor; Siz de mi ya Resulullah.? Hz. Resulullah s.t.a.v efendimiz buyuruyor ki;
- ''Evet ben de''...!
Her canlı İlahi yardıma muhtaçtır. Hatta Evliyaullah der ki, ilahi yardım ulaşmayan her bir canlının defteri kara çıkar. Öyle değil mi.?
Kulaktan dolma bilgilerle iman olmaz. En büyük ve tek rehber, Hz. Kuran, Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimizdir. Acizane önerim, tv kanallarına fazlaca önem vermeyin, onların bahsettiklerini Hz. Allah 'ın emri, buyruğu gibi, hakikatmiş gibi almayın ve bahsetmeyin derim..
bulur ve camiye gelir. Makalemi yine hayırlısı olsun diyerek tamamlıyorum. Sanırım en doğrusu bu olacak.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi