You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zalim olmamak kendi elimizde olur mu?

Zalim olmamak kendi elimizde olur mu?

Forumcu
RE: Zalim olmamak kendi elimizde olur mu?
Tam ilmihal saadeti edebiyye gibi Ahmet Mekki hz. gibi alimlerin sahih hadis ve ayetlerinden oluşan kitaplar alimlerin kitaplarıdır. Büyük islâm ilmihali gibi,Ömer Nasuhi Bilmen gibi yazarlar tarafından yazılan alimlerin kitapları, herkese lazım olan iman gibi Mevlana hz. tarafından yazılan kitaplar, Islâm Ahlakî gibi Hüseyin Hilmi Işık tarafından kaleme alınan kitaplar, vs. Mesala hakikat kitap evi tarafından yazılan kitaplar okunabilir. Bediuzzaman hazretlerinin kitapları, Ibrahim hakkı hz. Marifetname kitabı, Mevlana hazretlerinin Mesnevi kitabı, Geylani hz.''nin Ölüm ve sonrası kitabı mesala benim burada saydıklarım ve daha fazlası bulunup okunabilir. Elmalılı Hamdi Yazır'ın Kur'an melali ve tefsiri okunabilecek kitaplar arasında. Bunun dışında televizyonda takip edebilme olanağınız olan yayınlarda var. Alimlerden genel olarak nasihat,hadis,ayet gibi içerikler yayınlanıyor. Bu gibi çok imkan var insanların elinde. Her halde bu kadar imkan çokken müslüman olabilir insanlar diye düşünüyorum. Bir tek güvenebileceğimiz bir kaynaktan dinin fazlarını bilmek bu bile yetiyor insanlara bence. Birde güvenilir bir kaynaktan Kur'an meali ve Kur'an'ın kendisi yeter diye düşünüyorum.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-09-2024, Saat:02:58 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan.
Forumcu
Hz. Muhammed s.a.v bütün insanlara peygamber gelmiştir. Hem Şaki(Şekavet ehli bahtı kara kişi) hem said( Saadet ehli kişi yani bahtiyar kişi)her ikisine kapı açıktır. Kur-an iman edip salih amel işleyen herkesin kurtulacağını habet verir ve son nefeste imanlı olmalıdır. İman etmek Kur'an ayetlerini sahih olduğu sürece kabul etmeye tasdik etmeye bağlıdır. Yani kaynakların güvenilir olması gereklidir. Sadece inanmak yetmez birde amel etmek gerekir öğrendiklerinle. Âlim denlilen kişiler peygamberlerin yer yüzündeki temsilcileri yani varisleridir. Onlarda bize dini öğrenmemize yarar sağlarlar. Cehennem müslüman olsakta günahkar olursak, günahımız affoluncaya kadar yanabileceğimiz bir yerdir. Fakat kâfir ebedi kalır. Benim inancım Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyen herkes cennete girebilir ve ebedi cehennemden kurtulabilir. Ben 54 farzı bilip yapmaya çalışan herkes kurtulur diye düşünüyorum. Saygılarımla.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Benim bu konuda bahsettiklerim sağlam kaynaklardan alınan sahih bilgiler. Mesela yabancı bir kadınla şehvet içeren sohbetler edildiğinde kişi,her kelimesi için 1000 yıl cehennemde kalır. Haram lokma yiyen bir gram gümüş değerindeki haram paradan dolayı 25000 yıl cehennemde kalacak. Zekat vermeyen 50000 yıl cehennemde kalacak. Küçük günahlar bile cehennemde azap görülmeden temiz olmaz. Bu konuda ne anlattıysam,sağlam kaynaklardan aldığım bilgileri anlattım. İlahi adalet zerreleri bile hesaplar. Delil isterseniz Kur'an bakın ne diyor" Zerre kadar hayır kendi faydanıza, zerre kadar şer kendi zararınıza. "diyor. Zilzal süresinde geçer bu ayetler. Birde şunu belirteyim, Allah o kadar çok rahmet ederki, kendi istediği gibi olana, hiç bitmeyecek, ebedi cennet verir, lütfü çok fazladır. Öfke duyduğu kulunu ise o kadar şiddetli ve ebedi bir azaba uğratır, buda cehennemdir. Sizinde katıldığınız bir konu var, Allah'ın rahmetinden ümit kesmemek konusu. Bu ümit çok önemlidir. Bu rahmet cenneti kuşku yok götürebilir. Başta Müslüman olmayan insanlarında bazıları imana gelip, ölümünün son anında müslüman olarak ölüyor,buda imtihan dünyasında olmamız ve iyi hayat yaşayan kulların üzülmeyeceğini gösterir. Şimdi biz imtihan dünyasında olmaktayız. Mesela yol kenarında oturup gürültüye sabrediyoruz, sokakta oynayan çocukların gürültüsüne sabrediyoruz. Bu örnek imtihan dünyasında olmamız dolayısı ile. İmtihan ise müslüman yaşayıp kafir ölerek sonuçlanabileceği gibi kafir yaşayıp müslüman ölerek bu sonuç ile sonuçlanabilir. Bu dünyadaki herkes imtihan halindedir. Mesela hiç namaz kılmaz,oruç tutmaz kötü ahlaklı biri cennete girdiği görülebilir. Bu bir müslüman insanın kabrine gelip yaptığı dua sayesindedir. Dini hikayeler olarak çok görülür bu durum. Mesela ayyaş bir çoban var, cenaze namazı kimse cennete gireceğine inanmıyor. Ama bu adam öldükten sonra pek çok kişinin rüyasında cennette gördüğü bir kişi oluyor. Bu ayyaş çoban yaptığı bir dua sayesinde cennete girdiği düşünülebilir. Mecusi bir adamda tıpkı alimlerin dediği gibi ölüm sırasında müslüman olarak ölüyor. Bu adamda çocuğunu oruçlunun önünde yememesi için kulağını çektiği için müslüman olarak ölmüş. Tabi burası imtihan dünyası kimin cennete,kimin cehenneme girecegi belli olmaz. Zerre kadar amel bile değerlendirilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-09-2024, Saat:09:27 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan.
Forumcu
Benim burada bahsettiklerim evliyaullah olan kişilerden bazılarının bahsettiği şeyler. Eğer söyledikleri sahih olan bir hadis olup olmadığını bilmiyorum. Ben duydum ve her ihtimale karşı uyardım. Tabi burada anlattıklarım amel defterinden silinmemiş yani affedilmiş ise bu bahsettiğim ceza verilecek diye düşündüm. Tabi affa uğrarsa günah o zaman ceza gerekmez. Beş binyıl müslüman olduğu halde cehennemde girecek insanlar olduğunu cübbeli Ahmet hoca'dan duydum. Tabi bu ceza affolunmaması durumunda günahlara verilecek ceza. Affa uğrayan azap hiç görmeyebilir. Mesala bir insan kendi zenginken zekat düşen bir fakir fukaraya zekat vermiyor ise cehenneme girmesi müslüman olsada gerekmez mi sizce? Zekat verecek bir tanıdığı olmaz ve zengin olduğu halde malının zekatını vermez bu affa uğrayabilir.Bizim müslüman olduğu halde cehenneme gireceğini iddia ettiğimiz kişiler, parası olduğu halde haram yiyen, sağlıklı olduğu halde çalışmayan, başkasının karısı ve kızı ile evlenecek durumu olduğu halde evlenmeyip günah işleyen kişiler gibi insanlar. Tabi geçmiş yaşantısında büyük bir hatalara düşen bir kişi müslüman olsa bile cehenneme girebilir. Biz tabi yukarıda bahsettiğim gibi büyük hatalara düşen bir kısım insanları kastediyorum cehenneme girer derken. Zaten mahsum insan olsa müslüman olduğu halde neden cehenneme düşsün. Mahsum olan müslüman bir insan günah işlesede affa uğrar ve cehennemden Allah onu korur. Benim burada bahsettiklerim asi olan insanların düştüğü büyük hatalardan dolayı cehenneme düşmesi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeşim..

Hz. Allah Kuran-ı Kerim 'de, bu manada zaman ve süre belirtmez, bildirmez. Kimin hangi sebepten kaç zaman ceza alacağı, ne kadar mükafat alacağı ''gayb'' dır. Yani bütünüyle bunların bilgisi yalnızca Allah 'ın indindedir. Kulun, yaratılmışın bu manada beyanda bulunması, cübbeli değil kim olursa olsun, gayb 'dan haber vermek, müneccimlik yapmak, geleceği okumak anlamına gelir ki, Hz. Allah 'ın hiç mi hiç sevmediği, hoşlanmadığı hasletlerdendir. 

Günah veya sevap, buna karşılık verilecek mükafat veya ceza, yalnız ve yalnız Hz. Allah 'a kalmış bir şey.. Bir kulun, başka bir kulu cehenneme atması, hatta kişinin kendisini cennet ehlinden sayması da büyük noksanlıktır. Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmakta ;

- ''Allah lutfetmedikçe hiç kimse cennete giremez'' buyuruyor.  

Buna karşılık ashap soruyor; Siz de mi ya Resulullah.? Hz. Resulullah s.t.a.v efendimiz buyuruyor ki;

- ''Evet ben de''...!

Her canlı İlahi yardıma muhtaçtır. Hatta Evliyaullah der ki, ilahi yardım ulaşmayan her bir canlının defteri kara çıkar. Öyle değil mi.?  

Kulaktan dolma bilgilerle iman olmaz. En büyük ve tek rehber, Hz. Kuran, Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimizdir. Acizane önerim, tv kanallarına fazlaca önem vermeyin, onların bahsettiklerini Hz. Allah 'ın emri, buyruğu gibi, hakikatmiş gibi almayın ve bahsetmeyin derim.. 
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Konu gerçi farklı yerlere geldi biraz galiba. En iyisi ve en doğrusu yapabileceğimiz en güzel şey,hakkımızda hayırlısı olsun demek. Şer olanlardan Allah bizi korusun.Amin. Her halde en iyisi hakkımızda hayırlısı olsun, demek. Bunun dışında söyleyebileceğim, herkes iyi amel etsin, faydalı ilimler edinsin, kendi gücü yettiğince doğru olsun, kadere rıza göstersin. Allah'ın rahmetinden kimse ümit kesmesin. Hidayet ve doğru yolu bulmak Allah'ın verdiği bir durumdur. Herkes cennete girecek olsa zaten cehennem olmaz. Hem cennete girecek insan var, hem cehenneme girecek insan var. Her iki grupta bir topluluk, tahminime göre buda kader ile ilgili olabilir. Yani biz içinde nur olan bir insana nasihat vererek iyi bir insan olmasına neden olabiliriz. İçinde nur olmayan nasihatta almaz. Mesala Yusuf Kavaklı rahmetli hoca anlatıyor:"İshak Danış'a sen çok güzel kur-an okuyorsun, bir ezan okuda belki biri hidayete erer deniliyor. İshak Danış ezan okumaya başlıyor ve hayal el salah'a kadar okuduğunda bir sarhoş çıkıyor ve sen istediğin kadar güzel oku, ben camiye gelemiyeceğim diyor." Yani burada esas olan şey, herkes nasibiyse doğru yolu
bulur ve camiye gelir. Makalemi yine hayırlısı olsun diyerek tamamlıyorum. Sanırım en doğrusu bu olacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2024, Saat:01:55 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.