You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
RE: Zahir
Rivayet edilir ki, Ali b. Ebûtalib (a.s.) elini göğsüne vurarak, "Ah!.." derdi, "Burada ne çok ilim vardır. Keşke bunları taşıyacak birilerini bulabilseydim." Resûlullah (s.a.v) bir hadiste şöyle buyurmuştur: "Ebübekir'in sizden üstünlüğü kıldığı namazdan, tuttuğu oruçtan dolayı değildir. Fakat göğsüne düşen bir şeyden dolayı sizden üstündür." Hz. Resûlullah (s.a.v) bu şeyin ne olduğunu açıklamamış, onu gizlemiştir.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdu ki, “Eğer siz benim bildiklerimi bilseydiniz; az güler çok ağlardınız döşekte kararınız kalmaz dağlara çıkardınız”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2017, Saat:09:52 PM, Düzenleyen: Uyku.
Cezalı Üye
Yine Hz. Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem başka bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır, “İlim ikidir biri kalpte gizlidir ki faydalı olanı da budur”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
İbn Abbâs’ın radiyallâhü anhın, “Yedi kat göğü ve yerden de bir o kadarını yaratan Allah’tır. Allah’ın fermanı bunlar arasında iner” âyeti hakkındaki; “Eğer ben bu âyetin tefsirini söyleseydim, beni taşa tutup öldürürdünüz.” diğer bir rivayette,“Kesinlikle benim kâfir olduğumu söylerdiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Yine Hz. Ali kerreme’llâhü vechenin şöyle dediği rivayet edilir: “Bir kimse dünyadan yüz çevirirse Allah Teâlâ ona öğrenme olmadan öğretir. Hidayet olmadan hidayet eder, gözünü açar, onu kötülükten kurtarır.” “Bende, Kur’an-ı Kerim hakkında, bir kişiye Allah tarafından verilen bir anlayıştan (fehm) başka bir şey yoktur”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
“Muhakkak ki (eski) ümmetler içinde muhaddesler (ilhamlı kişiler) vardı. Eğer ümmetim içinde bunlardan bulunacaksa (ki şüphesiz bulunacaktır); onlardan birisi de Ömer’dir”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Nitekim Şeyh-ül Ekber Muhyiddin-i Arabî Hazretleri buyururlar ki; “Selef ulemasından biri şöyle demiştir: “Bir âlim, bir kavme akıllarının ermediği bir ilmi anlatıyorsa, onları fitneye düşürmüş olur.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hasan el-Basrî (r.a.), bu yolu bilmeyen kimselerin vâkıf olmamaları gereken bu gibi sırlarla ilgili konuşmak istediği zaman Ferkad es-Subhî, Malik b. Dinar gibi bu zevke varmış kimseleri çağırır, kapısını diğer insanlara kapatırdı. Onların ortasına oturur bu gibi meseleler hakkında konuşurdu. Eğer bu sırları gizlemesi zorunlu olmasaydı, böyle bir şey yapmazdı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Muhyiddin Arabî Hazretleri “Müşahede’de Fena” adlı risalesinde, ledün ilminin ehli olmayandan gizlenmesi gerektiğini ve nedenlerini şöyle anlatıyor: “Keşfin ve ilmin bu dalını insanların büyük kısmından gizlemek gerekir. Çünkü yüksek seviyesi nedeniyle, ona bütünüyle dalmak uzak bir ihtimal ve dalıp da mahvolmak yakın bir ihtimaldir. Dolayısıyla bu hakikatlere dair marifete sahip olmayan, bu inceliklerin nerelere kadar uzandığından habersiz, sadece ehl-i tahkik olan, arkadaşının dilinden dökülen sahneyi algılayıp ötesine geçemeyen, bunun zevkine varamayan bir kimse "Ben yukarıdan aşağıya düşenim, yukarıdan aşağıya düşen benim." diyebilir. Bu yüzden bu keşif ve ilim dalını gizliyoruz, saklıyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.