You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

هل أنا حقاً أنا ؟
Cvp: Yaz ne geliyorsa içinden - 6
İbn Abbas radıyallahu anhuma’dan:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki:

"Komşusu açken tok yatan mümin değildir.”
•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•
Buhari Edebu’l-Mufred (112) Buhari Tarih (5/195) Hakim (4/185) Ziya el-Muhtare (11/129) Ebu Ya’la (5/92) Taberani (12/154) Temmam Fevaid
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
“Sana kızdığı halde kötülükte bulunmayan insanı kendine arkadaş edin. Çünkü öfke insanın huyunu ortaya çıkarır.” Hz. Ali
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İlginç şeyleri dahada ilginçleştirmek için boş yorum yapan bir guruh var. Her yeri sarmışlar. Biraz adaletten birazda islamiyetten bahsetmek gerek.. Allahın dini bir program değildir'ki güncellemesi yapılsın yeni bir kuralı çıksın.
Bu bir Charismax imzasıdır : Saygınlığını yitirsende ben sana saygı duyarım hafızım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
@ selamlar , arapça için şöyle bir problemim var ve görüş bildirmenizi rica ediyorum (çözümü için)

*** kelime öğrenmeye çok ihtiyacım var, grammarda çok belirgin bir problem görmüyorum ancak kelime dağarcığını geliştirmede şu tarz bir sorun yaşıyorum

almaany sözlüğü önerildi fakat arapça bir kitap yada bir metin okurken yada bir televizyon kanalı / konuşma dinlerken tespit ettiğim bilmediğim kelimeler için sözlük bana on taneye yakın çeviri (mana) ile dönütte bulunuyor. ee ama hangisi bunun ordaki anlamı ben nasıl anlayacağımı karıştırdığımdan yeni kelime öğrenmek grammar öğrenmekten de daha zor bir daha doğrusu sıkıcı bir hal alıyor.

fikirleriniz çok hoşgörü ile kabul edilecektir.

teşekkürler şimdiden.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Kuran'daki evrensel hukuk kuralları.

1- Kimse kimsenin günahını yüklenmez.
2- Şüpheyle cezalar düşürülür.
3- Beraatı zimmetin asıl oluşu. (suçu ispat edilmemiş herkes masumdur)
4- meşru çerçeve de din, dil ve fikir hürriyeti haklarının anayasal zeminde tanınıp garanti edilmesi.
4- Fırsat ve gelir dağılımı eşitliği.
5- ehliyet ve liyakatı gözetme.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Beraatı zimmet (istishab) evrensel bir hukuk ilkesidir. Aslolan suçsuzluktur.

İslam'da bir kişinin hapse konulması bir yana, dava açılabilmesi için bile ikna edici güçlü karineler gerekir. Suçlu olduğunun ispatlanması gerekir.
Kişinin kendisine suçsuz olduğunu ispat etmesini teklif etmek zulümdür
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.