Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yaz ne geliyorsa içinden - 6
Yaz ne geliyorsa içinden - 6
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki:
"Komşusu açken tok yatan mümin değildir.”
•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•
Buhari Edebu’l-Mufred (112) Buhari Tarih (5/195) Hakim (4/185) Ziya el-Muhtare (11/129) Ebu Ya’la (5/92) Taberani (12/154) Temmam Fevaid
*** kelime öğrenmeye çok ihtiyacım var, grammarda çok belirgin bir problem görmüyorum ancak kelime dağarcığını geliştirmede şu tarz bir sorun yaşıyorum
almaany sözlüğü önerildi fakat arapça bir kitap yada bir metin okurken yada bir televizyon kanalı / konuşma dinlerken tespit ettiğim bilmediğim kelimeler için sözlük bana on taneye yakın çeviri (mana) ile dönütte bulunuyor. ee ama hangisi bunun ordaki anlamı ben nasıl anlayacağımı karıştırdığımdan yeni kelime öğrenmek grammar öğrenmekten de daha zor bir daha doğrusu sıkıcı bir hal alıyor.
fikirleriniz çok hoşgörü ile kabul edilecektir.
teşekkürler şimdiden.
1- Kimse kimsenin günahını yüklenmez.
2- Şüpheyle cezalar düşürülür.
3- Beraatı zimmetin asıl oluşu. (suçu ispat edilmemiş herkes masumdur)
4- meşru çerçeve de din, dil ve fikir hürriyeti haklarının anayasal zeminde tanınıp garanti edilmesi.
4- Fırsat ve gelir dağılımı eşitliği.
5- ehliyet ve liyakatı gözetme.
İslam'da bir kişinin hapse konulması bir yana, dava açılabilmesi için bile ikna edici güçlü karineler gerekir. Suçlu olduğunun ispatlanması gerekir.
Kişinin kendisine suçsuz olduğunu ispat etmesini teklif etmek zulümdür
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi