You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaşlı amcalarla münakaşam

Acemi Üye
Öncelikle Selamun aleyküm, islami bir foruma ilk konum böyle olsun istemezdim ama sinirimden patlamak üzereyim sizlerin yardımı olur diye düşündüm. Kardeşlerim ben yaklaşık 8 ay önce namaza başladım. Din konusunda kendimi geliştiriyorum gittikçe ama ufak mı büyük mü bilmiyorum bir sıkıntım var. Arkadaşlar başıma gelen 3 olayı anlatmak istiyorum. Birincisi 2ay önce dershaneden çıkıp kaza namazlarımı kılmaya gittiğimde başıma geldi ikindiden önce gittim namazlarımı kılıyordum vakit geçmiş ikindiye 20dakika falan kalmış yaşlı amcalar gelmeye başladılar falan. Bende caminin sağ biraz arka tarafta namaz kılıyordum. Bir amca ben namaz kılarken yanımdan geçerken şunları söyledi '' Burda namaz mı kılınır bu nasıl iş cami adabını öğrenin '' falan gibi laflar söyledi ben namaz kıldığım için yüzünü göremedim Çok zoruma gitti. İkincisi mevlit kandilinde bir arkadaşımı namaza başlatmıştım ona bir iki şey öğretiyordum namazla ilgili, kısık sesle konuşmama rağmen bir amca rahatsız oldu. Bağırdı çağırdı camide ilk birşey demedim büyüğümdür diye ama bu baya devam edince. ''Amca ayıp camide bağırma, kusura bakma dedik.'' Gibisinden çıkıştım. Üçüncü olay ise bugün başıma geldi ve benim hala elim ayağım titriyor. Bugün oruç değilim. Dün migren ağrım tuttu ilaç almam gerekiyordu tutmadım. Kütüphaneye arkadaşımla ders çalışmaya gittik sonra 10 dakika mola verdik kütüphanenin parkında oturuyorduk. Benim önümde bir tane kraker vardı. Arkamıza amcalar oturunca hemen sakladım görmesinler ayıp olmasın diye. (Lokantaya gidip dürüm yemekten utandığım için kraker alıp gelmiştim) Herneyse 5 dakika geçti ama bana oruç tutup tutmadığımı sordu bende yok amca bugün tutamadım dedim. Bana aşağılar gibi baktı. Ama çok zoruma gitti nerdeyse ağlayacaktım. Arkadaşımı ileri gönderip yanlarına gittim. kibar bir şekilde Selamun aleyküm deyip neden oruç olup olmadığımı sorduğunu sordum. Bana birden kükredi şöyle de böylede falan. Amca dedim bende 5 vakit namaz kılıyorum ama bugün tutamadım. Ayıp değil mi yüzüme vuruyorsun dedim. Sonra ağza alınmayacak laf edince, bende sinirden bağırdım çağırdım. Çok uzun oldu ama gerçekten neden böyle şeyler benim başıma geliyor. Sizce Allah beni sınıyor mu ? Yani dayanabilecek miyim dayanamayacak mıyım diye? Ben utancımdan krakeri gizli gizli yerken, utancımdan lokantaya oturup dürüm yiyemezken, millet ağzında sigarayla rahat dolaşıp kahve içerken onlara kızmadı da neden bana kızdı neden bana çattı? Namaz kıldım dua ettim geçmedi. Çok zoruma gitti. Sizce sebebi nedir? Çok uzun oldu ama okuyupda yorum yapacak arkadaşlara çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2015, Saat:05:32 PM, Düzenleyen: bodur2727.
Yönetici
RE: Yaşlı amcalarla münakaşam
Allah senden razı olsun kardeşim. İman edip salih amel işleyen insanın başına her zaman sıkıntılar gelir. Başına ne gelirse gelsin sabrederse bunun mükafatı vardır. Neden başına böyle şeylerin geldiğine şaşırmamalısın aksine başına böyle sıkıntılar gelmezse şaşırmalısın.

Camilerde maalesef çocukları hatta gençleri istemeyen amcalarımız var. Biz bu amcalara karşı hiç bir zaman saygıda kusur etmemeliyiz. Onlar bilmiyorlar, gerçekten bilmiyorlar. Bilseler yaparlar mı? Sen doğru olandan ayırma kendini. Sebat et.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
malesef güzel kardeşim bazı kişiler böyle yanlış yapıyorlar onlar öyle yapıyorlar diye sen aldırma çünkü güzellikte kötülükte küçük kesimlerle örneklenemez
din ve kuralları kimsenin tekelinde olamaz
bir ve ya bir kaç kişinin yanlış hareket etmesi tüm topluma mal edilmemeli
sen yoluna devam et yaptığın her şeyi gören ve değerlendiren var merak etme
niyet hayr akıbet hayr
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah razı olsun kardeşlerim biraz olsun sakinleştim. İnşallah biz böyle olmayacağız. Biz insanlara bu dini sevdirmek için kırk takla atarken büyüklerimizin bize böyle davranması çok üzücü oluyor fakat sabır edeceğiz. Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Allah razı olsun hepinizden
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yaşım 19. paktuna o gün dershane sınavı vardı onu kılıyordum ama önceki namazların kazalarına başladım ufaktan İnşallah bitirmeden ölmeyiz
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.