You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaşlı amcalarla münakaşam

Yaşlı amcalarla münakaşam

Profesör
RE: Yaşlı amcalarla münakaşam
aleukum selam hoşgeldiniz..

bilip bilmeden konuşuyorlar yaa.. böyle patavatsız insanları kınıyorum
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-06-2015, Saat:12:29 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
94 Model İnsan
Her tövbe edildiğinde günahlar sevaba çevrilmez. Bu hadislerle sabittir. Namazın kazası yok diyen arkadaş sen namaz kılmıyorken müslüman değildin demeye getirmektedir. Çünkü islam yeni müslüman olanın geçmişini silip atar. Ama arkadaşın dediği gibi sevaba çevrilmez. O yüzdendir ki eğer namaz kılmadan evvel müslüman olduğunu söylüyor isen kaza etmen gereklidir.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Çok şükür daha öncede müslümandım çat pat kılardım namazlarımı hatta 11 ile 14 yaş arasında yoğun bir şekilde kılmıştım çok bilgim olmasada ama ben namazımın affedildiğine inanmıyorum çünkü kılsam kılardım kılmadım. Bu yüzden kazaya düştü ve inşallah bitirmeden de ölmem. Benim düşüncem bu şekilde en azından
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ne demek kılamaz...buluğ çağından o anki yaşına kadar olan namaz borçlarını hesaplayıp kılsın bunda zararmı var..namaz kılmak isteyene kılmamı diyeceğiz yani..kıldıkları nafile olur sevap olur..boş boş işlerle uğraşacağına evladımız namaz kılsın...ayrıca bazı arkadaşların fütursuzca fetva verdiğini görüyorum...insanların kafası bulandırmaktan başka bir şey değil bu...fetva vermek çok büyük mesuliyettir..konuyu nerden nereye getirmişsiniz...

konu arkadaşın etrafında karşılaştığı bir takım olaylar...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-06-2015, Saat:09:51 AM, Düzenleyen: Noyan.
Profesör
yaşın çok genç evlat güzel yol çiz kendine kimsenin dediğine bakma ama çokda aşırıya gitme dedimya niyet hayr akıbet hayr
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

“Hendek savaşı günü Ömer bin el-Hattab (Radiyallahu Anh), güneş battıktan sonra geldi ve Kureyş kâfirlerine sövmeye başladı:

−Ya Rasulallah! Neredeyse güneş batmadan ikindi namazını kılamayacaktım dedi. Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Vallahi ikindiyi ben de kılmadım’ buyurdu. Müteakiben kalktık ve Buthan vadisine gittik. Orada Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) namaz için abdest aldı, biz de namaz için abdest aldık. Güneş battıktan sonra ikindi namazını daha sonra da akşam namazını kıldırdı.”

Buhari 647

Cabir (Radiyallahu Anh)’dan rivayete göre bir seferinde Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hendek savaşında savaşla meşgul olması sebebiyle ikindi namazını kendi vakti içinde kılamamış onu güneş battıktan sonra kılmış daha sonra da akşam namazını kılmıştır. Bunun üzerine Allah-u Teâlâ:

“Namazları ve orta (ikindi) namazını koruyun, gönülden bağlılık ve saygıyla Allah’ın huzurunda durun.”

Bakara 238

Ayetini indirmiştir. Bu ayetle Allah (Azze ve Celle), Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in Hendekte ikindi namazını kendi vaktinin dışına çıkararak akşam namazının vaktinde kılma fiilini nesh etmiş oluyordu. Sonra Allah-u Teâlâ savaş esnasında kılınacak namazları hükme bağlamak için Nisa suresindeki ayetleri indirmiştir:

“Sen de içlerinde bulunup onlara ikamet edip namazı başlattığın zaman onlardan bir bölük seninle beraber namaza dursun ve silahlarını da yanlarına alsınlar. Namazda secdeye vardıklarında arkanıza geçsinler; bu kez namaz kılmayan öteki grup gelsin, seninle beraber namaz kılsınlar, korunmalarını ve silahlarını da alsınlar.

Kâfirler isterler ki siz silahlarınızdan ve eşyalarınızdan gaflet edesiniz de birden üzerinize bir baskın yapsınlar. Yağmurdan zahmet çekersiniz. Ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir günah yoktur. Korunma tedbirinizi alın. Şüphesiz Allah, kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

Namazı bitirdiğiniz zaman ayakta, oturarak ve yanlarınız üzere iken Allah’ı zikredin. Güvene kavuştuğunuzda namazı tam kılın. Çünkü namaz mü’minler üzerine vakitleri tayin edilerek farz kılınmıştır.

Nisa 102, 103

Görüldüğü gibi ayetin son kısmında ki cümle, namazların vakti tahdit edilip sınırlandırılarak müminlere farz kılındığını beyan etmektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Peygamber (sav) namazların kazası konusunda sadece uyuya kalanlara ve unutanlara ruhsat vermiştir.

Hz. Enes (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"Kim bir namaz unutacak olursa hatirlayinca derhal kilsin. Unutulan namazin bundan baska kefareti yoktur."

Buhari, Mevakitu's-Salat 37; Muslim, Mesacid 314, (684); Tirmizi, Salat 131, (178); Ebu Davud, Salat 11, (442); Nesai, Mevakit 52, 53, (2, 293, 294).

Ebû Katâde'den yapılan rivayette demiştir ki:

"Peygamber (sallahu aleyhi vesellem) 'e uyuyup namaza kalkamadıklarını anlattılar. Bunun üzerine Peygamber (sallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu:
"Şüphesiz ki, uykuda tefrît (kasıtlı bir ihmal, tembellik ve gevşeklik) yoktur; tefrit ancak uyanıklık halindedir. O halde sizden biri bir namazı unutur veya uyur da kaçırırsa, hatırladığı zaman onu kılsın."

Müslim-mesacid: 311. Ebû Davud/salat;11. Tirmizî/mevalayt 16, Nesai/mevakıyt; 53. İbn Mace/salat 10. Ahmed 5/305.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.